Bukkit++ Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Cze, mógł by mi ktoś podesłać TuT'a, lub jakoś na szybko opisać jak zrobić swoją własną skrzynie ? Np : Skrzynia Ulepszaczy która dropi z mobów, lub metinów i po otwarciu jej dostaje się losowy ulepszacz ? Wiem, jak edytować drop z metinów, mobów i szkat. Tylko nie wiem jak dodać nową skrzynie na serwer i skąd wziąść jej id. Odnośnik do komentarza
Pan Janusz Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 w mob drop item dodajesz drop skrzyni z moga, a w special item group drop ze skrzynki Odnośnik do komentarza
Phoenix. Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Nową szkatę na serwer dodajesz jako item do serwer i do klienta. A to, żeby dropiła z mobów ustalasz questem, np.: quest szkatki begin state start begin when kill with not npc.is_pc() begin local s = number(1, 100) if s <= 3 then pc.give_item2(50011, 1) end end end end najprostszy quest. Odnośnik do komentarza
Pan Janusz Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Nową szkatę na serwer dodajesz jako item do serwer i do klienta. A to, żeby dropiła z mobów ustalasz questem, np.: quest szkatki begin state start begin when kill with not npc.is_pc() begin local s = number(1, 100) if s <= 3 then pc.give_item2(50011, 1) end end end end najprostszy quest. Tylko w tym queście nawet jak 100 lvl będzie tłukł pieski to też będzie mu dropić. Jak da do mob drop item, to będzie dropić w zależności od moba/lvla postaci Odnośnik do komentarza
StaryTechnik Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Tylko w tym queście nawet jak 100 lvl będzie tłukł pieski to też będzie mu dropić. Jak da do mob drop item, to będzie dropić w zależności od moba/lvla postaci To chyba musi dograc diffa na funkcje npc get vid czy jakoś tak było pewnie nazwe zjebałem Odnośnik do komentarza
Phoenix. Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Tylko w tym queście nawet jak 100 lvl będzie tłukł pieski to też będzie mu dropić. Jak da do mob drop item, to będzie dropić w zależności od moba/lvla postaci Tak, tu masz rację. Dałem po prostu najprostszy przykład. To chyba musi dograc diffa na funkcje npc get vid czy jakoś tak było pewnie nazwe zjebałem get_vid() do dropu? Odnośnik do komentarza
eleshar Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 dodaj sobie w common drop item wtedy nie ma takiej lipy jak z questem i serwer mniej sie obciąża . Odnośnik do komentarza
E69 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Jak zrobić własną skrzynie? - Robisz ikone skrzynki i masz. Jak ją zrobisz wrzucasz ją do icon (jest w packu) dodajesz wpisy i gotowe. Później ustalasz drop z niej i z jakich mobów czy bossów ma skrzynia lecieć. Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę! Odnośnik do komentarza
Bukkit++ Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 @up Do czego wpisy^^ ? Skąd mam id tej skrzyni co dodałem wziąść potem żeby do dropów dodać ? Odnośnik do komentarza
StaryTechnik Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Tak, tu masz rację. Dałem po prostu najprostszy przykład. get_vid() do dropu? No jakoś tak pisali, zby dograć diffa i wtedy ta funkcja działa i dodaje się ją do questa żeby lv sprawdzało. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.