Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SanZ - DayZ Mod z KLIMATEM!

GunZ1313

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zanim zaczniesz czytać - Przepraszam za niesformatowany tekst - nie mam pojęcia dlaczego nie mam opcji edytowania go.

Witam.

Chciałbym przedstawić wykonany przeze mnie serwer DayZ MTA.

Podstawowym założeniem jest utrzymanie klimatu z oryginalnego DayZ.

Niestety nie można mieć wszystkiego, ale w ponad 80% mi się udało to zrobić.

Jeżeli szukasz serwera na którym właśnie klimat odgrywa dużą rolę i to On oddaje przyjemność z gry to dobrze trafiłeś.

Aktualnie 90% serwerów okupowanych przez Polaków nie są stworzone z głową tylko wydaje mi się "a dajmy jeszcze to, będzie ładniej", co niestety z DayZ MTA robi Survival MTA z dużą ilością dodatków.

Każda rzecz którą u mnie można znaleźć jest idealnie dopasowana do rozgrywki i bardzo dobrze współpracuję z całą resztą modyfikacji.

Nie znajdziecie u mnie tak zwanych baz i czegokolwiek podobnego do przechowywania przedmiotów. Tyczy się to również Sklepów za punkty zdobyte za zabijanie. - Tworzy to z tej gry zwykłe PVP-Arena, a nie Survival. Chociaż nie wykluczam, że jeżeli nie znajde ciekawego zamiennika to, bardzo ograniczone "bazy" mogą mieć miejsce. W końcu potrzebne są pieniądze na utrzymanie serwera.

Ale dość tego wstępu, to co powinniście wiedzieć - już wiecie. I macie pojęcie czy chcecie dalej czytać tą prezentacje czy nie.

Co można znaleźć na SanZ?

-Hit Markery, są to tak zwane znaczki przy trafieniu. Dzięki temu nie będziemy musieli tracić amunicji na marne, a przy okazji mieć pewność, że trafiliśmy.

-Glue System, jest to system przyczepiania się do pojazdów/helikopterów. Wystarczy wcisnąć X, aby nie martwić się o stracenie pojazdu spod nóg.

-Dźwięki otoczenia DayZ, sama nazwa daje do zrozumienia co ta rzecz daje. Gdy gramy i wczuwamy się w grę to te dźwięki dodają nam klimatu postapokaliptycznej przygody.

-Glue System dla Helikopterów, pozwala to przyczepić się do helikoptera w bardziej efektowny sposób - skaczemy na płoze helikoptera i od tej pory wesoło dyndamy w prawo i lewo. Aby sie odczepić wpisujemy /drop.

-Global chat, każdy kto spędził dużo czasu z MTA i DayZ wie do czego to służy. Włączamy go klawiszem B.

-Celownik z Army II.

-Zombie z DayZ, 3 skiny.

-Bronie z DayZ.

-Samochody, każdy skin jest zmieniony na bardziej klimatyczny. Oprócz standardowych pojazdów serwer posiada - Mese, Regine, Quad'a, Clover'a, Traktor.

-Hud wzorujący się na DayZ.

-Modele/Obiekty przedmiotów z DayZ. Są to tak spawn-itemy, czyli np. jedzenie/broń/amunicja.

-Informacje o Samochodzie, pokazuje nam to procent HP, szybkość w KMH/MPH pojazdu.

-Nazwa regionu na którym się znajdujemy pod minimapą, czyli jeżeli jesteśmy w Los Santos przy domu CJ'a to pisze nam Ganton (Los Santos).

-Nowe dźwięki wystrzałów broni.

-Militarne Bazy, aby nie było nudno między respawnami przedmiotów ten serwer posiada ich aż 7 co znaczy, że mamy 7 miejsc do zwiedzenia i przeszukania z militarnym sprzętem.

-Znaczki które pokazują miejsce Militarnych Baz, jeżeli posiadamy GPS/Mape to możemy na nich zobaczyć znaczki które pokazują miejsce gdzie znajdziemy militarne bazy.

-Oprócz tego są standardowe skrypty typu np. /kill, przeładowywanie broni, Anty-Relog podczas bycia postrzelonym.

-Nowe skiny, każdy aktualny strój jest zmieniony na nowy, w 90% bardziej pasujący klimatem.

-NOWE Plecaki + Powiększone sloty w nich, Posiadamy 8 plecaków na wzór DayZ, sloty zostały również powiększone aby gra była przyjemniejsza.

Wydaje mi się, że to wszystko, a na pewno to co najważniejsze co powinno Was zainteresować.

Administracja oraz kontakt do niej.

H@ Servera jest Pinkterrior.

W razie pytań/sugestii prosze pisać na gg 5184160.

Jedyne co stoi na drodze do sukcesu to brak graczy którzy mogliby pomóc w stworzeniu jeszcze lepszej atmosfery. Jeżeli naprawdę lubisz klimatyczną grę to ten serwer jest dla Ciebie!

Informacje na temat serwera:

Sloty: 50

IP: 178.19.105.100:22120

Serdecznie zapraszam! Pinkterrior.

PS. Przepraszam za brak screenów, ale wydaje mi się, że warto odwiedzić serwer aby samemu zobaczyć jak to wygląda :).

518831445005751729602.png

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...