Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne lagi

Mateusz2000x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi o to że ostatnio tylko w Lolu zdarzają mi się dziwne lagi, oto kilka przykładów:

-Kiedy minion został zabity, miniony wroga oderzały jeszcze w tego nieżywego.

-Podczas uderzania w jakiś potwory nie pojawia się animacja poruszania.

-Podczas chodzenia postać nie chodzi tylko "przesuwa się" po ziemi.

-Po zabiciu potworka po chwili pojawia sie napis z ilością kasy.

-Po mojej śmierci mogłem się jeszcze poruszać...

-Po zabiciu przeciwnika przeciwnik nadal stoi w miejscu.

Są to jakby lagi z animacjami, dziwne to i wkurzające ;/.

Opublikowano

Czyli tak, napraw Lola, ale to są błędy spowodowane lagami, tak jak ja miałem. Zabili mnie, stałem minutę po śmierci w miejscu, po odrodzeniu się w bazie dostałem jeszcze od wieży z tej kuli. Podaj mi swój sprzęt, a powiem Ci, czy masz odpowiedni, żeby tak się nie działo. I jaki masz internet.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

tak samo mialem wczoraj, ale to byla wina riotu i sie teleportowalem lee sinem

raczej nie twoja wina ale podaj sprzet, choc nie sadze by byla to jego wina

­

Opublikowano

Tak jak up, jeśli masz normalny internet i sprzęt, to nie powinno to być spowodowane tym. Po tym tragicznym lagu, wywaliło mi kompa i potem już normalnie grałem. Napisz może, od kiedy to masz.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Komputer na pewno dobry, bo wszystkie gry idą na niego i gra działała przez rok. Internet może za słaby, z t-mobile radiówka, ale ping był w normie 80-130

Tak się zastanawiam czy to może byc wina gry, bo podczas tego meczu kilka osób też narzekało na lagi.

Opublikowano

Ludzie. To nie winy kompów i internetów. Serwery LoL'a są przeciążone. Dużo ludzi gra, i nie wyrabiają. Wejdzie na stronę główną/forum/dział info i tam macie taki fany temat co się dzieje :)

sygna2z.png

Opublikowano

Jeżeli było to wczoraj, to zawinił trochę Riot, bo w mojej grze ludzie również narzekali na zbyt duże lagi, ja nawet nie mogłem używać skilli, jak inni. Ping też nie jest za dobry, bo możesz mieć już problemy z normalnym działaniem gry.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jako tako sobie radze w grach z tym, już się przyzwyczaiłem do około setki pingu. Liczę że to problem do strony riotu

Opublikowano

Witaj XYZ

Jesteśmy świadomi występowania lagów wraz z wprowadzeniem nowego sezonu oraz nowego patcha. Mimo wszystko w chwili obecnej jest włączona opcja Loss Prevented/Odpuszczona przegrana, co oznacza, że mecz w którym wystąpił lag, nie będzie liczył się jako przegrana. Dodatkowo, jeśli lag wystąpił podczas Twoich gier rozlokowujących do nowej ligi, zostanie on również odpuszczony a Twoje rozlokowanie zostanie wzięte pod uwagę na podstawie pozostałych 9 meczy, gdyż mecz ze statusem Loss Prevented nie wpływa w żaden sposób na Twój ukryty ranking MMR, nie masz co się obawiać.

Przepraszam za ostatnie problemy z naszymi serwerami. Problemy tego typu są denerwujące dla wszystkich, zarówno dla graczy jak i dla nas, i nie odzwierciedlają one poziomu usług jaki chcemy zapewniać naszym graczom. Jesteśmy zdeterminowani by zapewnić najlepsze możliwe wrażenia z gry dla tych, którzy przyczynili się do naszego sukcesu: dla Ciebie i naszej społeczności. Wraz z naszym rozwojem jako firma i jako społeczność, jakość naszych usług oraz wrażenia z gry również będą rozwijać się równie dynamicznie.

W dalszym ciągu będziemy zajmować się tymi problemami: zarówno na forum jak i za kurtyną. Nasz dedykowany zespół jest gotowy o każdej porze dnia i nocy by rozwiązywać wszelkie pojawiające się problemy ze stabilnością, tym niemniej problemy te zwykle wymagają poświęcenia chwili na zbadanie, co było ich przyczyną. Czasami może potrwać to trochę czasu, dlatego też staramy się informować graczy na forum o naszych postępach. W tym momencie mogę jedynie przeprosić za wszelkie problemy jakie mogły wystąpić w grach, w których brałeś udział.

Niestety, nasz system nie pozwala mi na usunięcie opuszczeń czy też przegranych gier oraz na modyfikowanie statystyk rankingowych. Został on stworzony w ten sposób by uniknąć potencjalnych nadużyć. „Odpuszczona przegrana”, która czasem pojawia się w historii gier, jest przyznawana tylko w przypadku globalnych problemów z serwerami i nie można „przyznać” jej indywidualnie już po fakcie. Robimy co możemy by zapobiec przegranym w momentach niestabilności serwerów, jednak niestety czasem nie jesteśmy w stanie dotrzeć do wszystkich graczy.

Wiem, że niestabilne czy też niedziałające serwery są niezwykle denerwujące, oraz, że zwykłe powiedzenie „pracujemy nad tym” nie jest lekarstwem na te problemy. Tym niemniej, nawet jeżeli ciężko w to uwierzyć, nieustannie pracujemy nad poprawą stabilności i mamy nadzieję, że efekty naszych prac będą odczuwalne.

Sprawdź proszę post dyrektora europejskiego biura Riot, Errigal'a dotyczącego migracji naszej bazy danych serwera EUW (a co za tym idzie, ulepszenia i usprawnienia oraz odciążenia EUNE):

http://forums.euw.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=1432904

Przyjmij proszę moje przeprosiny w związku z niedogodnościami których doświadczyłeś z powodu tego problemu. Dążymy do zapewnienia graczom najlepszej możliwej jakości naszych usług i robimy wszystko co w naszej mocy by rozwiązywać pojawiające się problemy tak szybko jak to tylko możliwe.

Choć nie jestem w stanie dyskutować na temat tego dlaczego wydajemy rekompensatę w przypadku konkretnych problemów które dotykają naszych graczy, muszę Cię poinformować, że zdecydowaliśmy się nie wydawać takiej rekompensaty w tym przypadku.

Dzięki za cierpliwość i zrozumienie. Życzę Ci powodzenia w dalszej grze.

-Barthosh

Quality Control Coordinator, Riot Games

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam ..

Mam Dziwne Lagi w Grach ... Czemu dziwne :huh: ponieważ gdy wciskam "WASD" zaczynają sie lagi ... a strzałki działają normalnie ...

Prosze o Pomoc !!! :angry:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...