Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę grać na Californi

AQQa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, chciałem sie zapytać czemu nie moge grać na Californi ... Bo załadowaniu paska na full crashuje mi gre i nie moge wgl wejść po tym na mapę, ciągły ten bład.

Moje parametry:

4gb ram

Procek 3 rdzeniowy 2.92 jeden rdzen ma

net 10 mb/s

Grafika: GeForce GT220 1gb ma ta karta

win7

Prosze pomożcie. A jak cos bedzie nie tak z moim sprzetem np czegos za mało to napiszcie jakie sa minimalne wymagania na tę mapę.

Dodam że normalnie w grze mam po 20 fps... co wydaje mi sie małą ilością fps jak na moj sprzet i tę grę. Oczywiscie 20fps mam na LOW

add.png

Opublikowano

Podaj model procka :O.

Grafika nie należy do tych super zajebistych , jest to grafika typowo do biura. Więc 20fps masz od grafiki. Na Californie z tego co AK (Jeden z DEVów) Mówił że trzeba mieć conamniej 8gb ramu ale wątpie czy to prawda. Jednym wchodzi drugim nie. Oczywiście trzeba mieć też sprzęt na którym gra płynnie chodzi. 20fps na LOW to na Californi byś miał z 5-10 :>.

Opublikowano

AMD Athlon II X3 435 Processor 2.90 GHz

A czemu uważasz że grafika typowo do biura? Znasz sie na tym czy po prostu przypuszczenia?

add.png

Opublikowano

Jest on trudny do zaklasyfikowania , tani nadający się na "medium" do biura i do gier.+ GeForce GT220 to staroć, a 4 gb ramu to minimum do gry w Infe.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Ludzie często popełniają błąd że patrzą na to ile grafika ma ,,GB" , bo im więcej tym lepiej :O. Typowe myślenie. Powinno się także zwracać uwagę na Szynę oraz DDR :> DDR5 są nowsze więc lepiej się sprawdzają. Np. Grafika która ma 5GB DDR3 i szyne 128 bit będzie słabsza od grafiki która ma 1GB DDR5 i szynę 256bit. Także jeżeli chcesz mieć grafikę do grania lub komputer do grania nie powinno się patrzeć na grafiki typu GT 640 , GT 630 , GTS 250 , GT 240 itp. Są to typowe do biura , i co z tego że mają dużo ,,GB". Nie uciągną ci nowszych gierek :>

Opublikowano

@up

Zależy od procka, lecz zazwyczaj nie można grać poniżej. Czytam oficjalne forum :-

Po za tym coś cieżko mi uwierzyć.

@t

Jaki błąd wyskakuje? co jest napisane.

I rzeczywiście karta graficzna trochę słaba

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Moderator też człowiek - może się pomylić.

AK sam nawet mówił że potrzeba conajmniej 8GB RAMu na Cali ale to nieprawda. Wbijają ludzie którzy mają 4GB , 6GB itd. Niewiadomo od czego to zależy. Jednym wbija jednym nie. Słyszałem że ktoś nawet jak miał 2gb ramu wbił. :>

Opublikowano

W pewnym sensie artemis gadał prawdę. Mam 4 gb ramu i żeby wbić muszę mieć WSZYSTKO na LOW. Jak jedną opcję dam na medium już mi się nigdy nie odpali. I w dodatku na tym low tam mam jeszcze lagi. Normalnie mam 60FPS, ale czasami jak lagnie to mam 0.1 FPS :O. Dlatego Artemis miał rację, żeby komfortowo grać na cali trzeba mieć te 8 Gb ramu.

Opublikowano

Moim zdaniem to błąd gry i tyle ja mam 8 gb ram na 40 fps <----- pod czas nagrywania z infestation i tak mnie wywala a nawet jak nie nagrywam i tak wywala z californi ...

nic z tym nie zrobisz to BugZ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...