Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Składanie Komputera Do 500 zł

Mumia57

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak jak w tytule, chciałem was prosić o pomoc przy złożeniu komputera do ok. 500 zł. Nie będzie to jakiś sprzęt do grania w najnowsze gry, a raczej do oglądania filmów, przeglądania internetu, czy też starszych MMORPG. Do Wydania mam około 500 zł. Jedynym elementem który posiadam jest płyta główna "MSI K9VGM-V", Ogólna wizja tego komputera to:

Procesor: 2x2,4

Pamięć RAM: 2GB

Karta Graficzna: 512MB/1GB

Dysk: 250GB

Są to główne parametry które chciałbym uzyskać, oczywiście by całość działała potrzeba jeszcze odpowiedniego zasilacza.

Jeżeli byście mieli propozycję, prosiłbym najlepiej o linki do poszczególnych akcji allegro.

Z góry dziękuję za odpowiedzi a zarazem pomoc którą postaram się wynagrodzić.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Używany z tablicy.pl/allegro . Na nic więcej Cie nie stać ,bo 500 zł na takie wymagania to .. Za 800 zł kupisz takiego samego klocka ,ale bez karty graficznej :)

kxAyLut.png

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za swoje wypowiedzi.

Używany z tablicy.pl/allegro . Na nic więcej Cie nie stać ,bo 500 zł na takie wymagania to .. Za 800 zł kupisz takiego samego klocka ,ale bez karty graficznej :)

Jeżeli chodzi o sprzęt używany to nie jestem do niego zbyt pozytywnie nastawiony z racji tego iż nie mogę być pewny jak poprzedni właściciel się z nim obchodził, i czy tak na prawdę to nie jest zwyczajny kot w worku który za tydzień padnie. Myślę że wymagania jak na kwotę około 500 zł nie są duże, patrząc na podzespoły które generalnie teraz są na chodzi, to generalnie komputer z takimi parametrami jakie ja chciałem osiągnąć jest już lekko przestarzały.

Dziękuję oczywiście na link, natomiast używany zestaw niezbyt jak wspominałem w odpowiedzi do kolegi wyżej mnie interesuje.

http://www.morele.net/inventory/info/LRChjp/http://allegro.pl/obudowa-atx-carbon-ic-805bl-midi-tower-nowa-gwar-i3810665835.html
Taniej już się nie da(z nowych). Do tych starszych gierek to dozbieraj do 9800GT(na allegro po 100zł chyba chodzi).
To będzie chyba najlepszy zestaw jeszcze w przestępnej jak dla mnie cenie, myślę tym samym również że nie ma co więcej już drążyć tego tematu, raczej zostaje mi jeszcze dozbierać kilka groszy, a nie szukać po prostu na siłę czegoś w tej konkretnej cenie, moje pytanie jeszcze jaki zasilacz byłby najlepszy.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...