Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do 2500zł

MrKrychu13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Okej, przeglądając ten zestaw zastanawiam się nad tym czy procesor który Ty zaoferowałeś nie jest czasem słabszy od tego w moim zestawie? Oczywiście w Twojej propozycji widać 8GB ramu, lepszą płytę główną, inny zasilacz, dysk (tutaj bardzo fajna oferta) i inną obudowę. Ale czy opłaca się brać 8GB ramu (zamiast 4GB, zawsze można później dokupić) i droższą obudowę (tak wiem lepsza obudowa = lepsze chłodzenie) względem lepszego (tego nie jestem pewien, jeśli się mylę popraw mnie) procesora?

MY BF3 STATS:

aa-p1234.png

Opublikowano

Okej, przeglądając ten zestaw zastanawiam się nad tym czy procesor który Ty zaoferowałeś nie jest czasem słabszy od tego w moim zestawie? Oczywiście w Twojej propozycji widać 8GB ramu, lepszą płytę główną, inny zasilacz, dysk (tutaj bardzo fajna oferta) i inną obudowę. Ale czy opłaca się brać 8GB ramu (zamiast 4GB, zawsze można później dokupić) i droższą obudowę (tak wiem lepsza obudowa = lepsze chłodzenie) względem lepszego (tego nie jestem pewien, jeśli się mylę popraw mnie) procesora?

Ten procesor może i lepszy, ale wziąłeś wersję do podkręcania, a na tych podzespołach nie ma na to szans. Słaba ta obudowa co podałeś. 10zł różnicy? Chyba tyle możesz dołożyć. Zasilacz bardziej przyszłościowy.

i5-4440 jest dobrym procesorem, ale jak później dokupisz RAM to taki zestaw:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77577&s=50391&s=77563&s=78055&s=80996&s=77781&s=67056&s=27972&s=15240

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Widocznie nie dopatrzyłem że to tylko te 10zł różnicy, moja wina. Jeśli chodzi o zasilacz to oczywiście się zgadzam, ale po prostu aktualnie nie miał bym zamiarów modernizacji tego zestawu i tak pewnie przez 3-4 dobre lata więc aktualnie został bym przy Corsair (prawie 100zł różnicy), ponieważ muszę jeszcze dokupić monitor, głośniki, drukarkę itp. Oczywiście wielkie dzięki za pomoc i zapewne zdecyduję się na Twój zestaw, z zasilaczem Corsair 450W.

MY BF3 STATS:

aa-p1234.png

Opublikowano

Widocznie nie dopatrzyłem że to tylko te 10zł różnicy, moja wina. Jeśli chodzi o zasilacz to oczywiście się zgadzam, ale po prostu aktualnie nie miał bym zamiarów modernizacji tego zestawu i tak pewnie przez 3-4 dobre lata więc aktualnie został bym przy Corsair (prawie 100zł różnicy), ponieważ muszę jeszcze dokupić monitor, głośniki, drukarkę itp. Oczywiście wielkie dzięki za pomoc i zapewne zdecyduję się na Twój zestaw, z zasilaczem Corsair 450W.

To ten już jest z Corsair 450W:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74018&s=77577&s=50391&s=77563&s=78055&s=80996&s=67056&s=27972&s=15240

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...