Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO] Nerf Renektona

Eryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spokojnie – tym razem nie będzie to czysty nerf, a jedynie zmiana krzywej potęgi Renektona. Jak pewne wiecie polityka Riotu polega na znacznym spłaszczaniu krzywej potęgi każdej postaci (w przeciwieństwie do np. Doty 2) – podczas wszystkich etapów gry postać ma dysponować stosunkowo podobną siłą. Zmiany te wielokrotnie były wprowadzane, a teraz czas nadszedł na powracającego jak bumerang Renektona. Większość graczy jest świadoma, że krokodyl jest bogiem early game’u, a jego siła spada w miarę upływu kolejnych minut gry. Pomimo win-rate w okolicach 50% Riot postanowił przyjrzeć się bliżej sile Renektona i wprowadzić poprawki, które znerfią jego wczesne etapy gry, jednocześnie poprawiając sytuację w late-game. Prawdopodobnie zmniejszony (lub zlikwidowany) zostanie sustain z umiejętności – jeden z pracowników wypowiadał się, że to nie zadawane obrażenia stanowią problem, ale sustain, który sprawia, że Renekton wygrywa większość trade’ów.

Źródło: H2W

Opublikowano

Niech zajmą sie postaciami jak Maokai i Urgot, żeby były przynajmniej troche grywalne i widywane w świecie LoLa...

Urgotem to mój brat w goldzie 4 zgniata przeciwników więc chyba jest grywalny!

Rene i tak dalej będzie bogiem taki nerf tego nie zmieni ;p

Opublikowano

Na reszcie, bardzo bym się cieszył gdyby ten stun zniknął :)

Bo co kurwa? bo swoją tępą Riven nie możesz grać? Ojj jak przykro. Renekton jest dobry w early ale łatwy do skontrowania. Sam go osobiście jadę takim Pantheonem czy Elise..

Mogą co najwyżej mu znerfić sustain ale nie kasować bo nie będzie grywany i następna postać do kosza. Ja coś czuję, że w tym sezonie zbuffują Urgota i inne zapomniane postacie, a aktualne pójdą się jebać.

Opublikowano

Bo co kurwa? bo swoją tępą Riven nie możesz grać? Ojj jak przykro. Renekton jest dobry w early ale łatwy do skontrowania. Sam go osobiście jadę takim Pantheonem czy Elise..

Mogą co najwyżej mu znerfić sustain ale nie kasować bo nie będzie grywany i następna postać do kosza. Ja coś czuję, że w tym sezonie zbuffują Urgota i inne zapomniane postacie, a aktualne pójdą się jebać.

Co z takimi tekstami wyjeżdżasz, ludzie, kultury trochę.

Opublikowano

Nie mogę się doczekać! W końcu nie będzie co banować, bo nie będzie po co. A w grze będziemy używać tylko wykałaczek... chociaż nie, znerfimy wykałaczki lepiej łyżką, plastikową.

A teraz do rzeczy. Chodzi mi o to, że Renekton i Nasus są w tej chwili najlepszymi tankami. Dzisiaj posiadanie nawet 400 pancerza jest niczym. Renekton po prostu jest w stanie sobie z nimi poradzić, a do ubicia renektona trzeba zmusić team, aby zabrał go od twojego Carry. Więc nie rozumiem kurwa RIOT-u. Niech znerfią wszystko i będziemy tylko kurwa sterować minionami. Jak oni mnie denerwują. Chodzi mi o to, że:

NAJLEPSZY PRZYKŁAD BEZSENSOWNOŚCI RIOTU:

- NERF OP POSTACI Z KTÓRĄ RENEKTON PRZEGRYWA.

- NERF POSTACI - RENEKTON WYGRYWA Z KAŻDĄ POSTACIĄ.

- NERFIĄ RENEKTONA, TERAZ POPPY GO JEDZIE.

- NERF POPPY...

Następny nerf: Jinx, Vi, Lucian, Darius (bo przecież rework nadchodzi) Thresh, Leona, Ziggs i Gragas.

Błędne koło.

POZDRO RIOT

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

źródło how2win. A nie zapomniałeś dodać, że zerżnąłeś słowo w słowo?

A gdzie jest napisane, że sam to pisałem? Chyba jak źródło H2W to wiadomo, że kopiuj wklej.

Opublikowano

Mundo shyvanna od razu do patcha przed renektonem moim zdaniem shen jest bardzo dobry na krokodyla i świetnie moim zdaniem go niszczy w early/mid

3kgaming.jpg

By: Lolled Girl

Zbieram [ + ]

Opublikowano

Nie bez powodu renektona pickowali w prawie kazdym meczu na lcsach.. skonczcie plakac.

To niech Bjergsen zagra na LCSach Alistarem AP na midzie i zobaczysz, że go znerfią mimo, że dmg'a dużego nie ma w late i jest 4fun lub sytuacyjny (Yasuo ult). Wiadomo, że lepiej picknąć jakąś Oriannę czy Ahri.

Opublikowano

Ja tam zawsze wygrywam linię na renektona khazixem, w early rzecz jasna że Renekton dominuje każdego, lecz na 6/11lv nie ma szans.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

i bardzo dobrze, skończy się wkońcu era pro elo plajerów jak to było z riven, grając 35 meczy w obecnym sezonie nigdy nie widziałem jeszce riven a kiedyś top pick,

wkońcu riot coś robi, sustain jest bardzo denerwujący a w renektona razem z furią zabiera prawie połowę hp w early

jeszcze niech się za garena wezmą, zero balansowania postaci, przypuśmy budujesz garena pod full tanka a i tak ma dmg z dupy

brawo riot

Opublikowano

Do tej pory Renekton był wyznacznikiem mocy wszystkich innych toperów. Swoista stała.
Nie był dotykany w żadnym stopniu przez bardzo bardzo długi czas. Wygląda na to, że zaczynają testy zmian bruiserów, przesuwając część ich mocy z early na late.
Tak stało się np. z Riven. Cóż - obiecujące, oczekuję dalszych zmian na tej linii.

wikmk9.jpg

Opublikowano

To niech Bjergsen zagra na LCSach Alistarem AP na midzie i zobaczysz, że go znerfią mimo, że dmg'a dużego nie ma w late i jest 4fun lub sytuacyjny (Yasuo ult). Wiadomo, że lepiej picknąć jakąś Oriannę czy Ahri.

Chyba w tym jest cały sekret co nie? ze nikt nie gra słabymi postaciami ,tymbardziej na lcsach.

dsa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...