Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak updateować hacka?

Doom_Radexpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam pytanie jak sie updateuje się hacki jeśli da się tak a słyszałem że się da to dam V.I.P.A od pewnego hackera znajomego więc czekam na odp.

KOKS!

Opublikowano

Nie da się zrobić upadate hacka... Musiał byś znać jego kod źródłowy i wtedy pozmieniać adresy. Pamiętam kiedyś miałem takiego hacka, w którym była opcja Change Adress i tam można było zmieniać adresy czyli robić upadate ale niestety teraz takiego hacka nie ma.

hjln299024443d.gif Piszę poprawnie po polsku
Opublikowano

kiedyś był punkbuster hack.... pamiętam co jakiś czas pytało mnie czy chcesz pobrać nową wersję pnkbstr hacka

zrodlana12.png CHĘTNIE PRZYJMĘ KAŻDY DOBRY HACK ;))
Opublikowano

Może by dodać coś takiego do wr hack by mpc team? =D

Wiem, że są takie hacki (np. D3D hook)

bez gif.

Opublikowano

Nawet mam taki prosty pomysł, jak można by to zrealizować za pomocą kawałka miejsca w sieci i VB8. Jak znajdę chwilę czasu i to sprawdzę, to opublikuje rezultaty doświadczeń w dziale "programowanie...".

Opublikowano

W internecie znalazłem tutorial do Visual Basic 6 niestety w wersji angielskiej ale mam nadzieję, że chociaż to pomoże:

Potrzebne funkcje:

1 Inet (Kliknij prawym na tabliczkę z narzędziami i wybierz opcję "components...", a następnie znajdź i zaznacz ptaszkiem funkcję "Microsoft Internet Transfer Control 6.0 SP6")

2 Przyciski (Command Buttons)

1 RichTextBox (Nie wiem co to jest, być może zwykły TextBox)

1 Label

1 Przeglądarkę internetową (Kliknij prawym na tabliczkę z narzędziami i wybierz opcję "components...", a następnie znajdź i zaznacz ptaszkiem funkcję "Microsoft Internet Controls")

Tutorial:

Dla ułatwienia nazwij poszczególne elementy jak poniżej

Inet - Inet1

Command1 - cmdCheckNow

Command2 - cmdDownload

RichTextBox - rtfVersion

label1 - lblVersion

Webbrowser - WB

Otwórz notatnik i zapisz wersję pliku, np.

1.1.2

Zapisz go jako version.txt i wrzuć na swój "webhost" (nie umiem tego słowa dokładnie, składnie i krótko z angielskiego przetłumaczyć).

Kod:

private declare function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" (ByVal hwnd as long, ByVal lpOperation as string, ByVal lpFile as string, ByVal lpParameters as string, ByVal lpDirectory as string, ByVal nShowCmd as long) as long

private sub cmdDownload_Click()

WB.Navigate ("http://yoursite.com/yourprogram.rar")

end sub

private sub Form_Load()

lblVersion.Caption = "Current version is " & App.Major & "." & App.Minor & "." & App.Revision

end sub

public sub GetVersionNumber()

dim bytes() as Byte

dim fnum as integer

Screen.MousePointer = vbHourglass

doevents

' Zmień adres URL na URL swojego "webhost'a"

bytes() = Inet1.OpenURL( _

"http://yoursite.com/Version.txt", icByteArray)

fnum = freefile

open "c:\Version.txt" for Binary Access write as #fnum

put #fnum, , bytes()

close #fnum

Screen.MousePointer = vbDefault

beep

end sub

'Pokazuje numer wersji

public sub OpenVersionNumber()

rtfVersion.LoadFile "c:\Version.txt"

end sub

private sub cmdCheckNow_Click()

GetVersionNumber

OpenVersionNumber

'delete version.txt

kill "c:\version.txt"

end sub

1 more thing set the webbrowser invisible put it away on the side line or something. (tego nie prztłumaczę)

źródło: h tt p://w w w.g a m e r zp l a n e t . ne t / f o r u m s/ v i su al - b a s i c / 1 9 2 997-vb6-tut-automatic-updater.html

(sorki za te spacje, ale nie wiem dlaczego przekształcało się na wadliwy adres)

Proszę o zrobienie nowego tematu w wersji polskiej przez osobę bardziej obeznaną w angielskim niż ja oraz przykleić (jeśli można prosić o to).

Jak ja lubię allegro.

Opublikowano

To na pierwszy rzut oka wygląda, jakby pokazywało numer ostatnio sprawdzonej w sieci wersji i po przyciśnięciu przycisku sprawdzało numer wersji aktualnej. Ale pomysł fajny. Z czegoś podobnego skorzystałem, choć w VB8 zupełnie inaczej się to koduje i wydaje mi się, że prościej. Rano opublikuje rezultaty dla porównania. Fajnie by było gdy zebrać więcej takich przykładów różnych rozwiązań i przykleić gdzieśw jednym temacie, jak kolega sugerował.

Edit: link do postu z przykładem rozwiązania w VB8

• Dodaj nową pozycję...