Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hakerstwo

x12

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

Siemanko.
Interesuje mnie temat hakerstwa. Chcialbym sie dowiedziec od czego zaczac itp.
Jednak w sieci po Polsku jest malo informacji, wrecz znikoma ilosc. Mam do Was prosbe.
Znacie jakies materialy do zapoznawania podstaw hakerstwa? Najlepiej jakby byly po Polsku jestli nie to trudno, przezyje :P

JESLI ZAMIERZASZ MNIE HEJTOWAC CZY COS DARUJ SOBIE :)

Z gory dzieki ;)

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

Siemanko.

Jednak w sieci po Polsku jest malo informacji, wrecz znikoma ilosc. Mam do Was prosbe.

Znacie jakies materialy do zapoznawania podstaw hakerstwa? Najlepiej jakby byly po Polsku jestli nie to trudno, przezyje :P

JESLI ZAMIERZASZ MNIE HEJTOWAC CZY COS DARUJ SOBIE :)

Z gory dzieki ;)

Wpisz w google haker bonzo. Trzeba uczyć się od mistrzów.

Serio? Myślisz, że na mpc to sami hakerzy?

graphic.pnggraphic.png

Weteran
Opublikowano

Nigdzie nie napisałem ze tutaj sami hakerzy :)

Radze czytac uwazniej i ze zrozumieniem przede wszystkim.

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

Wątpię by haker się ujawnił... Poszukaj na zagranicznych forach, w Polsce nie ma zbytnio 'mody' na hakerstwo... Możesz zacząć od podstawowej zabawy z sniffingiem, później coś grubszego =3

76561198009257917.png

"W heteroseksualnych parach, gdzie dziecko przychodzi na świat naturalnie, istnieje w głowach rodziców coś co można określić mianem swoistego "firewall". Czysta i bezwarunkowa miłość bez seksualnych podtekstów.. W przypadku par homoseksualnych i adopcji dzieci, dajmy dla przykładu - parę gejowską adoptującą córkę, mamy do czynienia z sytuacją gdzie dwóch mężczyzn zamieszkuje z "obcą kobietą", której nie chroni żadna biologiczna "blokada". Mężczyzni Ci przejawiają zainteresowanie ciałem dziewczynki, odczuwają pożądanie i chęć poeksperymentowania z kobiecym ciałem... Gwałt w takim przypadku jest tylko kwestią czasu."
Opublikowano

Jak nie znasz angielskiego to się nie bierz za "hakerstwo".

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Zacznij od tworzenia programu, dodającej kasy w grze/serwerach, to jest najprostszy program.

bez gif

Opublikowano

Wpisz w google haker bonzo. Trzeba uczyć się od mistrzów.

Serio? Myślisz, że na mpc to sami hakerzy?

Na mpc kiedykolwiek byli hakerzy? No chyba nie. Był kiedyś jakiś gość w Warrocku, co wychujał połowę ówczesnego community mpc i lodi, który też chyba coś napisał, ale to tyle.

Opublikowano

,,Hakerstwa" jak Ty to określiłeś nie da się nauczyć. To przychodzi z czasem, potrzeba ogromnej znajomości języków programowania, programów itd. Na pewno ktoś kto to potrafi nie będzie miał ochoty dzielić się ta wiedzą za darmo, ani się ujawniać. Polecam znaleść inne zajęcie.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

How to Become a Hacker

1. Learn TCP/IP, Basic Information gathering,Proxies, Socks, SSL, VPN, VPS, RDP, FTP, POP3,

SMTP, Telnet, SSH.

2. Learn Linux, Unix, Windows - You can do this using vmware or any virtual desktop utility.

3. Learn a programming language that's compatible with all OS - Perl, Python, C .

4. Learn HTML, PHP, Javascript, ASP, XML, SQL, XSS, SQLI, RFI,LFI

5. Learn Reverse engineering and crack some programs for serials easy ones like mirc,

winzip, winrar or old games.

6. Code a fuzzer for common protocols - ftp, pop3, 80, 8080 - Pick some free software like

ftp server, mail server, apache or iis webserver or a webserver all-in-one pack, or

teamspeak, ventrilo, mumble.

7. Code a tool that uses grep to sort out unique code in source codes.

8. Make a custom IPtable, IPsec firewall that blocks all incoming traffic and out going

traffic and add filters to accept certain ports that your software or scripts use.

9. Pick a kernel in linux or unix, also pick a Microsoft OS version lets say Winxp pro sp2

put them on the virtual desktops (vmware) and find and code a new local exploit in those

versions, then install a Apache webserver on the Linux/Unix and a IIS webserver on the winxp

pro and attempt to find and code a new local reverse_tcp_shell exploit.

10. Learn Cisco Router and Switch configuration and setup.

11. Learn Checkpoint Setup and Config

12. Learn Wifi scanning,cracking, sniffing.

13. Pick a person in you phonebook for the area code you live in or city then ring the

person on a anonymous line like skype or a payphone or a carded sim and attempt to social

engineer the person forhis name, address, data of birth, city born, country born, ISP

connected with, Phone company connected with, What bank he/she uses and anything else you

can get.Then Attempt to ring using a spoof caller ID software with the person's phone number

- call the ISP and try reset the password to his/her internet connection/ webmail, get

access to bank account or ask them to send out a new *** to a new address (drop) with a new

pin, reset of phone company passwords.

14. Use your information gathering skills to get all the information off a website like a

shop then use the spoofcallerID software or hack your phone to show a new number of the

Webserver's Tech Support number then ring the shop owner and try get the shop site password.

15. Do the same thing but attempt to use a web attack against a site or shop to gainadmin

access.

16. Once got access upload a shell and attempt to exploit the server to gain root using

aexploit you coded not someone else s exploit.

17. Make your own Linux Distro

18. Use your own Linux Distro or use a vanilla Linux gnome (not kde) keep it with not much

graphics so you can learn how to depend on the terminal and start from scratch install

applications that you will only need for a blackbox (Security test box), make folders for

fuzzers, exploits, scanners..etc Then load them up with your own scripts and other tools (

By this stage you shouldn't need to depend on other peoples scripts).

19. Learn macosx and attempt to gain access to a Macosx box whether it be your own or

someones else s.

20. Create a secure home network and secure your own systems with your own Security policies

and firewall settings. All this isn't a over night learning it will take a nice 3 - 4 years

to learn a bit of this 5+ years to learn most of it and even then you may need time to keep

learn as IT keeps changing everyday.

This tutorial has been written By Ayubkhan And ahmed taker and is NOT for public

distribution.All information in this tutorial is for educational purposes only. Any illegal

activity relating to this tutorial is not my responsibility, although I would like to say I

don't care how you use it, I do. So please do not use this for Black-hat activities. One day

when you grow up you might realise that you have been a skid, by using mass-deface

techniques and SQLi for your entire life. Do not just hack a site because it is there. I

have a few sites of my own and its annoying, unproductive, and pointless.s

aa i to powiedzial :

https://www.facebook.com/ayubkhananon

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...