Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]BungeeCord - fala serwerów Network? Otwarta dyskusja na poziomie! :)

_const

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Na forum jest nowym użytkownikiem ;) W ostatnim czasie jesteśmy w stanie zauważyć falę serwerów (sieci) opartej na silniku BungeeCord. Jak myślicie, dobrze jest, że silnik ten stał się tak popularny i nastała powódź serwerów "gównien" (inaczej tego określić nie mogę). Chcę poznać waszą opinię.

Ps. Wątek ten nie ma na celu wywołania jakiejś kłótni, ani nikogo obrazić. To otwarta dyskusja na poziomie ;)

Opublikowano

Witam,

Na forum jest nowym użytkownikiem ;) W ostatnim czasie jesteśmy w stanie zauważyć falę serwerów (sieci) opartej na silniku BungeeCord. Jak myślicie, dobrze jest, że silnik ten stał się tak popularny i nastała powódź serwerów "gównien" (inaczej tego określić nie mogę). Chcę poznać waszą opinię.

Ps. Wątek ten nie ma na celu wywołania jakiejś kłótni, ani nikogo obrazić. To otwarta dyskusja na poziomie ;)

Nie znam serwera który by nie był gównem :D same pvp/gildie itp. Nigdzie nie da sie fajnie pograć.

Albo ujowo, albo na kase (nie płacisz to możesz co najwyzej poogladać spawna), albo ujowo i na kase. Tego ostatniego jest najwięcej.

I do się tyczy wszystkich serwerów... nie tylko sieci

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

@up - może i masz trochę racji jednak już na samym mpc możemy zobaczyć dość sporo wątków, o BungeeCord'zie (jak nie jakiś problem, to po prostu reklama). W dzisiejszych czasach wszyscy chcą kogoś naśladować - jednak nie zawsze jest to dobre (Przykładem może być MyHard i MCHC czy xCrafters). Bardzo często odnoszę wrażenie, że dzisiejszy minecraft to nie to samo. Non-stop jest jakiś nowy serwer (zazwyczaj nie stoi nawet miesiąca, bo nikt nie jest debilem i nie będzie kupował vipów etc,etc), który ma 10 slotów, a jego głównym sloganem reklamowym jest :

autorskie pluginy, ludzie z pasją, dojrzała administracja!

. Szczerze robi się to dość irytujące, gdy codziennie tego czegoś więcej. Fakt - parę serwerów naprawdę jest dobrych, jednak to jest jedna setna z całości.

Albo ujowo, albo na kase (nie płacisz to możesz co najwyzej poogladać spawna), albo ujowo i na kase. Tego ostatniego jest najwięcej.

Pozostaje też kwestia rozliczania się z Urzędem Skarbowym, bo jak wiadomo oferując coś do sprzedaży i otrzymując za to zapłatę musimy prowadzić działalność gospodarczego, której nie ma chyba żaden serwer/sieć (pomijam serwery osadzone w hostingach typu: CSRV).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...