Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] czego się uczyć

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mam zamiar nauczyć się jakiegoś języka. Chciałbym aby to był język przystosowany do pisania cheatów. Proszę o pomoc bo nie chce żeby moja nauka poszła na marne.

Oczywiście nie jestem nastawiony, że wszystko mi wyjdzie, bardziej, że będzie to wiele godzin wkur**** się ale warto spróbować.

Opublikowano

Nie ma takiego. Jest C++ który jest pod względem operacjach na pamięci, wskaźnikach itp. najwygodniejszy dla dobrego programisty, ale cheaty możesz tak naprawdę pisać w każdym języku, byleby był on dosyć... niskiego poziomu (obsługiwał sam z siebie wskaźniki itp.)

@down, to też :D

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Po co ci od razu język do pisania cheatów, skoro nie umiesz programować?

będę się uczył programować w języku dotyczącym programowaniu cheatow?

Opublikowano

Czytaj odpowiedzi. Nie ma takiego języka, stworzonego specjalnie do tworzenia cheatów. I nie napiszesz żadnego, jak nie będziesz umiał programować, nie da się ot tak nauczyć tylko robić cheaty, trzeba umieć wszystko po trochu.

Opublikowano

Hehe xD Dobre pytanie. Lepiej zacznij programować w vb się uczyć a potem pobaw się w c++ albo c# :) A jeśli nie chcesz żeby twoja nauka poszła na marne zalecam ci się systematycznie uczyć. I jeszcze polecam ci się zapoznać z HTML5 mi to pomogło :)

Opublikowano

@up mi chodzi o to od czego ma zacząć xD

@2up może ty sobie tak uważasz, każdy robi jak chce mi to akurat pomogło

Opublikowano
Opublikowano

@up, @2up, chyba do gierek przeglądarkowych C#, VB jest "bezużyteczne" przy tworzeniu cheatów, to język raczej stworzony do aplikacji nastawionych na "ładny wygląd".

Gierki "tradycyjne" = C++

gierki przeglądarkowe = C#

Zacząłem się uczyć c++.

Opanowałem już 1 poziom w tym

http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-C++/1

Czy to dobry kurs?

Opublikowano

Tak, to podstawa. Najlepiej ogarnij go sobie całego, od początku do końca, wszystkie części bo to ci się przyda. Potem próbuj pisać jakieś proste programy żeby poćwiczyć sobie język i nabrać wprawy, a potem będziesz mógł już startować z cheatami, reverse engineeringiem (re.coldwind.pl - polecam) i resztą tego typu rzeczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...