Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konsola Ps2 + Internet

bullet96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc! Chcialbym zapytac czy najnormalniej w swiecie moge podlaczyc kabel od modemu do ps2 albo jakos tak. Najlepiej jesli ktos by dal link do jakiegos poradnika. I czy jak gralbym na piratach przez siec to mogli by mnie zlapac i zbanowac albo cos takiego ? Prosze o jak najszybsza odpowiedz.

9iw8bp.jpg
Opublikowano

co do gry na piracie to tak mogą cie zbanować, a z tym modemem to wydaje mi się że bez karty sieciowej nie pograsz, ja w PS2 ale tym starym (dużym) nie mam karty sieciowej ;/

Opublikowano

Ja mam wersje slim, kiedys pamietam jak nocowalem u kuzyna to mi podpial jakis kabelek i w google moglem wejsc :D ale szkoda ze grac nie probowalem. Chcialbym pograc sobie np. w battlefield 2, ale mam pirata :( co prawda mam tez troche oryginalnych gier :)

9iw8bp.jpg
Opublikowano

to jaki to problem zobaczyć? odcinasz pc i masz w konsoli :P albo zapytaj kuzyna jak to zrobił

Opublikowano

jeżeli masz takie wejście to powinno wystarczyć, ja nie mam karty sieciowej więc nie jestem Ci w stanie już pomóc. sorry

Opublikowano

Poszukaj z tylu konsoli wejscia ''NETWORK'' , wyjmij kabel telefoniczny z modemu od internetu i wsadz go do wejscia ''NETWORK''.

Znalazlem jeszcze takie cos w googlach:

Oto, co ci potrzeba, aby zacząć:

PlayStation 2 z możliwością połączenia się z siecią - Może to być PlayStation 2 z wbudowanym urządzeniem do łączenia się z siecią lub PlayStation 2 z kartą sieciową (Ethernet) (dla PlayStation 2). Będziesz również potrzebował karty pamięci Memory Card (8MB) (dla PlayStation?2)

Płyta z instrukcją połączenia do sieci - Poprowadzi cię przez proces ustawiania połączenia sieciowego.

Szerokopasmowe połączenie internetowe - Kabel lub ADSL, który musi być szerokopasmowy (minimum 512 kb/s)

Gra przystosowana do sieci - Lista gier przystosowanych do rozgrywki przez sieć stale rośnie.

Co dalej?

Będąc już podłączonym do sieci, możesz wejść na naszą wyłączną Stację Centralną, umożliwiającą granie przez sieć, gdzie możesz na bieżąco śledzić wszystkie wydarzenia online, za pomocą swojego Playstation 2. Możesz być na bieżąco z wybranymi, najnowszymi grami, dołączać do drużyn

graczy oraz brać udział w specjalnie organizowanych wydarzeniach. W końcu, możesz nawet zarejestrować swoją unikatową nazwę gracza, która będzie twoim atutem. Dzięki tej nazwie będziesz rozpoznawany w razie brania udziału w grze przez sieć, bądź wydarzeniu

to bylo chyba dla zwyklej konsoli (tej duzej), a dla slim:

Spsob 1:

Bezposrednio Z Pc

Spsob 2:

Poprzez Router )

Spsob1:

1) Idziemy do sklepu (zakladam ze NA juz macie!) Elekotronicznego albo z Pc i kupujemy Kabel Krosowy z Polaczeniem Krzyzowym tak dokaldnie powiecie dal gostka on sie polapie )

2) 2 karty sieciowe w PC !

3)Podlaczamy Kablami Pc z Netem I PC z ps2 (tera wiecie poco wam 2 karty sieciowe )

4)Czas na Konfiguracje ^^

We właściwościach karty sieciowej (Protokół TCP/IP) musimy podać Adres IP oraz maskę podsieci (Brama oraz DNSy w przypadku samego połączenia LAN nie są nam potrzebne)

. Kiedy np. chcemy uruchomić serwer FTP dla PS2 możemy pozostawić domyślne IP przypisane konsoli (192.168.0.10) lub zmieniać je wg. własnego uznania lecz pamiętając żeby adresy IP należały do tej samej sieci (np. PC 192.168.1.5 [255.255.255.0] PS2 192.168.1.10 [255.255.255.0] )

Sposob 2:

Potrzebne rzeczy:

Router:

Kabel Np Prosty. Tzn taki jaki uzywa sie w Stalym Laczu :PP

No to do roboty:

1) Podlanczamy Roruter do sieci zgodnie z instrukcja (a router kosztuje 100zl) dodana do Routera.

2)Podpianamy Pc i Ps2 Slim Do Routera.

3)Odpalamy Kosnole i jakas gre ktora jest online.

4)wchodzimy w Online i ona cie poprosi o kofiguracje Network Adaptera no to wchodzimy.

5) Konfigurujemy ja dalem wszytko na wyszukaj automatycznie czy vcos takiego dawno temu to robilem

osz kurde... nic nie rozumiem ze sposobu 1, a 2 nie mam routera, przypominam ze mam wersje slim

9iw8bp.jpg
Opublikowano

Jeżeli masz "neo" to raczej kabla sobie nie wepniesz bo to ADSL :P

Musiałbyś mieć stałe łącze , albo router.

Tak na zdrowy rozum - musisz mieć w kablu czysty internet :P

Poza tym wydaje mi się że to co wpinasz do wejścia "network" w konsoli to jest kabel ethrnet

f.png

Opublikowano

Najlepiej połączyć się bezpośrednio przez RJ-45 z AP, czy tam modemu.

Nie wiem jednak czy online na ps2 ma jeszcze sens, tym bardziej, że w grach od Sony jest wymagana specjalna płyta, która nie zawsze dochodzi. No i te pustki na serwerach ...

Opublikowano

no ja w swoim nie mam wejścia pod ADS, musiał bym dokupywać kartę sieciową, i tak może Ci zbanować ''numer karty sieciowej", albo konsole za to że grasz na piracie :/ ale wg. mnie opłaca się grać na multi np. w Splinter cell duble agent, kumpel gra i mówi że team po 4 osoby to przeważnie standard, ale gra tak wieczorami od 20 - 22 bo amerykanie mają wtedy koniec szkoły :D

Opublikowano

Chyba najlepiej bedzie jak kupie ps3...

A jak to wtedy w ps3 z tym internetem? Kolega jak kupowal to mowil ze sie go pytali czy podlaczyc internet czy cos takiego, a na forum jakims czytalem ze daja za darmo (wydaje mi sie to istna glupota ale LINK )

9iw8bp.jpg
Opublikowano

Chyba najlepiej bedzie jak kupie ps3...

A jak to wtedy w ps3 z tym internetem? Kolega jak kupowal to mowil ze sie go pytali czy podlaczyc internet czy cos takiego, a na forum jakims czytalem ze daja za darmo (wydaje mi sie to istna glupota ale LINK )

Na ps3 najlepszym sposobem jest wi-fi.

Kurwa, normalne, że nie dają darmowego internetu, tylko usługi sieciowe (gra online, telewizja itd.), które na ps3 są darmowe, ale na takim xboxie już nie.

Opublikowano

To wtedy potrzebowalbym router?

Tak.

Możesz też przez kartę sieciową połączyć RJ-45, ale nie ma to zbytnio sensu, gdyż nie dość, że łączysz się za pomocą kabla, to musisz mieć włączonego kompa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...