Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Item Shop

TrollFaces

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem początkującym graczem, nakupiłem jakiś głupot w item shopie, potem to zwróciłem (bo można 3 razy zwrócić i zostało mi 0 i już nie mogę zwracać) i zostało mi kilka jakiś słabych championów. I teraz mam pytanie, mam na to olać czy robić nowe konto? Co najlepiej kupować w item shopie? Jakie postacie?

TrollololololololololooO!

Opublikowano

Jaki masz poziom, jeżeli do 10 to mozesz spokojnie zrobić od nowa. 2 dni i masz od nowa ten lvl. Nie kupuj postaci za RP, tylko skórki, na awatary tez nie warto tracić RP, a postacie za IP jeżeli już wracasz to tą za 6300 co kupiles.

Opublikowano

A skórki co dają?

Mam 5Lv to zrobię od nowa.

Co do postaci (chempionów chyba tak się na nie mówi) jest ich tak wiele że jakie/jaką najlepiej kupować? Ja np. nie wydaję kasy na IS i nie zamierzam - czy bez IS da się stać dobrym graczem na wysokim podium? (podium, rankingu nie wiem jak to się mówi w LoLu)

Np. osobiście podoba mi się postać Heimerdringer (czy jakoś tak) mam na niego zbierać i kupić bo mi się podoba (głównie z wyglądu) czy czym się kierować w wyborze postaci?

PS: Mógłbym dostać jakieś rady dla początkującego gracza żeby nie zwalić konta i znowu nie robić nowego?

Z góry dzięki za pomoc!

Opublikowano

Jeśli masz ts'a/ściąniesz to napisz na pw, z kumplami nauczymy Cię grać:)

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Skórki zmieniają wygląd postaci w grze.
Postacie: na początku kup tą którą lubisz, znajdziesz ją grając postaciami z rotacji, następnie ucz się nią dobrze grać w przyszłości pozwoli ci to być lepszym graczem. Następnie kupuj postacie które ci się podobają. :)

Opublikowano

Ta gra nie jest pay 2 win, wszystko można dostać za IP, najważniejsze jest doświadczenie i umiejętności.

Postaci jest dużo, najlepiej poczytaj poradniki i graj rotacją wtedy znajdziesz najlepszą dla siebie postać.

SirDeev_eune_64_5_nozg.png

Opublikowano

No więc tak, w LoLu za gry dostajesz PZ za które możesz kupić bohaterów. Koszt bohaterów to 450, 1350, 3150, 6300, 7800. Jednak pomimo takiej rozpiętości cen w lolu nie panuje zasada "im droższy tym lepszy". RIOT często osłabia bohaterów, aby ich zbalansowac dlatego nie da się określić co masz kupować, bo nerfy (osłabienia) mają miejsce co 1 tydzień - 3 tygodnie. Aktalnie silni bohaterzy na twoim poziomie to Kayle (450), Tryndamere (1350), Jax (1350), Lee Sin (4800), Jinx (6300), Gragas (3150), Katarina (3150), LeBlanc (3150). Zaś jeżeli chodzi o skiny to dają ci tylko wygląd. No i zapamiętaj zetonami zwracaj tylko postacie za 4800, 6300, 7800, bo tańszych się nieoplaca.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Mam jeszcze pytania:

-Jak rozgrywka 5v5 przeciętnie zajmuje 50min. (w moim przypadku) to jak z tego wyjść w trakcie gry bez żadnych powikłań? Bo to trochę jak więzienie/przymus klikasz graj i już przez 50min. nie możesz wyjść bo dostaniesz bana.

-Dlaczego są takie lagi w LoLu? Wczoraj się zaczęły a wcześniej nie miałem i to nie tylko mi z tego co widzę na forum.

Co do skórek skoro zmieniają tylko wygląd to po co marnować na nie kase?

Opublikowano

Zawsze możesz napisać /ff i będzie głosowanie na surrender a wyjść nie można, jak dostaniesz reporty to dostajesz bana, ew. ostrzeżenia. Gra może trwać też 20 minut więc wiesz...

Od zresetowania rankedów są takie lagi, riot ma lekkie problemy więc to nie twoja wina.

Nie chcesz mieć skórek, to nie kupuj. Proste. Niektórzy lubią grać np. śnieżnymi postaciami to kupią sobie limitowane skórki ze snowdownu.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

To fakt może trwać 20min. raz tak miałem ale to z ogarniętą drużyną którą wylosowałmi automat, ogólnie co trzeba zrobić żeby zagrać z bardziej ogarniętymi graczami z podobnym lv jak mój żeby ta gra trwała 20min. a nie 50? Ja zawsze klikam na automatyczne losowanie dla początkujących graczy.

Nie powiedziałem że nie chcę ich mieć (skórek).

A jeszcze pytanie co do żetonów które wykorzystałem w IS na przywrócenie, miałem ich 3 czy to jest tylko raz czy można jakoś odzyskać je?

Opublikowano

To fakt może trwać 20min. raz tak miałem ale to z ogarniętą drużyną którą wylosowałmi automat, ogólnie co trzeba zrobić żeby zagrać z bardziej ogarniętymi graczami z podobnym lv jak mój żeby ta gra trwała 20min. a nie 50? Ja zawsze klikam na automatyczne losowanie dla początkujących graczy.

Nie powiedziałem że nie chcę ich mieć (skórek).

A jeszcze pytanie co do żetonów które wykorzystałem w IS na przywrócenie, miałem ich 3 czy to jest tylko raz czy można jakoś odzyskać je?

Musisz wygrywać. Jeżeli jesteś lepszy od swojej drużyny to musisz ich kierować. Nie obrażać, lecz kierować. Oczywiście "automat" może CI raz dać słabszych graczy raz lepszych.

Diss_Stream.png

Opublikowano

A jak ktoś idzie na top,mid,bot i są już ustawieni to nie wiem gdzie ja mam iść gdyż jak idę na mida bo tam się czuję najlepiej to mi mówią że mam iść na top/bot słyszałem że musi być taki układ 2 na top 2 na bot i 1 na mid? czy jak?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...