Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Vba exel. Ktoś ogarnia ten język?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wiem że to nie dział na ten język ale wydaje się najlepszy na jakim mogłem napisać. Mam pytanie czy ktoś jest mi w stanie pomóc z VBA? Mam projekt na studiach, lecz nie informatycznych i stąd moja niewiedza oraz taki język. Jeżeli ktoś radzi sobie z nim to proszę o komentarz. Później napiszę o swoim problemie z tym projektem. Z góry dzięki :)

Opublikowano

Jeżeli nie jesteś na studiach informatycznych to na pewno masz podstawy, a że nie jest to trudny język to podstaw można się nauczyć w dosłownie chwile, może też przyda Ci się na przyszłość.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Uczę się podstaw ale nie umiem rozkminić jak zrobić pewną pętlę w kodzie. Znasz te język? Może coś więcej powiedzieć?

podaj co masz i co chcesz mieć, będzie o wiele łatwiej.

Hejo

Opublikowano

Ok. Mam do zrobienia projekt sklepu z grami PC i na konsolę. Problem mam z wyszukiwarką http://scr.hu/0oii/8vbzj mam napisać do niej formułę, która będzie pokazywać dostępne na magazynie gry. Zrobiłem taki kod: http://wklej.to/39pfG który wyszukuje gry akcji na xboxa. Mógłbym robić to samo dla wszystkich ale nauczyciel kazał mi zrobić jakąś pętlę, która będzie spełniała takie zadania:

- po kliknięciu na kategorię gier pokaże mi wszystkie gry z tej kat.

- po wybraniu w comboboxie platformy gier pokaże mi wszystkie gry z platformy

- po wybraniu kilku kategorii pokaże mi wszystkie gry z tych kat.

- po wybraniu kilku kategorii oraz platformy pokaże mi wszystkie gry z tych kat. na daną platformę

- jeżeli nie wybiorę nic i daj Szukaj to pokaże mi wszystkie gry na magazynie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...