Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sukces Dayz:Standalone

LogiTechu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od premiery ( Alfy )samodzielnej gry Dayz:Standalone sprzedano łącznie 1 , 2 6 0 , 7 2 7 egzemplarzy co daje sumę ok. 5 i pół mln. dolarów

Suma ta ciągle rośnie z każdym dniem :-)

pozwolę sobie teraz wkleić zacny gif ;)

2wn3h3n.jpg

P.S Mam nadzieję że twórcy nie spoczną na laurach jak Studio Hammer Point znanej już gry Infestation : Survival Stories dawniej WarZ.

Opublikowano

DayZ Standalone na pewno jest wielkim hitem. Lecz na chwilę obecną bardzo szybko się nudzi. Co jest spowodowane małą liczbą przedmiotów. Głównie chodzi mi o broń palną.

Opublikowano

DayZ Standalone na pewno jest wielkim hitem. Lecz na chwilę obecną bardzo szybko się nudzi. Co jest spowodowane małą liczbą przedmiotów. Głównie chodzi mi o broń palną.

Prawda. :)

znajdziesz mosina albo mk'e i tyle, pozniej tylko poszukac butelki na wode i cos do jedzenia i tyle :D

w83od2.jpg

Opublikowano

DayZ standalone według mnie to gra survival. Infestation to gra FPS, MMO, taka pod pvp. Nie porównuje się ogółem dwóch gier innego rodzaju. DayZ Ma swoje uroki, jednak i:ss też.

MPC Love<3

Opublikowano

Warz to gowno maax. Nie ma co.

Te liczby mowia same za siebie

pr-ugpwxtbbrtguslqdrduu.jpg

mk-ezxkgnmqxlmbleglqpnp.jpg

Zacznijmy od tego że są to różne gry nie ma co porównywać , poza tym większość graczy I:SS gra poza steam ponieważ posiada swój launcher.

I chciałbym podkreślić jeszcze że DayZ Standalone (alpha) wyszło całkiem niedawno a I:SS ma już swoje miesiące za sobą.

Opublikowano

DayZ SA jest obecnie kompletnie niegrywalne. Ma sporo bugów, biedny content jak na alphę. Jak na półtorej roku prac spodziewałbym się nieco więcej tego contentu (bronie, żarcie, ciuszki itd.).

Ten ostatni patch wprowadził buga z malowaniem mosina. Po pomalowaniu mosin może mieć 1 nabój, a nie 5. Testowali ten patch, a i tak bug wpadł.

Jedyne co mi się w DayZ SA podoba, to, że mapperzy starają się edytować mapę Czarnorusi na bardziej klimatyczną post apo.

jqeuR.png

Opublikowano

@up

Jakby gra była nie grywalna. To by jej napewno nie chcieli jej narazie sprzedawać. Ważne że mają narazie zysk. Oczywiście jeśli się zbiera na jakaś grę to aktualnie DayZ:SA nie opłaca się kupować. Lecz jeśli ktoś ma trochę więcej pieniędzy to czemu by nie. Fajny klimat gry, mape pozwiedzać można i już trochę zapoznać się z grą.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Tak słyszałem że w najbliższych tygodniach ma wyjść patch: pierwsze pojazdy, system obozowiska (namnioty itd i inne rzeczy) system polowania Łuki itd. i zwierzęta , mimika twarzy

Następne prace będą skupiały się nad wprowadzeniem zadań do wykonania w grze oraz ulepszeniem komunikatora głosowego - zombie zaczną reagować na głos

Jest to jedynie plotka ! jak znajdę potwierdzenie wstawie linka do żródła.

Opublikowano

Tak słyszałem że w najbliższych tygodniach ma wyjść patch: pierwsze pojazdy, system obozowiska (namnioty itd i inne rzeczy) system polowania Łuki itd. i zwierzęta , mimika twarzy

Następne prace będą skupiały się nad wprowadzeniem zadań do wykonania w grze oraz ulepszeniem komunikatora głosowego - zombie zaczną reagować na głos

Jest to jedynie plotka ! jak znajdę potwierdzenie wstawie linka do żródła.

Wiem, stare info.

A ma ktoś tak, że czasem po zmianie serwera traci ekwipunek i zaczyna od nowa?

Brakuje mi pojazdów i respawnu przedmiotów. Reszta jest ok. Jeszcze zombie trochę mało w grze, ale to aż taki wielki problem nie jest.

Najgorszy problem to brak ekwipunku. Nie można spokojnie pograć, bo wszystko wybrane.

Podobno mają zmniejszyć ilość broni palnej. Porażka. Gram prawie 20 godzin i raz miałem do czynienia ze strzelbą.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Brakuje mi pojazdów i respawnu przedmiotów. Reszta jest ok. Jeszcze zombie trochę mało w grze, ale to aż taki wielki problem nie jest.

To jest jeszcze alpha, a po tym nowym patchu jest troszkę więcej zombie niż było przedtem :D

Wiem, stare info.

Niektóre serwery moją tzw. prywatny ekwipunek. Czyli, że na tym serwerze grasz od początku. Może to jest właśnie tym spowodowane, a być może jakiś bug ;d

Jak na razie, według mnie, gra wygląda świetnie. Fajnie się gra ze znajomymi i jak na alphe to jest dość dużo rzeczy (ale nie ukrywam, że przydało by się trochę więcej ;d)

Opublikowano

To jest jeszcze alpha, a po tym nowym patchu jest troszkę więcej zombie niż było przedtem :D

Niektóre serwery moją tzw. prywatny ekwipunek. Czyli, że na tym serwerze grasz od początku. Może to jest właśnie tym spowodowane, a być może jakiś bug ;d

Jak na razie, według mnie, gra wygląda świetnie. Fajnie się gra ze znajomymi i jak na alphe to jest dość dużo rzeczy (ale nie ukrywam, że przydało by się trochę więcej ;d)

To ja powiem taką historię: Wbijam ostatnio z kolegą na to największe lotnisko w grze, a tam pusto. Kolega znalazł tylko plecak. Wbiłem do jakiejś szopy na lotnisku, a tam gracz. Stał obrócony plecami do nas i nie reagował. Miał M4, maskę, chełm, największy plecak, napoje, amunicję i w ogóle był napakowany po brzegi dobrym ekwipunkiem. Ale się musiał wkurzyć jak wrócił i zaczynał od nowa.

Faktycznie trzeba uważać jak się wychodzi z gry bez wylogowania, bo można stracić ekwipunek.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Wiem, stare info.

Najgorszy problem to brak ekwipunku. Nie można spokojnie pograć, bo wszystko wybrane.

Podobno mają zmniejszyć ilość broni palnej. Porażka. Gram prawie 20 godzin i raz miałem do czynienia ze strzelbą.

Jak w ciągu 20h znalazłeś tylko 1x broń palną to najwyraźniej nie wiesz gdzie szukać. Według mnie plan drastycznego obniżenia spawnu broni jest b. dobry, o to chodzi żeby się napracować, a nie tak jak jest teraz - 30min i masz MP4 z full dodatkami cały set żołnierza, magnum, fnx, mnóstwo naboi do wszystkiego itd. Zwłaszcza jak już dodadzą łuki. Gra ma swoje bugi, to jasne bo to alfa, ale i tak myślę że to niesamowity tytuł, można się już teraz zajebiście bawić (http://www.mpcforum.pl/topic/1134843-video-super-akcja-z-dayz/). Najbardziej oczekuje na dodanie pojazdów, poprawienia systemu serwerów (bez sensu jest to że można zmieniać serwer ile razy się chce, i bez sensu jest to że przez parę sekund po zalogowaniu twoja postać jest w grze, a ty nie możesz nic zrobić) i dodania zwierzyny :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...