Skocz do zawartości
  • 0

[Problem] Przerywa łączność z internetem, awaryjny spoko.

Gość horzilier

Pytanie

Siema.

Od paru dni, tj dodaj odejmij tygodnia, podczas włączania jakiejkolwiek strony "wyłącza" mi net. W cudzysłowiu ponieważ w pasku powiadomień ikonka sieci dobitnie ukazuję mi nieprawdziwość owego zdarzenia albowiem dalej jestem połączony z siecią. Co się dzieje? Jestem połączony z internetem, informacja uzyskana z wyniku pokojowej bitwy z stroną speedtest i tamtejszych wniosków informuje mnie że internet jest całkiem spoko, dostawca się nie pierdoli i co więcej komputer płynnie chodzi. Z połączeniem problemów nie mam. Zaczynają się dopiero wtedy gdy chcę wejść na nasze kochane forum, albo zaktualizować stima, który dobija do 10 mb i informuje mnie ze nie można aktualizować dalej ponieważ nie ma połączenia z internetem.

Dodatkowym smaczkiem jest to że gdy wejde w tryb awaryjny komputera to połączenie smiga tak jak powinno, strony ładują się w przeciągu paru sekund a aktualizacja stima trwa dwie minuty. Czyżby więc problem dotyczył jakiegoś procesu, bo jak wiemy w awaryjnym są włączone tylko podstawowe usługi i programy systemu windows. Nie wiem, pomózcie mi. Zrobiłem rano formata, tak dla sportu i ożywienia tego komputera, w dodatku ferie mi się zaczeły więc mam troche czasu aby się pogłowić. Sterowniki sie właśnie aktualizują, poinformuje jesli cokolwiek to zmieni.

W domu mam 4 laptopy i jednego PC. Problem występuje tylko na moim laptopie.

/ Dysk zdefragmentowany

/Rejestr wyczyszczony

/Domyślne ustawienia sieci przywrócone

/Komputer przeskanowany dwa razy AVG jak Kasperskym.

// Problem nie rozwiązany.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający forum [Problem] Przerywa łączność z internetem, awaryjny spoko.   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...