Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z uruchomieniem Windows 7

Ghost1225

Pytanie

Opublikowano

Podczas grania w M&B , laptop nagle zawiesił się (antywirus włączył automatyczne skanowanie) Próbowałem różnych kombinacji klawiszowych by zamknąć tą gre ale nic to nie dało. Musiałem zrobić tzw. Hard reset Niestety po ponownym włączeniu system wiesza się na ikonce "Ładowanie systemu Windows" i tak jest co chwile :( Próbowałem dać opcje napraw komputer ale wyświetlił się tylko taki błąd: System Windows napotkał problem podczas komunikowania się z urządzeniem podłączonym do tego komputera."

Dalej jest coś o USB i możliwym uszkodzeniu dysku.

Uruchomiłem komputer za pomocą Linuxa (livecd) i skan smart disc nic nie wyrkył. Na dodatek nie mam płyty z W7

Proszę o porady :unsure:

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up A ten program to nie jest przypadkiem osławiony : HDD Degradator? Miałem ten program już kiedyś, skutkiem jego użycia był zakup nowego HDD do komputera.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

HdRefenerator'a uzywalem na kilku komputerach nie zepsul dysku.

Musisz zbootowac konsolke dos'a na kompie (niewazne jak i z czego) i uzyj narzedzia chkdsk - na 80% pomoze

Opublikowano

@up tak jeśli masz pirata win 7 masz możliwość skorzystania z 30 dniowego triala później musisz wpisać kod licencyjny.

*Fajna sygnatura*

Opublikowano

Spróbuje pobrać obraz płyty.

A tak przy okazji: zauważyłem dużą liczbę bad sektorów na dysku (36) Czy to oznacza koniec dysku? Można to jakoś naprawić? Laptop nie muli a dysk chodzi cicho.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Jest program hd regenerator powinno pomoc

@MaTzieGh jak masz legalnego windowsa i zgubisz plyte to mozesz aktywowac kopie, bo masz kod z naklejki (o ile zadziala, jak nie to nwm)

Opublikowano

Próbowałem wejść w zwykły tryb awaryjny, ale ładowanie plików się zatrzymało (zwiesiło) Spróbuje jeszcze raz

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Nie dziala, teraz to nawet windows sie nie uruchamia. Pojawia sie tylko biala kropka w gornym rogu ekranu a potem komunikat :Reboot and select proper boot device

Probowalem zapisywac i usuwac dane z dysku (na linux) i wszystko jest w porzadku, SMART dysku tez nic nie wykazal, poza bad sektorami

Edit: Już sobie poradziłem z tym komunikatem, co nie zmnienia faktu że Windows dalej nie działa :( Nawet tryb awaryjny

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...