Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić drewnianą myszkę?

charlotine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dwie ręce i różny sprzęt w domu typu wiertarka, szlifierka hammera, piłka do cięcia i oczywiście kupę innych, ale te nie wydają mi się być do tego potrzebne. Marzy mi się zrobienie własnej drewnianej myszki. Bebechy wyciągnę z innej- chcę zrobić tylko obudowę. Tak się zastanawiam, czy wystarczy mi mój sprzęt, czy trzeba byłoby od razu dokupić maszynę za kilka tysięcy złotych?

Opublikowano

Sprobuj w praktyce, co my ci mozemy powiedziec :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Coś mniej więcej takiego? :D

first_mouse_3.jpg

Najpierw to wyjmij z jakiejś starej myszki zawartość i do tego dobierz klocek drewna do wyrzeźbienia

1378331621-U719057.png

Opublikowano

alestrukovmouse03.jpg

alestrukovmouse01.jpg

alestrukovmouse05.jpg

trochę wysiłku i będzie takie cudo

jak dojdziesz do wprawy to może i cały zestaw : 7fc8791b13a9993f9e5596ad1cab6ba7.png

p.s. to prawdziwe drewno na każdym zdjęciu, nie jakiś plastik itp . takie coś wykonuje na zamówienie rosjanin z Moskwy Alest Rukov i przy okazji nieźle sobie na tym zarabia :)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jak to co ? Drewno naciąć i namoczyć, albo parą traktować, żeby nabrało elastyczności.

Opublikowano

A co wy się w rozwoju cofacie?

Kompy i myszki z drewna wyszły z mody.

A żeby zrobić takie coś z drewna, żeby to jakoś wyglądało to trzeba mieć wprawną rękę.

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

ty widocznie nie masz dlatego krytykujesz to co ekologiczne

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Na początku załatw sobie pożądną deskę najlepiej z leszczyny bo jest dość elastycznym materiałem.Na takiej desce malujesz ołowkiem wiertniczym kształt myszki (najlepiej rozmiar i ksztalt wez z neta i przerysuj na drewno) wytnij zaznaczony obszar.Szlifierką wygładź deske.Górna część jest najtrudniejszą sprawą jesli chodzi o zrobienie tego w domu podobnie jak podkladke gorna czesc myszki malujesz ksztalt i otwor na rolke wycinasz i szlifujesz na gładką powierzchnie.Potem musisz dostosowac to gorna czesc i to jest kwestia domowa strugania.Inaczej tego nie zrobisz.I osiągniesz górny kształt taki o jakim marzyłeś.Na koncu sklejasz myszke klejem do drewna bądź śrubkami.Powodzenia :)

Opublikowano

RobeM podesłał Ci zdjęcia gotowców.

Patrz na nie, i spróbuj zrobić coś podobnego :3

Wątpie żeby za pierwszym razem Ci się udało, więc próbuj dalej i się nie załamuj :)

Opublikowano

No więc sprawozdanie z pierwszej próby zrobienia myszki. Drewna na razie nie kupowałam. W domu były resztki jakiegoś jasnego- nie mam pojęcia jakie to. Wiadomo, że po pierwszej próbie nie należy wiele oczekiwać, więc inwestować byłoby głupotą. Kontury wzięłam z innej myszki, dodając po trzy milimetry rezerwy. Rozrysowałam kontury na papierze i przeniosłam na drewno. Wycięcie było dosyć łatwe, ale z zaokrągleniami mam problemy. Wyszlifowanie tego papierem ściernym zajmuje zbyt dużo pracy. Poza tym to moje drewno jest zbyt miękkie. Potrzebuję twardego. Matrriixx pisałeś o elestycznym drewnie, takim jak leszczyna. Poszukam.

Opublikowano

A co wy się w rozwoju cofacie?

Kompy i myszki z drewna wyszły z mody.

A żeby zrobić takie coś z drewna, żeby to jakoś wyglądało to trzeba mieć wprawną rękę.

hipsterka sie szerzy.

Nie można oczywiście mieć pomysłów oraz robić tego, co się chce, ponieważ albo "nie w modzie" albo będziesz uważany za hipstera? Najlepiej tak rzucać pojęciami jak sie nie wie co oznaczają...

Próbuj, za pierwszym razem Ci się nie uda, zrób najpierw surowy model a później wyrównuj nierówności papierem ściernym.

Opublikowano

7fc8791b13a9993f9e5596ad1cab6ba7.png

Kurwa mać - ja pierdole (przepraszam za przekleństwa) - ale - marzy mi się takie coś, mieć w przy sobie, i patrzeć to całą dobę na DREWNIANY KOMPUTER / cudo.

Wszystkie posty z tego tematu, otrzymały 'Lubie to'. Szczególnie post RobeM otrzymał takową funkcje.

RobeM, jak to zrobić, chodzi - żebyś mi najpierw powiedział, jak zrobić myszkę, to z ojcem popróbujemy.

Pokaże mu to zdjęcie - zaniesiemy do faceta, do sklepu komputerowego, albo się poradzimy tutaj - tym tematem ( ja i ojciec - jak to zrobić - takie cudo - co Ty).

Czekam na Twój post RobeM, po prostu, jak to zobaczyłem (szczególnie obramówki monitora), to gęba mi w 'ryju odpadła'. Tak Ci powiem.

Edycja:

Jutro postawie 'Lubie to', dla wszystkich postów z tego tematu, szczególnie postu RobeM, dzisiaj już w nocy wykorzystałem.

Pisze mi to ''Wykorzystałeś już dzienny limit pozytywnych głosów reputacji''.

bez gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Ding specjalnie dla ciebie pełen wygląd zestawu :

1392323843-U150374.jpg

1392323712-U150374.png

1324363925_rzd_ardock.png

1324363890_rzd_ardock_2.png

1324363956_rzd_ardock_3.png

1324363985_rzd_ardock_4.png

a to dla ciekawskich i zastanawiających sie ile kosztuje taka drewniana myszeczka, ciekawe czy będziecie zdziwieni

jak dla was to 800 €  w cenie promocyjnej , hehe

1324824737_rzd_alba2.png

jak ktoś chce oglądnąć bliżej tu cały pak ze zdjęciami ze strony autora :

http://www.alestrukov.ru/ar_hr_pictures.zip

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

800 złotych??? Zwariowałeś? Toż to ona nie ze złota i w produkcji wychodzi taniej. Rany.

Spróbowałam sobie ułatwić życie z tym ścieraniem precyzyjną szlifierką dremela, ale niestety nie wyszło. Muszę zrobić to jeszcze raz na piechotę, albo iść do brata. Ten to w stolarni ma format4, ale duma mnie zżera i nie będę go jeszcze o nic prosić. No i kupiłam leszczynę. Kolor mi nieco nie pasuje, ale potem polakieruję. 

Opublikowano

@UP

Nie 800 zł, a jakieś 3500 zł :)

robem cene podał w ojro, nie w złotówkach.

Jak już coś zrobisz to podeślij zdjęcia :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...