Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] The Sims 3 przestał działać

ChodzaceKanapki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z naszym ulubionym "Program .... przestał działać" od razu dodam, że to musi być coś od systemu ponieważ przed formatem na laptopie działały mi Sims'y z 5 dodatkami do czasu aż chyba jakaś aktualizacja wyszła i nie mogłam zapisać gry po przebudowie, ale czytałam, że dużo ludzi ma ten problem, laptop nie jest jakiś wyśmienity, ale śmiga :)

Problemy zaczęły się od kiedy zrobiłam formata na laptopie (oryginalny Win7 64bit) i na PC (też Win7), po zainstalowaniu gry i zrobieniem wszystkiego jak zawsze (tak chodzi o crack'a :P ) chciałam uruchomić sobie i pograć (na laptopie), ale system postanowił mnie powiadomić, że w Microsoft'cie pracują idioci i Program przestał działać w powodu problemu ( rly?... a ja myślałam, że to przez nową gazówkę...) Mam problem z większością programów na laptopie. Żeby włączyć przeglądarkę (Google Chrome) muszę odpalić ją jako administrator, Simsy wywala bo jest problem, League of Legends odpala się normalnie ale okno ładowania postaci już nie i wywala mnie do okna, klikam wznów połączenie i znów do okna... Po tym fomacie jest gorzej niż było :(

Wracając do Simsów, postanowiłam sprawdzić czy na PC pójdzie ( a powinno) bo to smok do gier

Procesor: Intel Core i5 - 4670K CPU 3.40GHz
RAM: 8,00 GB

k. graficzna: AMD Randeon HD 7800 Series XFX

Niestety dzieje się to samo, ale zauważyłam, że czyste Sims'y bez dodatków chodzą, tylko po wgraniu nawet 1 dodatku już dzieje się coś nie tak, na PC wszystko normalnie się odpala (chrome, LoL i inne gry). Sims'y mam w wersji 1.66 bo do mniejszej nie chce mi patch'ować, nie mam pojęcia dlaczego skoro wcześniej normalnie patch'owało do takiej jak potrzebował dodatek, wszystkie są te same co na Win7 przed formatem, nie brałam innych prócz podstawki (zapomniałam skopiować przed formatem ._. )

Zdaje mi się, że problem zmierza w stronę aktualizacji systemu i zapory (blokowała wszystko co popadnie szkoda, że sama siebie nie zablokowała...) Co chwile wyskakują mi aktualizacje no, ale to normalne po formacie, piszą ludzie, żeby zaktualizować system ale aktualizuje cały czas i dalej to samo.

Komputery się nie przegrzewają

Laptop: jak to chłodzenie - wiatraczek, ale wspomagam go podkładką z wiatraczkami a podkładka wciśnięta w karton, w którym wycięte są dziury więc ma duży dostęp do powietrza (żeby sie nie dusił jak trzymam go na nogach)

PC: ma takie chłodzenie, że jak by mógł to by odleciał ( na procku, w obudowie z przodu, w zasilaczu i 2 w karcie graficznej)

Jeśli ktoś wie w czym może leżeć problem to proszę o odpowiedź

Z góry dziękuje :)

-------------------------------------------------------------------

@Edit Temat do zamknięcia, znalazłam przyczynę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...