Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini FAQ] Pytania najczęściej zadawane przez graczy

Hardzikk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Jako, że nie istnieje żadne FAQ dotyczące ROM, postanowiłem zrobić temat z wieloma najczęściej zadawanymi pytaniami a wy na nie odpowiedzcie jeśli możecie. Post będę edytował w miare możliwości. Ja sam odpowiem na parę pytań.

1. Jaki jest maksymalny poziom w grze?

- 120 w wersji EU i 300 w wersji Chińskiej

2. Jakie są dostępne klasy w grze?

- Berserk (Berserker, Wojownik), Archer (Łucznik), Knight (Rycerz), Mage (Mag), Priest (Kapłan) oraz niedługo zostaną prawdopodobnie dodane 3 kolejne klasy

3. Czy są już beta testy?

- Tak są, wystartowały niedawno.

4. Czy w grze jest wybór nacji/królestw?

- Nie, w grze istnieje tylko jedno królestwo/nacja.

5. Jakie są dostępne języki w grze / kiedy zostanie wprowadzona wersja polska?

- Angielski dla EU oraz Chiński / Według prezentacji: w lutym, lecz krążą plotki, że dopiero na wakacje

6. Czy w gra jest darmowa / czy w grze są mini-płatności?

- Gra jest darmowa / W grze są dostępne mini-płatności

7. Czy w grze jest dużo polskich graczy/gildii?

- W grze jest bardzo dużo polskich graczy oraz gildii w tym wiele w TOP

8. Jak wygląda system walki?

- Atakowanie najczęściej pojedyńczych potworów

9. Strona główna wersji EU?

http://riseofmetin.com/

10. Jakie są dostępne rasy?

- Człowiek, Tytan, Sura, Elf, Pandarion, Dwarf.

11. Jaka waluta jest dostępna w grze?

- Gold (złoto), Bind Gold (złoto osobiste) oraz Vouchery (mikro-płatność) i Binded Vouchery

12. Jaka jest różnica między Goldem a Bind Goldem / Voucherami a Binded Voucherami?

- Gold - waluta, której można używać w handlu z innymi graczami, B.Gold - waluta, której używamy w handlu z NPC. Z Voucherami jest podobnie.

13. Czy w grze są dostępne wierzchowce / jak je zdobyć?

- Tak, w grze są wierzchowce / pierwszego wierzchowca dostaniemy z misji, kolejne można zdobyć dropiąc, przechodząc dungeony (szkrzynie) lub za pomocą mikro-płatności

14. Jakie są dostępne ustawienia sterowania?

- 2.8D (najbardziej polecane przez graczy), 3D oraz 2,5D

15. Od którego poziomu można utworzyć gildię?

-

16. Czy w grze jest dostępne łączenie się w drużyny / maksymalna ilość członków drużyny?

- Tak w grze są drużyny zwykłe i rajdowe. Członków drużyny zwykłej maksymalnie może być 5, natomiast drużyny rajdowej - 20.

17. Czy wybór rasy ma wpływ na statystyki gracza?

- Nie, każda rasa pod względem statystyk jest taka sama.

18. Czy w grze by pokonywać potwory na większym poziomie wymagane jest dropienie ekwipunku?

- Do około 65 poziomu dostajesz tak zwane: Gift Boxy - skrzynie, które zawierają bardzo potężne przedmioty pomagające w grze oraz następnego Gift Boxa (otwierasz pierwszego na np. 10 poziom i dostajesz następny na 15 poziom). Gift Boxy można otwierać co 2-5 poziomów.

19. Wojny gildii - co i jak?

- Są przydzielane automatycznie, data i godzina jest wybierana losowo, 5 minut przed wojną można się dowiedzieć z jaką gildią mamy do czynienia.

20. Jak zdobyć Vouchery i Binded Vouchery?

- Vouchery można kupić za pomocą mikro-płatności, natomiast Binded Vouchery dostaje się z Gift Boxów i prawdopodobnie z innych skrzyń wydropionych najprawdopodobniej z bossów.

Odpowiadajcie na pytania ;) plus dołóżcie własne ;)

wz05.png

Opublikowano

Rasa nie ma wplywu na statystyki postaci.

Golem mozna "handlowac" a zbindowanego golda juz nie mozesz przekazac, tak samo jest z voucherami + kupujac przedmioty is za zbindowane vouchery nie ma wszystkiego ( nie wiem czy da sie handlowac voucherami )

Nie ma nacji ani nie ma krolestw

@ Binded Gold to nie sa laczne goldy ta sa w ogole osobne goldy ktore mozna wydac tylko w sklepie np na mikstury czy inne duperele. A zwyklym nie binded goldem mozna tylko kupowac przedmioty na aukcji lub przekazac innemu graczowi

Spotykalem sie z pytaniem, czy "bede musial dropic eq zeby dac rade z mobami na wyzszym lvl" odp bodajze do 65 (nie jestem pewien) dostaje sie Gift boxy co mniej wiecej 5 lub 3 poziomy

Opublikowano

Roznica miedzy binded gold a gold jest taka, ze binded mozemy miec tylko dla siebie i w zaden z mozliwych sposobow nie mozemy go przekazac. Skille, poty itp. A za zwykly gold robimy wszystko co chcemy, mozemy go nawet oddac.

Mounty dropia z bossow oraz ze skrzynek "Mount Raising Lucky Pouch". Te co dostajemy za przejscie sky tower (leci z nich m.in. exp dla mounta) :)

Opublikowano

Gift boxy dostaje sie do 70 poziomu, uaktualnij ;) gift boxy dostaje sie co 2-5 lvli ( mialem 55 lvl otworzylem skrzynke nastepna byla na 58 lvl a kolejna na 60 ) wiec co 2-5 poziomow

Jak wygladaja wojny Gildi ?

Wojny sa przydzielane autoatycznie, wojny odbywaja sie w roznych dniach i godzinach. Dowiedziec sie z jaka gildia bedziemy walczyc mozna 5 minut przed startem.

Co do daty i godziny kiedy sie odbywaja to edytuje posta i podam konkretnie.

Skad wziasc binded vouchery oraz vouchery ?

Binded vouchery dostaje sie z Gift boxa. Najpierw dostaje sie 1k binded voucherow, poniej bodajze na 45 poziom 5.5k binded voucherow i kolejne 5k dostaje sie z gift boxa na 70 poziomie

Skad wziasc Gold lub binded Gold ?

Golda dostaje sie ze skrzynek questowych a binded gold'a z mobow instancji i eventow

Opublikowano

Co do większości się zgadzam i dzięki za pomoc.

Mam jednak jedną uwagę: bind vouchery

1k mam prawdopodobnie z gift boxa na 40 lvl (wcześnej ich nie widziałem)

5.5k na pewno nie jest na 45 lvl, gdyż sam mam 49 i do tej pory mam tylko to 1k

jako, że nie mamy pewności co do leveli gift boxów z wartościową zawartością, postanowiłem to uogólnić.

Co do golda myślę, że każdy się domyśli, że jak to standardowy środek płatniczy - bierze się z dropienia.

wz05.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...