Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka klasa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam zamiar zacząć z wow-em na sunwell-u , tylko mam problem z wyborem klasy...

Oglądałem/szukałem jakichś inf na temat faworyta ...

Normalnie już grałbym warriorem lecz podobno (w pvp) prot warrior bez problemu poradzi sobie z armsem ...

Raczej omijam takie klasy gdzie jeden build wygrywa nad drugim...

Preferuję walkę wręcz, klasy magiczne zostawiam sobie na koniec. Praktycznie zawsze w każdej grze grałem na początku warem. Dlaczego ? Bo lubię dużą dobrą broń :) i wyglądać kozacko...

Podoba mi się też badass dk ale on dopiero od 55, a co do rogue też niezły, łatwo go ogarnąć?

Dzięki z góry

Opublikowano

Jeżeli chodzi o łatwość, moim skromnym zdaniem Warrior jest najprostszy w ogarnięciu, zaraz po nim jest Paladin. Jeżeli chcesz wyglądać kozacko jak to ująłeś, a zarazem robić niezły dps, bądź dobrze tankować polecam Warriora. Do Paladyna raczej się nie przekonasz, bo to taki dobry pasterz (Większość setów nie wygląda badassowo) poleciłbym Ci zrobić transmogi i mógłbyś grać też palem, ale jako, że grasz na sunwellu będzie to raczej nie możliwe.

Ps. Zawsze do 55 lvl'u możesz grać warkiem, natomiast później przerzucić się na DK.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Natomiast ja sądzę, że hunter jest najprostszy :) Nie grałem nim na wotlk, ale na cata jest naprawdę spoko. Tylko, że ta klasa ma wprowadzonych kilka "usprawnień?" na cata tzn: zamieniona mana na focus no i dodana możliwość strzelania w biegu. Nie jest to jednak klasa mele... do walki wręcz to brałbym warka lub dk. Również słyszałem, że prot robi większy dps od arms co jest śmieszne no, ale trudno. Zawsze możesz do 55 grać warkiem, a później dk tak jak kolega napisał wyżej. Ja wziąłbym dk bo była to klasa którą grałem na wotlk, jeden z najlepszych tanków no i wogóle op klasa ;) Tank dk ma coś takiego jak autoheal, pomocne gdy ma się słabego heala no i dk potrafi dosyć długo przeżyć bez heala.Paladyn to jest raczej pół mele pół mag bo ma dużo speli z dystansu. Ją słyszałem, że rogal to trudna klasa, no ale można powiedzieć król pvp. Czemu napisałeś, że pomijamy klasy w których jeden build wygrywa nad drugim ? Przecież jeden build jest lepszy do np dps pvp, a drugi pve i nie zmienisz tego...

Dawno nie grałem w wowa więc mogłem coś napisać źle... proszę niech ktoś mnie poprawi jeśli palnąłem jakąś głupotę.

Edytowane przez Mr.Cukier

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!!