mieciu0077 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Witam, mam pytanko. Chciałem na moim serwerze dodać domki na wynajem, jednak napotkałem na pewną przeszkodę. Mianowicie nie chcę, by gracze mogli niszczyć ściany domków, ale by mogli budować w środku. Nie byłoby w tym nic trudnego gdyby nie fakt, że piętra nie są ułożone dokładnie jedno nad drugim. Stąd moje pytanie: czy da się stworzyć WorldGuardowy region z kilku WorldEditowych zaznaczeń? A jeśli nie, czy da się pluginem SimpleRegionMarket sprzedać jednocześnie kilka regionów jako jeden dom? Za pomoc daję lajki Pozdrawiam, Dominik Gałuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolos11 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 tak wystarczy komenda /setprioryty czy coś takiego zresztą bez tego też da się obejść wystarczy nie dawać //expand Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciu0077 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Chyba mnie do końca nie zrozumiałeś Chodzi mi o to, żeby dało się budować tylko w pokojach, a nie dało się niszczyć ścian, podłogi i innych rzeczy, niż przestrzeń w pokojach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciu0077 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Odświeżam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnonyMousik Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zrób Cuba na Pokój : ]] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciu0077 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 @up No właśnie ja chcę zrobić cuby na obywda pokoje, ale nie na ściany, więc potrzebuję region złożony z dwóch zaznaczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnonyMousik Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Masz 4 Konty Pokoju, stawiasz block na górnym rogu i po przeciwnej stronie na dole postaw i zaznacz : ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciu0077 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 @up Ale wtedy będzie można niszczyć ściany/podłogę, a tego chcę uniknąć Prosiłem budowniczą, by zbudowała pokoje nad sobą, ale stwierdziła, że nie wyglądałoby to wtedy tak nowocześnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnonyMousik Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zle, To robisz, Mówiłem w Rogach. SCIANA BLOK DO ZAZNACZENIA\ EDIT: Musisz swoje bloki postawić to zielone to blok własny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolina_666 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zle, To robisz, Mówiłem w Rogach. SCIANA BLOK DO ZAZNACZENIA\ EDIT: Musisz swoje bloki postawić to zielone to blok własny. Ech zdecydowanie go nie rozumiesz, ma 2 piętra w 2 różnych miejscach, i chce je zaznaczyc 1 cuboidem ale pomijając sciany. Niestety niezbyt to możliwe, WG umożliwia zazaczanie okręgów itp... ale nie daje tej mozliwości w 3D więc musisz zrobic 2 cuboidy cub1 cub2 w cub1 zrobić wszystkie flagi itp a potem /rg setparent cub2 cub1 inaczej się nie da, bo niestety //sel poly działa tylko w 2D wiec zaznaczyło by tez sufit z 1 pietra To już jest koniec smerfa: http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/ GG: 48522543 PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: BukkitSmerf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciu0077 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 A jeśli po setparencie sprzedam region cub2, to gracz dostanie też prawa do cub1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolina_666 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 A jeśli po setparencie sprzedam region cub2, to gracz dostanie też prawa do cub1? hyyym. Nie do końca rozumiem co chcesz osiągnąc. Te 2 pokoje mają być jako oddzielne mieszkania? czy razem? jak razem to tak jak wyżej pisałam i wtedy używasz wszędzie tego cub1 a cub2 "dostosuje się" Jak mają być oddzielnie to po prostu robisz 2 inne cuby, żadnego setparent itp To już jest koniec smerfa: http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/ GG: 48522543 PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: BukkitSmerf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciu0077 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Okej, wszystko działa! Dzięki wszystkim, lajki poszły Zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.