Skocz do zawartości

Sklep internetowy

KaiwolS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ktoś powiedział mi żeby założyć sklep internetowy? I mam kilka pytań.

1.Jak i gdzie można taki sklep założyć.

2.Jak to będzie sklep z grami to gdzie te gry to tego sklepu nabyć?

3.Ile muszę na start wydać pieniędzy?

4.Czy jak będą jakieś umowy czy coś do podpisania rodzice mogę je za mnie podpisać gdyż nie mam 18 lat?

5.Jak wypromować stronę?

6.Czy opłaca się? Chodzi mi czy będę miał jakieś hajsy z tego? Znaczy na pewno będą ale czy jakieś większe czy mniejsze ?

7.Czy jak jakaś strona ma konsole a inna gry a trzecia komputer to czy mogę poprosić ich o jakiś link który dodam na swój sklep i jak ktoś to kupi to ja od nich dostanę jakieś % ze sprzedaży?

xD

Przeczytaj sobie informacje z tej strony:

http://www.sklepyfirmowe.pl/jak-zalozyc-sklep-internetowy.html

Tu masz wszystko opisane i nie ma chyba sensu na kopiowanie tego i pisanie tutaj. Ale sklep to nie jest tak łatwo jak się wydaje, bo musisz założyć działalność gospodarczą, znaleźć dostawców (najlepiej tanich), kupić domenę, stronę, oprogramowanie i się znać na prowadzeniu tego typu działalności.

Według mnie zakładanie sklepu jest bez sensu, szczególnie jeśli się nie ma o tym żadnego pojęcia, bo zanim zacznie się zarabiać trzeba trochę włożyć. Ale też nikt nie gwarantuje że będzie z tego jakikolwiek zysk, bo tego typu sklepów jest dużo i raczej na pewno się nie wybijesz. A na sam początek by jakość zacząć i mieć na pierwszą reklamę trzeba by włożyć te kilka/ kilkanaście tysięcy.

Jeśli chcesz się zająć czymś to proponuję zacząć od sprzedaży na allegro, bo tu na początku przy bardzo małej ilość towarów nie musiał byś mieć działalności gospodarczej. Dopiero przy trochę większej sprzedaży trzeba już tą działalność założyć. I szukaj jakiś okazji a potem sprzedawaj z zyskiem.

A po za tym to sprzedaż gier tak po prostu raczej nie jest zbyt dobrym pomysłem na to by mieć z tego jakiś zysk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Sklep internetowy   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...