Skocz do zawartości

[Pytanie/Dyskusja] Warto grać rankedy?

Reph3at

Rekomendowane odpowiedzi

Jw...

Po tym co zobaczyłem, że ludzie z diamentu pospadali do silvera, a plat/gold do brązu/niskich dywizji silvera zastanawiam się czy jest jeszcze sens grania rankedów?

Zakładając że części/większości graczy z wysokich tierów się to przytrafiło można przyjąć że w statystycznym meczu możemy trafić na gracza z platyny/diamentu pod przykrywką niskoligowej dywizji. Co sądzicie? Osobiście byłem Silver 1 99LP (rajot mnie nie lubi) na 4 godziny przed resetem MMR i wolę się nie zastanawiać gdzie mnie wrzuci.

Są różne przypadki. Mój mider z teamu gold 5 -> silver 3 z takim samym dorobkiem wygranych na pierwsze 10 gier. Ja tylko z platyny 1 (90 lp) do plat 4. Mając 5 winów, 4 lołsy i jeden loss prevended :D

asdasddsaasdasdasd.png

http://www.mpcforum.pl/topic/899624-zlecenie-herb-druyny-pikarskiej/ ZRÓB DLA MNIE HERB - MILION LAJKÓW DO WYGRANIA

Warto grać, bo i tak nawet jeśli wbije cię do niskiej dywizji to łatwo jest z niej wyjść, wystarczy tylko dobrze umieć grać i można z łatwością wycarrować grę :)

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

fajnie, że poszedł ten soft reset, ogólnie jak było mówione każdy trafi tam gdzie zasługuje,

mnie ogólnie po 7/3 przydzieliło do golda4 ( miałem w s3 gold3)

ludzie którzy pospadali z diamentu, platyny najwidoczniej na nią nie zasługiwali lub TYLKO NIELICZNI mieli wielkeigo pecha i trafiali na noobów w pierwszych 10 meczach ..

grająć przed chwilą mecz przywołało mi do teamu silver3 który w s3 miał diamond3 i koleś wyszedł z linii 0-4 na jakiegoś golda, dodająć że jego farma była na poziomie niskiego srebra 70 cs w 12 minucie to chyba troche za mało jak na diamond.. ogólnie warto grać mecze teraz bo i tak trafisz tam gdzie zasługujesz i tak, powodzenia :)

@up co do tego loss prevented to bardzo się zawiodłem bo grająć ostatni mecz przy statch 7/2 trafił mi się bardzo słaby team i do tego były lagi, kumpel mi powiedział że wyłączyli rankedy a tu patrze i normalnie 'defeat' myslalem ze sie wkurwie bo były ostre lagi, pozatym wygrałem mecz i dostałem tylko +12 lp w lidze bo enemy miało 'loss prevented'.. ogólnie szkoda słow, takie lagi gj riot

Czy warto grać rankedy? Tak. Ale nie teraz. Jeżeli szukasz wyzwania rankedy to idealne miejsce.
Nie radziłbym ich rozgrywać wcześnie - raczej poczekać te 2 tygodnie, aż prosi i słabiacy zakończą swoje placementy i sytuacja nieco się
ustabilizuje. Póki co na rankedach znajdzie się pełny rozstrzał graczy - od platyn po brąz, jeżeli dopiero zaczynasz.

wikmk9.jpg

Graj póki są lagi, mi bynajmniej nie laguje, a loss prevented się trafił 2 razy.Miałem tylko 1 mecz w którym mi tak lagowało , że nie widziałem co się dzieje. 6 Win'ów 4lose'y w tym 2 prevented i jestem Goold 3, preseason miałem Gold V. Te loss prevented pomaga wzbić się w górę.

Nie graj by wygrać...

Graj by stać się lepszym .

Czy warto grać rankedy? Tak. Ale nie teraz. Jeżeli szukasz wyzwania rankedy to idealne miejsce.

Nie radziłbym ich rozgrywać wcześnie - raczej poczekać te 2 tygodnie, aż prosi i słabiacy zakończą swoje placementy i sytuacja nieco się

ustabilizuje. Póki co na rankedach znajdzie się pełny rozstrzał graczy - od platyn po brąz, jeżeli dopiero zaczynasz.

W tej chwili największym wyzwaniem na rankedach są lagi.

@top

Btw. teraz odradza, są lagi, a 'zapobiegnięcie porażce' od godziny wieczornej prawie wcale nie funkcjonuje [nie wiem czy tylko u mnie]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie/Dyskusja] Warto grać rankedy?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...