Farex Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Przedstawiam wam prosty program losujący, napisany w c++. Program: http://www.speedyshare.com/9QSY7/losowanie-by-Farex.exe skan: https://www.virustotal.com/pl/file/332da04d2302309e726b8feed8945cc71e28021c85d4c33d507c4e6bdb73989f/analysis/1390139613/ nie wiem czemu wykrywa trojana w jednym, plik jest w 100% czysty Odnośnik do komentarza
danonix Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 A możesz podać kod źródłowy programu? League of Legends EUNE nick: WORSTBLITZEUV4 http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam Odnośnik do komentarza
Farex Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Jasne: #include <stdlib.h> #include <stdio.h> #include <iostream> #include <time.h> using namespace std; int main() { int rzut; int n; cout<<"Program losujacy \n"; cout<<"Wybierz maxymalna liczbe: \n"; cin>>n; srand ( (int) time (NULL)); rzut=rand()%n; cout<<"Wylosowano: "<<rzut<<endl; cout<<"Copyright by Farex \n"; system("PAUSE"); return 0; } Odnośnik do komentarza
Heniut Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Przerobiłem twoje by lepiej (wprawdzie różnic nie zauważysz ale bd lepiej) działało: #include <stdlib.h> #include <stdio.h> #include <iostream> using namespace std; int main() { int n; printf("Program losujacy \nWybierz maxymalna liczbe: \n"); cin>>n; printf("Wylosowano: %d\nCopyright by Farex",(rand()%n)); system("PAUSE"); return 0; } / GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 / | MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java | Odnośnik do komentarza
ruku Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Ale skomplikowane. Dorób możliwość wylosowania kilku liczb. 2009 - słyszysz mnie? Odnośnik do komentarza
Sopelek997 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 @Heniut, tak żeś poprawił, że zawsze jest ta sama liczba. [UDF] MathEx | [C++, ALLEGRO 4.2][Gra] Mr. Gun [Gra] Kółko i Krzyżyk - Gomok (konkurs) | [Gra] Tetris (konkurs) [Program] Odtwarzacz MP3 (konkurs) | [C++, ALLEGRO 5.0.9] Proste oświetlenie 2D [Gra] More Than 2048 | [ALLEGRO 5][C++] Mandelbrot Renderer Odnośnik do komentarza
Arkeus Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Doceniam inicjatywę, tylko, że opłaca się śmiecić forum dla 1 programu losującego który ma 15 linijek ? Odnośnik do komentarza
Farex Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Doceniam inicjatywę, tylko, że opłaca się śmiecić forum dla 1 programu losującego który ma 15 linijek ? Oczywiście Odnośnik do komentarza
danonix Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Przerobiłem twoje by lepiej (wprawdzie różnic nie zauważysz ale bd lepiej) działało: #include <stdlib.h> #include <stdio.h> #include <iostream> using namespace std; int main() { int n; printf("Program losujacy \nWybierz maxymalna liczbe: \n"); cin>>n; printf("Wylosowano: %d\nCopyright by Farex",(rand()%n)); system("PAUSE"); return 0; } Zdajesz sobie z tego sprawę, że trzeba użyć funkcji srand, po to, by w ogóle mieć losową liczbę? Czyli tak powinien wyglądać Twój kod, aczkolwiek nie polecam czegoś takiego jak zrobiłeś Ty, lepiej jest użyć zmiennej, która będzie oznaczała liczbę, kod jest czytelniejszy. #include <stdlib.h> #include <stdio.h> #include <iostream> #include <time.h> using namespace std; int main() { int n; printf("Program losujacy \nWybierz maxymalna liczbe: \n"); cin>>n; srand( time( NULL ) ); printf("Wylosowano: %d\nCopyright by Farex",(rand()%n)); system("PAUSE"); return 0; } League of Legends EUNE nick: WORSTBLITZEUV4 http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam Odnośnik do komentarza
arhuu Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 No to już jest chyba przesada. Wiem jaki poziom reprezentuje ten dział, ale to już przebiło wszystko. Kilka linijek żałosnego kodu i na dodatek "Copyright by Farex" Szkoda internetu stary. Odnośnik do komentarza
mOrT- Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 grozny program ;] Odnośnik do komentarza
Avek14 Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Ucze się 2 dni C++ i umiem takie coś zrobić , wiec nie wiem po co wstawiać takie coś na forum >_< Odnośnik do komentarza
somanyidiots Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Ucze się 2 dni C++ i umiem takie coś zrobić , wiec nie wiem po co wstawiać takie coś na forum >_< Zapewne a jak by ktoś cię spytał o opisanie kodu linia po linij to byś pewnie zdrętwiał. btw. niezły odkop. Odnośnik do komentarza
Avek14 Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Zapewne a jak by ktoś cię spytał o opisanie kodu linia po linij to byś pewnie zdrętwiał. btw. niezły odkop. Tak się składa , ze wiem co oznacza kazda linia kodu Ucząc się z ebooka "Od zera do gier kodera" nauczyłem się używać getch a nie return i nie printif Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.