Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z kompem

serole1

Pytanie

Opublikowano

Siema mam taki problem mam strasznie duże zużycie CPU i nie wiem czy to wina procka czy czegos innego

Sprzęt:

Procesor AMD Athlon II X2 250 Processor 3.01 GHz

RAM: 3GB

Grafika: AMD Radeon HD 7750 gb

Zasilacz: 500 W

Win: 7 32-bity

Płyta główna: Asus m2n68amse2

Proszę o szybkie odpowiedzi

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyłącz niepotrzebne programy i usługi działające w tle. Wyczyść komputer i rejestr (np. CCleanerem) i przeskanuj komputer za pomocą MBAM.

Opublikowano

Dosyć duże użycie. Miałem podobnie na moim starym laptopie z prockiem AMD v140 Jednordzeniowiec :D

Spróbuj przeinstalować system (ew. format, mi pomogło jako tako) i przeczyścić komputer z kurzu, chociaż może też procesor nie wyrabiać :) a wtedy tylko wymiana.

Ta płyta główna to AM2+? Jeśli tak to zapomnij o Athlonie X4, chyba że wymienisz płyte główną na inną z podstawką AM3, AM3+ Co bardzo ci polecam, wydajność wzrośnie dwukrotnie.

PS i jak tam za MBAM?

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Zastanawiałem się czy nie wymienić CPU mógł byś coś polecić (kompatybilny z płytą główną)

PS:

Skąd mam wziąć MBAM

Opublikowano

Może masz jakieś wirusy na komputerze? Skanujesz komputer co pewien czas antywirusem? Procesor może nie jest najwyższych lotów, ale nie powinien mieć dużego użycia. Podaj dokładnie, jakie jest mniej więcej użycie procesora podczas grania i podczas spoczynku.

MBAM sciągniesz z dowolnej strony (np: dobre programy) To jest skaner na rządanie, po części antywirus. O ile masz wykupioną licencje :)

A co do wymiany procka: Polecam ci Athlona X4, czterordzeniowiec w przyzwoitej cenie.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...