Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Notepad++ dla SKRIPT

nik5PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

x

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Ta paczka została stworzona do użytku w Notepad++ w języku skryptowym Skript.

zawiera on głównie wszystkie wydarzenia, wyrażeń i efektów wykorzystywanych w pluginie skript.

INSTALACJA

1. Zainstaluj Notepad++
  2. Pobierz najnowszą wersję 
  3. Otworz Notepad++
  4. Składnia>Define Your Language...>Import   
  5. Znajdz plik Skript.xml który pobrałeś i wciśnij ok
  6. Otworz plik .sk

SKAN:

Kliknij

~Jeżeli jakiś administrator to czyta to proszę ogarnąć tych "moderatorów" bo pliku nawet nie trzeba pobierać wystarczy skopiować kod do pliku .xml  :) 

Poprzedni temat został zamknięty.

Formatowanie

ormatowanie

Ten UDL formatuje kod dla większej czytelności.

Dodatkowo umożliwia formatowanie komentarzy używając:

• @ - Wyświetla słowo  na różowo. Podświetlenie obejmuje tylko do tekstu, który jest bezpośrednio po znaku, kończąc na wszelkich spacji.
  • #! - Oznacza ważną część tekstu. Wyświetla cały tekst  czerwony. Może być zamknięta za pomocą dodawania! # Do końca ważnej części. 
  • #? - Zaznacza cały tekst, jak gdyby była to część kodu. To może być zamknięta przez dodanie #? Do końca sekcji kodu. 

123.PNG

Nie jestem autorem !

Link do angielskiego tematu

Opublikowano

noo fajne, fajne :) Skorzystam :P

=====================================================================================================================================

Opublikowano

Popraw ten opis... na skrypcie to ja się może i nie znam, ale troche po angielsku czytać umiem...

Formatowanie

Ten UDL umożliwia formatowanie kodu dla czytelności.

• @ - Wyświetla słowo na różowo. Podświetlenie obejmuje tylko do tekstu, który jest bezpośrednio po znaku, kończąc na wszelkich spacji.
  • #! - Oznacza ważną część tekstu. Wyświetla cały tekst czerwony. Może być zamknięta za pomocą dodawania! # Do końca ważnej części.
  • #? - Zaznacza cały tekst, jak gdyby była to część kodu. To może być zamknięta przez dodanie #? Do końca sekcji kodu.

WUT? To powinno być coś w stylu

Formatowanie

Dodatkowo umożliwia formatowanie komentarzy używając:

• @ - Wyświetla słowo na różowo. Podświetlenie obejmuje tylko do tekstu, który jest bezpośrednio po znaku, kończąc na wszelkich spacji.
  • #! - Oznacza ważną część tekstu. Wyświetla cały tekst czerwony. Może być zamknięta za pomocą dodawania! # Do końca ważnej części.
  • #? - Zaznacza cały tekst, jak gdyby była to część kodu. To może być zamknięta przez dodanie #? Do końca sekcji kodu.

Bo inaczej to nie ma sensu, bo te @, #!, #? dotyczy komentarzy nie reszty szitu.

Comment Distinguishing

Comments can be distinguished by placing an @, #!, or #? in the comment.

@ - Displays the word following it in pink. The highlighting only extends to the text that is directly after the sign, ending at any whitespace. Great for labeling folds.
#! - Mark an important section of a comment. Displays all text after it red. It can be closed by using adding a !# to the end of the important section. Good for pointing out information to others.
#? - Marks all text after it as if it was part of the code. It can be closed by adding a ?# to the end of the code section. It was designed to be used to show code which has been commented out.

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Popraw ten opis... na skrypcie to ja się może i nie znam, ale troche po angielsku czytać umiem...

WUT? To powinno być coś w stylu

Bo inaczej to nie ma sensu, bo te @, #!, #? dotyczy komentarzy nie reszty szitu.

Czy ty sie przypierdalasz o wszystko jeszcze źle to robiąc ? eh... jakby zauważyć poprawia czytelność kodu (kolorki)

1379958827-U247153.png

Opublikowano

Czy ty sie przypierdalasz o wszystko jeszcze źle to robiąc ? eh... jakby zauważyć poprawia czytelność kodu (kolorki)

Może naucz się czytać?

Gdzie ja napisałam że tego nie robi?

Formatowanie

Pomogę ci nawet. Widać? nie? kurde...

Formatowanie

A teraz? mam nadzieje że już widać...

Chodzi o to że z jego opisu wynika że znaczniki @, #!, #? są do formatowania KODU a są do formatowania KOMENTARZY w kodzie. To duża różnica...

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...