Gość Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Siemka slyszalem ze jest internet 'darmowy' Aero2 i mam pytanie co o nim sadzicie? bardzo jest wolny? czy to nie jest oszustwo? i jeszcze pytanie czy do tego musze kupic jakis modem czy cos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelar Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Prędkość tego internetu to 512Kb/s, czyli około 64KB/s pobierania. Sam używam tego już od roku i wystarcza do przeglądania stron na telefonie. Udało mi się też używać go jako modem i mogłem grać w bf3 jednocześnie z skypem, lecz ping czasem skakał do kilku set, lecz to były problemy z zasięgiem/zakłóceniami. Do używania tego potrzeba modemu lub telefonu który spełnia: terminal kategorii 10, obsługujący transmisję danych w technologii HSPA+, w paśmie 900 MHz (pasmo 8) terminal kategorii 3 obsługujący transmisję danych w technologii TD-LTE w paśmie 2600 MHz (pasmo 38) A wszystkie informacje znajdziesz na stronie: http://www.aero2.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Prędkość tego internetu to 512Kb/s, czyli około 64KB/s pobierania. Sam używam tego już od roku i wystarcza do przeglądania stron na telefonie. Udało mi się też używać go jako modem i mogłem grać w bf3 jednocześnie z skypem, lecz ping czasem skakał do kilku set, lecz to były problemy z zasięgiem/zakłóceniami. Do używania tego potrzeba modemu lub telefonu który spełnia: terminal kategorii 10, obsługujący transmisję danych w technologii HSPA+, w paśmie 900 MHz (pasmo 8) terminal kategorii 3 obsługujący transmisję danych w technologii TD-LTE w paśmie 2600 MHz (pasmo 38) A wszystkie informacje znajdziesz na stronie: http://www.aero2.pl/ A ile taki modem kosztuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vakoss12 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Taki lepszy około 100zł , ale używki wyrwiesz poniżej 75zł CPU : Intel i5 4670k // GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w // CASE : Regnum L50 // MOBO : B85-G43 // RAM : 8GB DDR3 HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirito. Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Prędkość tego internetu to 512Kb/s, czyli około 64KB/s pobierania. Sam używam tego już od roku i wystarcza do przeglądania stron na telefonie. Udało mi się też używać go jako modem i mogłem grać w bf3 jednocześnie z skypem, lecz ping czasem skakał do kilku set, lecz to były problemy z zasięgiem/zakłóceniami. Do używania tego potrzeba modemu lub telefonu który spełnia: terminal kategorii 10, obsługujący transmisję danych w technologii HSPA+, w paśmie 900 MHz (pasmo 8) terminal kategorii 3 obsługujący transmisję danych w technologii TD-LTE w paśmie 2600 MHz (pasmo 38) A wszystkie informacje znajdziesz na stronie: http://www.aero2.pl/ Jak Ty grałeś na tym w BFa, skoro połączenie jest resetowane co jakiś czas? @Topic, najpierw sprawdź jak jest z zasięgiem u Ciebie, na kartę możesz trochę poczekać (do 2 tygodni, z tego, co pamiętam) i to nie będzie wiecznie działać, bo w którymś tam roku mają zaprzestać tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelar Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Połączenie restartowane jest co godzinę, choć większość urządzeń samo nawiązuje połączenie od razu po zerwaniu poprzedniego. Sama usługa w paśmie 900Mhz będzie działała do 21 grudnia 2016 roku, czyli jest jeszcze ponad dwa lata. Więc nawet jako internet do telefonu czy jako internet awaryjny będzie dobry. Szczególnie że nie ma żadnych limitów transferu. Grać w bfa dało się w miarę dobrze, tylko najgorsze były skoki pingu, choć to też mogło być spowodowane skypem. A jak ktoś by chciał to tu jest dokładna mapa zasięgu, z tym że trzeba odznaczyć LTE, bo aero działa w HSPA+ http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/internet/mapa-zasiegu.cp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.