Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Rozmyte paski podczas gry

ar_turok

Pytanie

Opublikowano

Cześć. Od wczoraj mam ogromny problem z graniem w jakiekolwiek gry . Gdy włączam grę , wszystko jest dobrze aż do momentu , gdzie pojawia się menu gry , są dziwne , rozmyte paski , bardzo duże które uniemożliwiają granie w cokolwiek , to bardzo duży problem ;/

Mam zainstalowane sterowniki do k.graficznej , nie mam pojęcia czemu tak się dzieje , zaraz spróbuje reinstalować directx , ale wątpie czy pomoże ;/

Sorki , że piszę tutaj , ale w dziale komputery brak odzewu .

Dodam , że to robi się w takich grach jak Call of Juarez Gunslinger , Dead Island czy Skyrim , nie zauważyłem tego w NFS The Run czy Juiced 2 , sprawdzę jeszcze hitmana . Instalowałem najnowsze sterowniki do k.graficznej i nic , nowy directx też jest , nic - nie mam pojęcia co się stało ;/

Modki to dźiffki

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Ultimate , tak się robi za każdym razem , nieważne - czy grę włączę od razu po uruchomieniu windowsa czy nie . Dodatkowo mam podkładkę chłodzącą i lapka obok okna , które często otwieram , i niestety obok grzejnika ;/ - Którego też często wyłączam xD

@ZgredzioPL

Łinodłsa mam od tygodnia , instalowałem mase sterowników xD nic dziwnego ;D

@EDT

W Menadżerze urządzeń , piszę , że karta działa prawidłowo

Najgorsze jest to , że nie mam punktu przywracania systemu i nie mogę go przywrócić , tak może by coś się udało ;/ ;/ ;/

@EDT 2

Reinstall gry nie działa , zainstalowałem sobie Saint's Row 4 , działa ... nie wiem o co chodzi Skyrimowi , CoJ i Dead Island... ;/

Modki to dźiffki

Opublikowano

Takie paski są spowodowane zła rozdzielczością / proporcją ekranu.

Najprościej zmieniaj ją do puki nie trafisz.

Jedynie pamiętaj że jeśli dasz za dużą rozdziałke będziesz się bawił jak przywrócić ją.

W steamie jest to proste, ppm na gre właściwości i komenda startowa gry. Wpisujesz x - 1080 y - 720 i wraca do normy. (to tylko tak dla informacji ;p)

graphic.png
Opublikowano

@UP

Temperatura na 100% nie ma nic do rzeczy , gram w gry bardziej wymagające np. Saints Row 4 a nie ma takiego efektu jak w CoJ ...;/

Modki to dźiffki

Opublikowano

Raczej mi nie siadła , włączam inne gry i jest spoko , np najnowszy Hitman mi chodzi na lajcie ,

Dodam , że dzieje się to tylko na tej głównej k. graficznej (512 chyba ) a na zintegrowanej już nie , ale ta zintegrowana to ****** a nie karta :)

Niedługo reinstaluję windowsa , może to wina wirusów / złych sterowników lub czegoś innego

Ale na razie czekam na inne propozycje a każde możliwości ( w miarę rozsądku ) nagradzam lajaczami ;D

Modki to dźiffki

Opublikowano

@Up

A jak zmienię rozdziałkę w grze ( w ustawieniach) to będzie git ???

Dodam , że wcześniej niezależnie od rozdziałki działało ;/

@EDIT

Zmiana rozdzielczości nic nie daje .

Czekam na inne pomysły

Modki to dźiffki

Opublikowano

Mieszałeś coś w sterownikach? instalowałeś coś ostatnio :P?

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

co będzie miała temperatura , jeżeli w innych grach tego nie ma ?? zacznij myśleć a nie odwalasz maniane !!!

Kufa, jesteś jasnowidzem, że wiesz jakie są temperatury w środku kompa? Sprawdź, a nie pitolisz.

e:

to se szukaj pomocy na innych forach, gdzie ci pomogą bez żadnych danych. Powodzenia.

kto edytuje posty?

Ta , szczel focha tupnij nogą i idź w kąt płakać -_-

Modki to dźiffki

Opublikowano

Kufa, jesteś jasnowidzem, że wiesz jakie są temperatury w środku kompa? Sprawdź, a nie pitolisz.

e:

to se szukaj pomocy na innych forach, gdzie ci pomogą bez żadnych danych. Powodzenia.

kto edytuje posty?

dapng_nwhxwwq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...