Skocz do zawartości

[Problem] PS6

cvvaniaky

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy dobry dział, bo się nie kręcę w tych stronach :D, jeśli zły to ktoś przeniesie. Chodzi o to, że koleżanka ma problem z PS 6. Wszystko pobrała, jest ok, ale gdy uruchamia to wyskakuje jej błąd

Nie można otworzyć pliku roboczego ponieważ nie można znaleźć pliku.

Po kliknięciu ok, wyrzuca taki błąd:

Nie można zainicjować programu Photoshop ponieważ nie można znaleźć pliku.

Sprawdzałem i komputer spełnia wszystkie wymagania, które są na stronie producenta. Ma ktoś jakiś pomysł na to?

@Edit
Dodam, że dzieje się tak z każdą inną wersją programu.

Windows 7 64 bit, uruchamiałem z folderu. W sumie to nie ma różnicy bo na pulpicie to tylko skrót, a sam program się uruchamia ale podczas ładowania wszystkich składników wyskakują te błędy. Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że program wie że czegoś mu brakuje ale nie wie czego. Miałem nadzieję, że ten problem jest na tyle popularny, że już wiadomo co z tym robić.

Windows 7 64 bit, uruchamiałem z folderu. W sumie to nie ma różnicy bo na pulpicie to tylko skrót, a sam program się uruchamia ale podczas ładowania wszystkich składników wyskakują te błędy. Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że program wie że czegoś mu brakuje ale nie wie czego. Miałem nadzieję, że ten problem jest na tyle popularny, że już wiadomo co z tym robić.

I to jest problem win 7. Powiedz mi jeszcze, na jakim dysku został zainstalowany photoshop. Na głównym, czy pobocznym oraz ile ten dysk ma jeszcze miejsca?

Edit: Ogólnie, mam nadzieje, że zdajesz sobie sprawę, że photoshop instaluje się w dwóch miejscach. W folderze "Adobe" oraz w folderze "Adobe Photoshop CSX". Muisz go otwierać z folderu "Adobe" i tam przechodzić do podfolderu "Photoshop".

I to jest problem win 7. Powiedz mi jeszcze, na jakim dysku został zainstalowany photoshop. Na głównym, czy pobocznym oraz ile ten dysk ma jeszcze miejsca?

Edit: Ogólnie, mam nadzieje, że zdajesz sobie sprawę, że photoshop instaluje się w dwóch miejscach. W folderze "Adobe" oraz w folderze "Adobe Photoshop CSX". Muisz go otwierać z folderu "Adobe" i tam przechodzić do podfolderu "Photoshop".

Z tym, że na drugim laptopie ma ten sam system i wszystko śmiga, tak samo u mnie tyle że ja mam 32 bit. Ona najpierw zainstalowała na C (partycja systemowa), gdzie było mało miejsca i też podejrzewałem, że to może być problemem. Jednak na drugiej partycji ma ponad 100GB, więc wątpię że to za mało. Dokładnie tak go otwierałem :) Ogólnie, szukałem na internetach rozwiązania i na kilku forach ludzie opisują ten problem ale nikt nie zna odpowiedzi co to jest...

Photoshop ma to do siebie, że najbardziej lubi główne dyski oraz dużo miejsca. Jeżeli Twoja koleżanka ma mało miejsca na głównym, to niech oczyści komputer (dysk) i tam zainstaluje photoshopa. Wiem, że może się wydawać to idiotyczne i nie rozwiązujące problemu, ale nie z jednym błędem tego programu miałam do czynienia i ten sposób działał za każdym prawie razem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Problem] PS6   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...