Nystory Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Hej. Mogę na bierzmowanie wybrać jako patrona Archanioła? Pytam, bo nie jestem pewny, czy może być tylko święty, czy archanioł także :c Odnośnik do komentarza
TroLLu. Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 święty tylko Odnośnik do komentarza
Jaca777 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Z czego widzę, to archanioły są święte . (Sprawdzałem na szybko, na wikipedii, więc nie na 100%) Odnośnik do komentarza
Siffy Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Wydaje mi się,że możesz. Odnośnik do komentarza
Vanik Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Daj sobie imie Monitor albo Kwadrat Jeżeli Ci pomogłem LIKE! Odnośnik do komentarza
dddaad Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Ja pierdole... . Lucyfer sobie daj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 raczej tak Odnośnik do komentarza
ComeBack. Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 archanioł to jest imię ? może Ci chodzi np o michała archanioła ? Geje to banda chamów importowanych z zagranicy Odnośnik do komentarza
MorN Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Taki problem zapytać się księdza lub nauczyciela? Odnośnik do komentarza
elik1028 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Tak bo święci po śmierci to archanioły, tak mi się wydaje. Odnośnik do komentarza
Aksmahet Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Tak bo święci po śmierci to archanioły, tak mi się wydaje. Człowieku, człowieku... Anioły, archanioły, serafini itd. to istoty duchowne. To nie dusze. Ty myślisz, że grzesznicy po śmierci to demony? >.< Odnośnik do komentarza
Gość Valze Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Znajoma dała sobie na bierzmowane imię - Nadzieja, spytaj się katechety najlepiej. Odnośnik do komentarza
RahuKozak Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Na bierzmowaniu nikt się nawet nie zapyta kim jest dany patron i możesz go nawet wymyślić i też przejdzie, a zresztą po pewnym czasie o tym zapomnisz i nie będzie to istotne. ;d QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB) Odnośnik do komentarza
elik1028 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Człowieku, człowieku... Anioły, archanioły, serafini itd. to istoty duchowne. To nie dusze. Ty myślisz, że grzesznicy po śmierci to demony? >.< Jeśli wejdziemy do nieba to jesteśmy aniołami, a jeśli byliśmy świętymi to w niebie będziemy archaniołami. :P Grzesznicy od razu są unicestwieni, demony, diabły i inne to zbuntowane anioły i archanioły. Odnośnik do komentarza
Aksmahet Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Jeśli wejdziemy do nieba to jesteśmy aniołami, a jeśli byliśmy świętymi to w niebie będziemy archaniołami. :P Grzesznicy od razu są unicestwieni, demony, diabły i inne to zbuntowane anioły i archanioły. Kłamiesz i wmawiasz ludziom, że to prawda. Księga nie mówi, że Anioły zostały stworzone na podobieństwo boże, ani też nie mówi, iż po śmierci człowiek staje się aniołem. Anioły to nie dusze, to ISTOTY DUCHOWNE stworzone przez boga, lecz nie posiadające ciała. Według biblii potrafią jednak przybrać formę cielesną. Anioły są instrumentami boga, co wyjaśnia między innymi cytat: "Potem ujrzałem czterech aniołów stojących na czterech narożnikach ziemi, powstrzymujących cztery wiatry ziemi, aby wiatr nie wiał po ziemi ani po morzu, ani na żadne drzewo." Odróżnia ich od ludzi też to, iż nieustannie wielbią boga i (chyba) mają "wrodzoną" wiedzę, jednak nie tak wielką jak sam bóg. Odnośnik do komentarza
Wilku Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Tak jest to święte ^archanioł^ ale jak up pisali zapytaj księdza:) Odnośnik do komentarza
Phoenix. Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 U mnie koleżanka wybrała imię Lukrecja to proboszcz kazał jej zmienić Jako samo imię Archanioł to nie wiem czy Ci pozwolą. Lepiej znajdź sobie już zamiennik tego imienia. Odnośnik do komentarza
Kycek Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 monitor lub kwadrat. serio można takie Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów... Odnośnik do komentarza
Argin™ Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Tak takie imie jest dozwolone :-) Odnośnik do komentarza
Ding Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 JAkub. bez gif Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.