Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jungle kazda cena

Crash152

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec tak nigdy nie grałem jungle ale chcialbym sie nauczyc, do tego potrzebuje postaci . Wiec jaka postac polecacie dobrze by bylo by ta postac ogarniala jeszcze jakas inna linie ( procz mid'a bo na mida mam champow) . Moje postacie kupione to Fizz , Katarina , Lux .

Edit: mozecie tez jakis tut do poczatkowej jungli podac . ;)

Opublikowano

Najtańszy to Udyr oraz WW.

WW poradzi sobie również na topie . Udyr myślę też da radę.

TuT dla WW.

Junglowanie nie jest w sumie takie trudne.

Jako spell bierzesz Porażenie ( ang. smite )

Zaczynasz od kupienia tego ostrza za 300 oraz za resztę czerwonych potów na życie.

Zaczynaj ze skillem Q gdyż leczenie bardzo Ci się przyda.

Pierwszy mob w jungli od którego warto zacząć to blue buff ( 01:55 ) . Poproś kogoś o mocniejszy pull żebyś miał więcej HP na następnego moba. Po blue buffie idziesz na wilki obok. Potem na wiedźmy , red buffa i gdy wbijesz już 3 lvl możesz zacząć gankować. Warwickiem najlepiej to robić od 6 lvla ze względu na ulti. Potem powtarzasz dalszy cykl zabijania. Pamiętaj że twój ekwipunek opiera się na mobach i głównie asystach więc staraj się zabijać dużo jungli.

Myślę ze przyblizylem Ci jungle :)

PS: Jungla praktycznie za każdym razem jest tak samo. Ale w postaciach bez many zaczynamy od red bufa.

Opublikowano

Do zaczęcia junglowania polecam ci Warwicka, łatwy champion, sam nim się uczyłem junglować :)

• heal z Q
  • wykrycie enemy z low hp
  • boost do AS
  • stun na ulti
  • dobre ganki z R (niestety bez ulta nie masz czym gankować, no chyba że normalnie wchodzić od tyłu)
  • dość tankowaty
  • dobre 1 vs 1 dzięki spamowniu healem
  • dość szybka jungla

TuTa nie będę dawać ponieważ kolega wyżej ci to trochę rozpisał :0

928011413476457403957.png

Opublikowano

Na początek to WW będzie dobry, potem o ile pamiętam to Trynda jest w miarę dobry i Jax, Udyr jest najlepszy z wymienionych, ale przy tym najtrudniejszy, oczywiście z wymienionych. Jest też możliwość wzięcia Mastera Yi do lasu, niestety, nie gram nim na jungli więc nie wiem jak się sprawuje. Malphite i Cho'Gath z tego co wiem to byli viable junglerzy jeszcze w S3. To są oczywiście tanie champy, ale już nie gram jungli od pewnego czasu więc nie znam już viable picków, jak gram, to tylko wymienionymi wyżej champami.

Czyli, na początku bierz WW, problemem u niego są ganki, gdyż dopiero po 6 jego ganki są świetne, przed, niewiele zdziałasz, ale żeby nauczyć się kolejności w jungli to jest on dobry. Potem zalecam kupić Udyra. Trynda i Jax to champy z możliwością pójścia na jungle, ale z tego co zauważyłem są już rzadkimi pickami na tą linię.

Opublikowano

Lee Sin:

+doskok
+doskok do sojusznika
+slow
+ujawnienie
+daje wiele możliwości
+knock up
+shield
+twardy
+mocne ganki
+spell vamp i life steal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...