Skocz do zawartości

Katanagatari

sebastosMC

Rekomendowane odpowiedzi

jz8mxl.jpg

Dawno, dawno temu genialny i szalony płatnerz, podejrzewany o konszachty z ciemnymi mocami Kiki Shikizaki pośród wielu innych dzieł wykuł dwanaście katan – mieczy, z którymi żadne inne nie mogły się równać. Wierzono wprawdzie, że została w nich zamknięta „trucizna”, która ma zgubny wpływ na ich właścicieli, jednakże w niczym nie umniejszało to wartości niezwykłych broni. Przez wieki jednak rozproszyły się po całej Japonii, zazdrośnie strzeżone i ukrywane przez tych, którzy mieli szczęście wejść w ich posiadanie. Kolejni szogunowie starali się zgromadzić wszystkie miecze Shikizakiego – po części jako oznakę prestiżu, po części dlatego, żeby nie zostały użyte przeciwko nim. W końcu w skarbcu szoguna znalazły się wszystkie… z wyjątkiem wspomnianej na początku dwunastki. Ich zdobycie okazało się niezwykle trudne nie tylko dlatego, że po części ślad zaginął w mrokach dziejów. Przede wszystkim problem stanowiło to, że nawet jeśli wysłany z misją ninja lub samuraj zdołał wejść w posiadanie bezcennej katany, jej wartość i wiążący się z nią prestiż sprawiały, że porzucał misję i nie zamierzał oddawać niezwykłej broni szogunowi.

Rok produkcji : 2010

Typ widowni : seinen

Gatunek : Akcja, Dramat, Fantasy, Przygodowy, Romans

Tematyka : Samurajowie, Sztuki walk

Gdzie obejrzę ? :

http://www.animezone.pl/odcinki-online_katanagatari
http://animeon.pl/anime/katanagatari/

Powyższe anime trafiło w moje gusta ponieważ znajduje się tam romans jak i akcja.

Tylko zakończenie mi się nie podobało .

Ja daje 10/10 mimo zakończenia :D

Materiały informacyjne zaciągnięte z animeon.

rmoiyq.png

Mnie ta kreska rozjebała na wejściu że tak powiem i jakoś się do tego przekonać cie mogę choć słyszałem że anime samo w sobie dobre.

Też tak miałem za pierwszym razem, ale jednak dałem radę się przyzwyczaić i to w miarę szybko (a np do clannada do dziś nie mogę).

Anime samo w sobie rzeczywiście dobre i warte polecenia.

417711489342956987022.png

• 2 miesiące temu...

Odkop:D

Miłe zaskoczenie, seria nie pociągnęła mnie po 1szym epie dawno, dawno temu.. ostatnio do niej wróciłem i jednym ciągiem się oglądało;) Z początku tego widać nie było ale po zakończeniu można dostrzec nagromadzenie wielu różnorodnych wątków. Nie siadło mi tylko to że

jednak chciałbym by ktoś z maniwa sobie przeżył.. szkoda mi było tego małego :D poza tym końcówka też była średnia, jak również zakładałem że happy end będzie ^^ a, no i ulżyło mi gdy siostrunię pokonał już w połowie serii, bo była straszna w pozytywnym znaczeniu xD

8/10 'tylko' ale to tylko i wyłącznie kwestia gustu:)

Spoiler !!  ( Nie oglądałeś a masz zamiar nie otwieraj ^^ )

Masz rację końcówka była bardzo średnia no ale jakoś to zakończyła mini happy endem bo ja już myślałem że on tam zginie ech ten rozpierdol ahhh jak ja to lubię ;) Szkoda mi tylko tej białowłosej ( łezka ) czasem mnie denerwowała ale jak zginęła zrobiło mi się żal głównego bohatera ^^

rmoiyq.png

Spoiler !!  ( Nie oglądałeś a masz zamiar nie otwieraj ^^ )

Masz rację końcówka była bardzo średnia no ale jakoś to zakończyła mini happy endem bo ja już myślałem że on tam zginie ech ten rozpierdol ahhh jak ja to lubię ;) Szkoda mi tylko tej białowłosej ( łezka ) czasem mnie denerwowała ale jak zginęła zrobiło mi się żal głównego bohatera ^^

A ja na tę scenkę przeszedłem obojętnie. No może tam mnie to gadanie głównego bohatera złapało jak ją trzymał i to tyle. Takie scenki pokazuje się na końcu..mimo tego iż w serii występuje to wróżbiarstwo czy 'magiczne' miecze no i wiadomo nadprzyrodzone zdolności, to ta nasza białowłosa bohaterka zginęła dość.. no banalnie. Zazwyczaj bohater powinien ją ochronić ale jako że to nie tego typu anime po prostu pozwolił jej oberwać i zginąć:DD największy dla mnie szok to ten penguin czy jak mu tam szło..szkoda go naprawdę.

Tak jak ktoś już wspomniał kreska niesamowicie razi w oczy,ale jak ktoś oglądał Clannada to powinien dać radę.Co do anime fajne tylko końcówka to jedno wielkie wtf

:O Ja tam Clannada nie oglądałem bo takich ryjów nie ścierpię, ale Katanagiri dałem radę i naprawdę nie ma co porównywać do clannada.

Kreska jest ORYGINALNA, a nie gówniana jak w Clannad. Dziękuję dobranoc.

417711489342956987022.png

:O Ja tam Clannada nie oglądałem bo takich ryjów nie ścierpię, ale Katanagiri dałem radę i naprawdę nie ma co porównywać do clannada.

Kreska jest ORYGINALNA, a nie gówniana jak w Clannad. Dziękuję dobranoc.

Ja również nie dałem obejrzeć Clannada do końca porzuciłem po 5 odcinkach,bo nie dość,że oczy większe niż głowa to jeszcze ta kreska,jakby robili to anime przed naszą erą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Katanagatari   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...