Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Karta graficzna się sypie?

.old

Pytanie

Opublikowano

Nie ten dział, prosiłbym przenieść temat do działu "Komputery --> Problemy, usterki" Dziękuję ;)

Witajcie. Wracam ze szkoły, wklepuje adres forum, wchodzę i to mnie wita..

kyjt.png

8osd.png

kd3r.png

ap7v.png

4mxn.png

Powiem tyle, że mam z tym (za przeproszeniem) gównem od początku problemy (na myśli mam ten laptop, wiecznie coś..). Leciał na gwarancje i wspominałem o karcie graficznej, lecz nie zrobili nic z tym (wymienili tylko dysk i klawiature). Problem leży po karcie graficznej? Sądzę, że tak, ponieważ używanie jej po jakimś czasie prowadzi do błędów (reset, zawiecha itd.). Odświeżałem forum i nadal te dziwne kolorki były. Teraz tego nie ma, po prostu zniknęło. Także w grach jak Minecraft po czasie gra stopuje (brak odpowiedzi) i wywala mi w tray menu "Sterownik ekranu AMD driver przestał działać, ale odzyskał sprawność".

Sprzęt jak coś to laptop, model NP350V5C

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

350 V5C - i wszystko jasne.

Mój poleciał przedwczoraj na gwarancję z powodu grafiki.

Zainstaluj najnowsze sterowniki i sprawdź temperatury, ale raczej nic to nie da - jak napisałeś, karta się sypie.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

350 V5C - i wszystko jasne.

Mój poleciał przedwczoraj na gwarancję z powodu grafiki.

Zainstaluj najnowsze sterowniki i sprawdź temperatury, ale raczej nic to nie da - jak napisałeś, karta się sypie.

Czyli będę musiał go ponownie oddać <_< Sterowniki mam najnowsze a temperatury za chwilę sprawdzę. Dodam tylko, że kiedyś procesor pod 100% obciążeniem (takiego testa zrobiłem) miał ~100C.. Za chwile wrzucę temperatury, w spoczynku oraz pod obciążeniem. Niedawno temu chciałem sprawdzić grafikę programem FurMark, lecz wywalił jakiś tam błąd z shaderami "Vertex Shader Error: Vertex shader failed to compile with the following errors: "

Za chwile podam te temperatury.

Temperatura grafiki (Radeon HD 7670M) w spoczynku --> 44C

Temperatura grafiki pod obciążeniem -----------------------> Na razie 70C (kiedyś bywało ~80C)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...