sebastosMC Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Dawno, dawno temu genialny i szalony płatnerz, podejrzewany o konszachty z ciemnymi mocami Kiki Shikizaki pośród wielu innych dzieł wykuł dwanaście katan – mieczy, z którymi żadne inne nie mogły się równać. Wierzono wprawdzie, że została w nich zamknięta „trucizna”, która ma zgubny wpływ na ich właścicieli, jednakże w niczym nie umniejszało to wartości niezwykłych broni. Przez wieki jednak rozproszyły się po całej Japonii, zazdrośnie strzeżone i ukrywane przez tych, którzy mieli szczęście wejść w ich posiadanie. Kolejni szogunowie starali się zgromadzić wszystkie miecze Shikizakiego – po części jako oznakę prestiżu, po części dlatego, żeby nie zostały użyte przeciwko nim. W końcu w skarbcu szoguna znalazły się wszystkie… z wyjątkiem wspomnianej na początku dwunastki. Ich zdobycie okazało się niezwykle trudne nie tylko dlatego, że po części ślad zaginął w mrokach dziejów. Przede wszystkim problem stanowiło to, że nawet jeśli wysłany z misją ninja lub samuraj zdołał wejść w posiadanie bezcennej katany, jej wartość i wiążący się z nią prestiż sprawiały, że porzucał misję i nie zamierzał oddawać niezwykłej broni szogunowi. Rok produkcji : 2010 Typ widowni : seinen Gatunek : Akcja, Dramat, Fantasy, Przygodowy, Romans Tematyka : Samurajowie, Sztuki walk Gdzie obejrzę ? : http://www.animezone.pl/odcinki-online_katanagatari http://animeon.pl/anime/katanagatari/ Powyższe anime trafiło w moje gusta ponieważ znajduje się tam romans jak i akcja. Tylko zakończenie mi się nie podobało . Ja daje 10/10 mimo zakończenia Materiały informacyjne zaciągnięte z animeon. Odnośnik do komentarza
kkoondzio Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Katanagatari mogę polecić. Nie jest długie ale razem z Samurai Champloo tworzy idealną odskocznie od wszystkiego Odnośnik do komentarza
-Vasto- Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Mnie ta kreska rozjebała na wejściu że tak powiem i jakoś się do tego przekonać nie mogę choć słyszałem że anime samo w sobie dobre. Odnośnik do komentarza
TheMadMan9512 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Mnie ta kreska rozjebała na wejściu że tak powiem i jakoś się do tego przekonać cie mogę choć słyszałem że anime samo w sobie dobre. Też tak miałem za pierwszym razem, ale jednak dałem radę się przyzwyczaić i to w miarę szybko (a np do clannada do dziś nie mogę). Anime samo w sobie rzeczywiście dobre i warte polecenia. Odnośnik do komentarza
sebastosMC Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 up dobrze mówi sam długo podchodziłem do tego anime ale jak obejrzałem 3 odcinki to przestać nie mogłem warto się przełamać i obejrzeć te 3+ odcinki Odnośnik do komentarza
MikvY Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Ehh ta kreska mnie rozwala :x myślałem że to tylko na obrazku takie cos ; p Odnośnik do komentarza
sebastosMC Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 up mnie też rozwalała ale warto Odnośnik do komentarza
selweron Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Odkop:D Miłe zaskoczenie, seria nie pociągnęła mnie po 1szym epie dawno, dawno temu.. ostatnio do niej wróciłem i jednym ciągiem się oglądało;) Z początku tego widać nie było ale po zakończeniu można dostrzec nagromadzenie wielu różnorodnych wątków. Nie siadło mi tylko to że jednak chciałbym by ktoś z maniwa sobie przeżył.. szkoda mi było tego małego poza tym końcówka też była średnia, jak również zakładałem że happy end będzie a, no i ulżyło mi gdy siostrunię pokonał już w połowie serii, bo była straszna w pozytywnym znaczeniu 8/10 'tylko' ale to tylko i wyłącznie kwestia gustu:) Odnośnik do komentarza
sebastosMC Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Spoiler !! ( Nie oglądałeś a masz zamiar nie otwieraj ) Masz rację końcówka była bardzo średnia no ale jakoś to zakończyła mini happy endem bo ja już myślałem że on tam zginie ech ten rozpierdol ahhh jak ja to lubię Szkoda mi tylko tej białowłosej ( łezka ) czasem mnie denerwowała ale jak zginęła zrobiło mi się żal głównego bohatera Odnośnik do komentarza
selweron Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Spoiler !! ( Nie oglądałeś a masz zamiar nie otwieraj ) Masz rację końcówka była bardzo średnia no ale jakoś to zakończyła mini happy endem bo ja już myślałem że on tam zginie ech ten rozpierdol ahhh jak ja to lubię Szkoda mi tylko tej białowłosej ( łezka ) czasem mnie denerwowała ale jak zginęła zrobiło mi się żal głównego bohatera A ja na tę scenkę przeszedłem obojętnie. No może tam mnie to gadanie głównego bohatera złapało jak ją trzymał i to tyle. Takie scenki pokazuje się na końcu..mimo tego iż w serii występuje to wróżbiarstwo czy 'magiczne' miecze no i wiadomo nadprzyrodzone zdolności, to ta nasza białowłosa bohaterka zginęła dość.. no banalnie. Zazwyczaj bohater powinien ją ochronić ale jako że to nie tego typu anime po prostu pozwolił jej oberwać i zginąć:DD największy dla mnie szok to ten penguin czy jak mu tam szło..szkoda go naprawdę. Odnośnik do komentarza
gokanDB Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Tak jak ktoś już wspomniał kreska niesamowicie razi w oczy,ale jak ktoś oglądał Clannada to powinien dać radę.Co do anime fajne tylko końcówka to jedno wielkie wtf Odnośnik do komentarza
TheMadMan9512 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Tak jak ktoś już wspomniał kreska niesamowicie razi w oczy,ale jak ktoś oglądał Clannada to powinien dać radę.Co do anime fajne tylko końcówka to jedno wielkie wtf Ja tam Clannada nie oglądałem bo takich ryjów nie ścierpię, ale Katanagiri dałem radę i naprawdę nie ma co porównywać do clannada. Kreska jest ORYGINALNA, a nie gówniana jak w Clannad. Dziękuję dobranoc. Odnośnik do komentarza
gokanDB Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Ja tam Clannada nie oglądałem bo takich ryjów nie ścierpię, ale Katanagiri dałem radę i naprawdę nie ma co porównywać do clannada. Kreska jest ORYGINALNA, a nie gówniana jak w Clannad. Dziękuję dobranoc. Ja również nie dałem obejrzeć Clannada do końca porzuciłem po 5 odcinkach,bo nie dość,że oczy większe niż głowa to jeszcze ta kreska,jakby robili to anime przed naszą erą. Odnośnik do komentarza
Equener ほ Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Mi się podoba kreska, kwestia gustu, wyróżnia się na tle innych i doskonale odzwierciedla klimat serii tzw. pasuje do fantazy i epoki samurajów Gorąco polecam każdemu tą serie, kto lubi dobrą fabułę i niespodziewane zwroty akcji, bo jest ich tam wiele Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.