S0L1D3R Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Siemka. Powiecie mi jak sprawdzić, czy dana karta graficzna będzie pasować do danej płyty głównej i tak samo z procesorem? Please I czy na takiej karcie pójdzie mi Shogun 2:Total War oraz Assassin's Creed III: GT630 2GB DDR3 lub taka: ATI RADEON HD 7480D? Cześć! Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat. Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób. Pozdrawiam, S0L1D3R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.old Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Z kartą graficzną nie ma takiego problemu jak z procesorem. W karcie graficznej patrzysz na PCI, musi się zgadzać z wejściem w płycie głównej. W większości nowszych kart graficznych jest to samo. Natomiast w procesorze patrzysz na "podstawkę", czyli np. procesor i5 4670k będzie miał podstawkę LGA1150 i płyta główna musi mieć także taką samą. Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelar Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Sprawdzasz model płyty głównej, potem rodzaj złącza karty graficznej np. PCI-E, AGP. A z procesorem to początek ten sam a potem rodzaj podstawki np. LGA 1155, LGA 775, AM3, AM2+. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S0L1D3R Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Że np.: Procesor ma LGA 1155 to ja musiałbym szukać płytę główną też z LGA 1155? A jak się ma z pamięcią? Pamięć nie wpływa na to, czy Karta graficzna i płyta do siebie pasują (no.: Jedna z nich się przepali albo coś). I co to jest ta podstawka? (Wybaczcie mi, jestem zielony, TOTALNIE) A co z wymienionymi wyżej kartami? Będą wydajne, żeby pograć w te gry? Cześć! Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat. Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób. Pozdrawiam, S0L1D3R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelar Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Procesora LGA 1155 nie włożysz do np. LGA 775. I z procesorami musisz mieć to samo w płycie i na procesorze. Lecz pamiętam że AMD ma kompatybilność wstecz i do nowszych płyt da się włożyć starszy procesor. Choć tutaj trzeba patrzeć na konkretną płytę i to co ona obsługuje. Z pamięcią jest podobnie bo są używane tylko dwie różne podstawki, bo nowe ddr3 i starsze już rzadziej używane ddr2.Lecz pamiętaj że zawsze warto jest sprawdzić na stronę producenta danej płyty głównej i to co ona obsługuje. Bo może też być tak że płyta ma podstawkę LGA 1155, a np. nie obsługuję procesorów i7, więc trzeba na to zawsze patrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S0L1D3R Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Okej, dzięks! Załapałem, a czy mógłbyś mi teraz co nieco powiedzieć o tych kartach, które wymieniłem wyżej? Cześć! Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat. Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób. Pozdrawiam, S0L1D3R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.old Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Okej, dzięks! Załapałem, a czy mógłbyś mi teraz co nieco powiedzieć o tych kartach, które wymieniłem wyżej? Najlepiej będzie jak podasz swój aktualny sprzęt (łatwo możesz sprawdzić programem everest) oraz ile chcesz przeznaczyć pieniędzy na kartę graficzną. Musisz także podać model zasilacza (tak, trzeba będzie otworzyć blaszaka i przeczytać co jest napisane na naklejce) Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S0L1D3R Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Chcę kupić cały komputer, ale na razie pytam tylko o kartę graficzną. A mój limicik to 800zł, wiem, że za tyle SUPER kompa nie kupie, ale DOBREGO kompa kupie Szukam, takiego pod na Assassin's Creeda i Shogun 2: Total War'a, bo tak sądzę, że Geforce GTX nie mam jak kupić . Temu pytałem o karty, a gdybym nie znalazł jakiegoś całego kompa, chciałem złożyć sam. Jeżeli macie jakieś propozycje, to przyjmę je chętnie Cześć! Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat. Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób. Pozdrawiam, S0L1D3R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocki star12 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Podaj aktualne podzespoły w komputerze. Zasilacz, moc, marka także. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S0L1D3R Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Nie ma tu co wymieniać. Komp ma 15 lat Chciałbym cały kupić, bo z tego nie ma nic do przełożenia (MOŻE Dysk twardy, ale mam 90%, że nie). A, czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak pociągną WYŻEJ WYMIENIONE KARTY na WYŻEJ WYMIENIONYCH GRACH? Dziękuję Cześć! Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat. Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób. Pozdrawiam, S0L1D3R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocki star12 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Ehh na GT630 nic nie uruchomisz no może pokaz slajdów w bf3. Pomyślał bym na twoim miejscu nad doskladaniem do 1200zł. W tedy można coś szukać. Od siebie zaproponował bym g2030+h61g3+4gbddr3+radeon od 4870 w góre.+corsair vs 450w+twoja aktualna buda żeby kasy nie tracić+dysk używany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S0L1D3R Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 A Np, kupować w częściach komputer, który złożony kosztowałby 1200 a w częściach 800zł? Sądziłem, że karta GT 610 jest dobra, a nie wiesz przypadkiem, czy ten Shogun 2 Total War pociągnąłby na niej na średnich (O ile wiesz co to jest Shogun 2 i jego specyfikacje )Mhm, to teraz tak z ciekawości.Przeglądałem dla siorki Allegro i zobaczyłem to: http://allegro.pl/moc-quad-16ghz-4gb-nvidia-gt610-2gb-hdmi-3d-250gb-i3883911138.html Czy np.: Taki komputer nadawałby się do grania w Bf 3? Cześć! Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat. Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób. Pozdrawiam, S0L1D3R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocki star12 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Oczywiście że nie. To co najwyżej odpali cod MW3 na med. Nie znam owych gier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S0L1D3R Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 No to w związku tego czego się dzisiaj nauczyłem, spróbuję złożyć kompa I napiszę jakie części w jego skład wchodzą (Oczywiście na próbę)1. Procesor: http://allegro.pl/procesor-intel-pentium-dual-core-g3420-3-2ghz-box-i3863208714.html 2. Płyta główna: http://allegro.pl/plyta-glowna-msi-b85m-p33-lga1150-microatx-b85-i3861311865.html 3. Karta Graficzna: http://allegro.pl/gigabyte-geforce-gtx550ti-1gb-ddr5-dvi-hdmi-pci-e-i3875381853.html Lub http://allegro.pl/najmocniejszy-gt630-1gb-ddr5-810mhz-3200mhz-i3892528069.html 4. Zasilacz: http://allegro.pl/zasilacz-500w-sata-power-thermal-noise-killer-i3860222273.html Suma Pierwszego zestawu to 812,74zł razem z dostawą. (Tu karta pierwsza, GTX 550ti)A suma Drugiego zestawu to 728,73zł razem z dostawą. (Tu karta fruga, GT630)Oczywiście nie doliczyłem, dysku Twardego i CD-ROM'u.I co siądzicie? Cześć! Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat. Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób. Pozdrawiam, S0L1D3R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioś :3 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Podaj budżet to się złoży coś lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S0L1D3R Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 800zł. Wiem mało, ale to jest takie złe? Karta graficzna na 100% utrzyma Bf3, a co jak co ta gra jest zajebiście wymagająca. Ale okej.. Cześć! Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat. Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób. Pozdrawiam, S0L1D3R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocki star12 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 zamiast tego zasilacza weź coś rozsądniejszego Corsair vs 450w. Karte, myślał bym nad poszukaniem licytacji GTX560ti. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S0L1D3R Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Rocki star12, Zasilacz jest chyba dobry, przynajmniej nie ma ryzyka, że coś się spali. A karta GTX 550ti, czy ta GT630? Cześć! Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat. Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób. Pozdrawiam, S0L1D3R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocki star12 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 550ti, zasilacz z dupy za przeproszeniem. Weź coś porządniejszego.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S0L1D3R Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Na zasilaczach sie jeszcze nie poznałem, to wziąłem pierwszego lepszego, który daje 500W . A do tej karty jest potrzebne minimum 400W. No to czym kierować się przy wyborze zasilacza? Cześć! Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat. Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób. Pozdrawiam, S0L1D3R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S0L1D3R Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Przepraszam za Double-Post, ale przycisk "edytuj" nie działa. Powie mi ktoś, jak dopasować Zasilacz? Wiem, że trzeba patrzeć na Moc, ale może trzeba też dopasowywać gniazdka i jakieś tam pierdoły? Cześć! Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat. Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób. Pozdrawiam, S0L1D3R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelar Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Nie patrzy się tylko na moc ale też na firmę danego zasilacz, bo jest coś takiego jak czarna i biała lista zasilaczy. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html Powinno się kupować tylko te zasilacze z białej listy. Jeśli chodzi o przewody to jedynie możesz sprawdzać czy dany zasilacz ma odpowiednią ilość złączy EPS 6/8 pin do podłączenia kary graficznej, a prócz tego to jeśli zależy ci na jakimś konkretnym przewodzie. Bo po za tym to każdy nowy zasilacz już praktycznie ma wszystkie potrzebne kable. A z tych tańszych polecam deus m1 550W, corsair vs 450W, thermaltake smart se modular 530w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.