Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie wymagania ma lol ?

jasiu541

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam pytanie , na jakich detalach powinien chodzić mi lol ? jeśli mam takie podzespoły :

Intel Pentium CPU G640 2.80 x2

6 GB ram

Nividia Geforce GT 610

dodam ze chodzi mi na wysoko niskich detalach , wydaje mi się ze jest cos nie tak ale czekam na wasza odpowiedz.

Opublikowano

Procek i ram'y do lol'a dobre,niestety grafika to się nadaję do filmów(jest po prostu słaba),więc myślę że niskie/średnie to jest jednak max.

Opublikowano

Ostatnia aktualizacja: 7/1/2014

Minimalne wymagania systemowe

Zalecane wymagania systemowe

• procesor 3 GHz
  • 2 GB RAM (Windows Vista i 7 - 4 GB RAM lub więcej)
  • 12 GB dostępnej przestrzeni na dysku
  • Karta graficzna GeForce 8800 lub podobna (Dedykowany GPU z 512MB+ pamięci wideo (VRAM))
  • Windows XP z zainstalowanym najnowszym service packiem, Windows Vista z zainstalowanym najnowszym service packiem, lub Windows 7 z zainstalowanym najnowszym service packiem
  • Najnowsza aktualizacja .NET Framework od Microsoftu

Do połączenia się z PVP.net wymagana jest najnowsza wersja Adobe Air, dołączana do wszystkich plików setup League of Legends, ale można ją też ściągnąć ze strony Adobe.

Myślę, że średnich Ci pójdzie, może z lekkimi ścinami. Na niskich powinno iść luzem

Opublikowano

Tzn że ram i procek jest ok i wina leży tylko po stronie karty ? z informacji które tutaj umieściliście wynika ze potrzebna jest grafa z 512 vram w zalecanych , a moja posiada 1024 , wiec jeszcze jedno pytanie , dlaczego mimo to jest ona(moja karta) za slaba na lola : ) ?

Opublikowano

Tzn że ram i procek jest ok i wina leży tylko po stronie karty ? z informacji które tutaj umieściliście wynika ze potrzebna jest grafa z 512 vram w zalecanych , a moja posiada 1024 , wiec jeszcze jedno pytanie , dlaczego mimo to jest ona(moja karta) za slaba na lola : ) ?

Ponieważ karta ma słabą wydajność,te 1024 to tylko cyferki przez które producenci owych kart mają zysk(ludzie kupują takie karty bo myślą że jak jest 1024mb to jest dobra karta-niestety to nie prawda(liczy się model i wydajność).

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Odpowiedz jest krótka. Mimo tego że 610 ma wystarczającą ilość pamięci niby taktowanie rdzenia i zegara jest ok to szyna ma 64 bity przez co przepuszczalność pamięci jest niska. 128-bitowa karta mogła by dużo więcej. A modele z serii GTX 660, 760 itp... mają szynę pamięci 256 bitową.

Opublikowano

Powiem tako , miałem kiedyś kompa takiegoo dziadka :

Procesor : AMD Athlon 1800+ 1.79GHz

Pamięć Ram : 1GB DDR1 333MHz

Grafika : NVidia GeForce 7600

I na minimalnych wymaganiach wyciągało mi nawet po 50fps , więc jak masz lepszego kompa niż ja wypisałem to spokojnie ci poleci ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...