Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Supporty- czy opłaca się kupować nowe itemy na start czy doran shield ? o.O

Viktor11PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, mój main to support i dobrze grało mi się z 'relict shield' czy 'nową shurelią'

Ale gdy zakupiłem doran shield praktycznie każda gra to był kill na 2 lvl na bocie

Oczywiście support z ignite ;)

Wypowiadajcie się niżej ;)

Cenne informacja zawsze pomogą w grze :D

1389978070-U498021.jpg

Opublikowano

Wg. mnie lepiej się zaczyna z relic shield,ale też zależy jakim supportem gra.

Jak pickniesz np. lux,czy tam annie na support'a to lepiej wziąść dorana,ale jeśli grasz tresh'em/leoną to relic shield będzie lepszy.

Opublikowano

Doran shield jest bardzo dobry jako first item na supporcie(na większości). Jednak na niższych dywizjach lepiej zacząć z relic/monetką, bo dostaniesz flame od ADC "omg no wards", "report leona no wards". Jeśli masz kogoś z kim grasz premade bota lub ludzie już ogarniają graj z doranem a wardem można sie wymieniać z adc(60s stoi 120s cooldown).

Opublikowano

Ja osobiście kupuje na każdej postaci supportem ( no z wyjątkiem leony ), ten item, z którego potem składa się bonus movement speed. Dużo on daje, nie trzeba zawracać sobie głowy dobijaniem minionów, jest hp reg, mana reg, czego chcieć więcej? Na 7-10 levelu z tego będziesz mógł złożyć jak już napisałem item dający movement speed, a na tym etapie bardzo to się przydaję do dobijania championów, czy też do ucieczki.

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Opublikowano

Dużo osób na leone kupuje Doran Shield i nieźle całkiem idzie. Na nią wyjątkowo tą nową tarczę można złożyć.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Na LCSach każdy support to kupuje. Jest opłacalne ale zalecany jest szybki powrót po item na kasę bo inaczej support nie będzie miał hajsu na wardy itp.

Opublikowano

Imo. Starożytna moneta na każdego suppa. + Trinket na warda. W mid game zmieniam na czerwony trinket albo na niebieski. ( syutacyjnie ) Właściwie w ogóle nie korzystam z reliktowej tarczy. Przyrost złota jest wręcz nieziemski z dobrymi runami i monetą,a jeszcze później mamy do dyspozycji świetny boost do speeda.

Diss_Stream.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...