-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz

Pytanie
EmteC
EmteC
Witam. Wczoraj, gdy używałem laptopa, było wszystko w porządku, dziś, gdy go uruchomiłem, by coś na szybko na internecie sprawdzić, zauważyłem mniejszą wydajność, szybko wchodzę w "Menedżer zadań" i zakładka wydajność. Wszystko w normie, oprócz CPU, którego zużycie bez obciążenia 2-5% i 1,25 GHz, pod obciążeniem 20-30% i również 1,25 GHz. Procesor to Intel I5 3210M 2,5-3,1 GHz w trybie turbo boost. Parę dni temu coś patrzyłem również w zakładce wydajność ( bodajże sprawdzałem zużycie pamięci RAM ), spojrzałem również na zużycie procesora i w Windowsie ( 8 ) wynosiło ono 5-10 % ( Windows pracuje na zintegrowanej karcie graficznej, dedykowana przełącza się na gry ) i ok. 2,5-2,7 GHz.
Prosiłbym o jakieś porady, co mogę zrobić z tym fantem. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Edit: W Battlefield 4 maksymalne zużycie procesora skoczyło do 40-45%, a taktowanie wciąż 1,25 GHz.
CPU: Intel I5 3210M 2,5-3,1 GHz
GPU: AMD Radeon 7670M 2048MB DDR3
RAM: 4 GB 1600 MHz
"Odwaga, to nie brak strachu"
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.