Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić grę typu miasteczka.tk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się dowiedzieć jak zrobić grę typu miasteczka.tk, która juz od dawna nie funkcjonuje, chcieliśmy sobie pograć z kolegami.

Chodzi o takie coś, że po kolejnym nowym wejściu na stronę pojawi się nowy obiekt obrazkowy.

Jak to wyglądało tutaj przykład z youtube:

Bardzo proszę o jakieś porady

Opublikowano

nic sie nie budowało, na początku był jeden domek a potem jak ktoś wszedł na link do twojego miasteczka to koło budynku startowego pojawiał się następny, i tak dodawało kolejne budynki po kolejnych wejściach na strone

Opublikowano

Mongee, zrobić to pewnie jej sobie nie zrobisz, ale możesz poszukać jakiegoś gotowego silnika tego typu gry i wrzucić go na wcześniej założony hosting :)

Opublikowano

Z tego co zrozumiałem, generujemy "miasteczko" i co unikalne wejście będzie ono większe przy czym będzie się zmieniał jego wygląd. Wystarczy php i baza danych np. mysql by działało, a html i css do wyglądu.

Trzeba zrobić tak, stworzyć skrypt php, który będzie generował miasteczko które zapisze w bazie, i co unikalne wejście do bazy danych dodaje się liczba. Trzeba też ustalić co ile unikalnych wejść ma być inny obrazek czyli większe miasteczko czyli np 1,2,3,4,5,10,50,100,500,1000.png itd.

Pozdrawiam,

SKmedix

@Down:
Mógłbym, ale nie dzisiaj B)

sygna2014.png

Opublikowano

skmedix dokładnie o to chodzi.

Czy mógłbyś pomóc mi się do tego jakoś zabrać? Pomóc mi stworzyć skrypt który będzie zapisywał utworzone miasteczko w bazie?

Opublikowano

Hmm to faktycznie ekscytująca gra żeby w nią grać z kolegami :D
Chyba zaczne zbierać ekipke i będziemy sobie w to klikać, chętnych na pewno nie będzie brakowało :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...