Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Toshiba - Czarny ekran

Gość TokerS

Pytanie

Opublikowano

Cześć, mam toshiba L300(coś takiego), stary laptop. ok. 2 lata temu padł ekran, czylo jak go włączam to normalnie pali się dioda ale na ekranie cały czas czarno i kiedyś chyba jeszcze 1 dioda się paliła ale nie pamiętam która(teraz się nie pali).

Płyty z systemem nie mam bo był już wgrany w sklepie.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ref...

@up wiem, ale jak zrobić aby po podłączeniu obraz z lapka był an ekranie?

Opublikowano

Wyglada na to ze tak - jak ci zalezy (pisales, ze jest stary) oddaj go do serwisu (nie wiem czy sie oplaca...)

Nic innego to raczej nie jest

Opublikowano

Sprobuj z tym windowsem - reinstalowac system.

Ja naprawialem koledze nootebook'a - laptop mu zazwyczaj dzialal, ale czasami (coraz czesciej) ekran byl czarny lub niebieski - wina kabla (po wymianie dziala 100%) ale to u niego

Jak nie pomoze reinstall to sproboj rozkrecic (ostroznie, nic na sile i panietaj gdzie jakie srobki sa)

Opublikowano

Jak umiesz (i nie boisz sie) rozkrecic laptopa to sproboj poruszac kabelkiem co przesyla dane do ekranu - uwazaj, laptop jest bardzo delikatny (rozkrecalem 2).

Jak nie, to sproboj lekko naciskac obudowe przy ekranie i tych diodach co mowiles...

Jak cos sie zmieni tzn, ze kabelek do wymiany (okolo 50zl)

A z windowsem to sie nie martw - jak masz naklejke o legalnosci syatemu windows to mozesz sobie legalnie pobrac TAKI SAM system (np jak masz win7 home premium to nie mozesz pobrac proffesional)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...