Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build]Kha'zix

er00lek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.. Długo zastanawiałem się nad napisaniem tego tematu ,lecz potrzebna mi wasza pomoc.. - Dokładniej chodzi mi oczywiście o Assasina Kha'zixa i build'y na niego dopasowane pod Jungle oraz pod grę na Mida.

Moje podstawowe pytania oprócz samego buildu:

• Co ewoluować na Jungli i w jakiej kolejności ?
  • Co ewoluować na midzie i w jakiej kolejności ? (Tutaj oczywiście domyślam się ,że pierwsze W, ale co dalej ?)
  • Jak grać nim na Jungli oprócz standardowego zachowania Jungler'a? - (Tzn jak wbijać się w moby. Używać doskoku czy raczej zostawiać go na ganki ?)
  • Dodatkowe Rady. ;)

Z góry dzięki !

Opublikowano

No to tak:

1. Jungle - pierwsze W, potem E, a na końcu Q albo R i teraz zależy czy będziesz dalej "assasinem" czy bardziej w teamie będziesz walczył wiec to zależy od R albo Q. Na jungle pierwsze W z prostej przyczyny - hp regen, a E dla easy gangów, ja pierwsze ewoluuje na jungli zawsze E, potem W a na końcu Q. Dla prostego przykładu.

- Gangujesz mida

- Rzucasz się z E

- Nie trafiasz, walisz W

- Jest slow,

- Teraz wystarczy jeden stun i ofiara pada :)

Co do buildu, to już zależy, ja najczęściej buduje:

- Joańskie, - Triforce, - Manamune, - Black clever, - BloodTrister

Jednakże co do manamune , to pojęcia są względnie różne, jedni wolą mieć więcej many a np: inni zamiast tego budują frozen malet, albo ice thorn, więc to zależnie od twojego udpodobania :P

- Mid, moim zdaniem kha zix nie nadaję się już tak bardzo na junglę, co prawda kiedyś przed zedem był to jeden z fajniejszych miderów teraz go nie polecam ;) Na jungle wychodzi on najlepiej .... :

Mam nadzieję, że ci pomogłem :P

45025232242689268053.gif

Opublikowano

No to tak:

1. Jungle - pierwsze W, potem E, a na końcu Q albo R i teraz zależy czy będziesz dalej "assasinem" czy bardziej w teamie będziesz walczył wiec to zależy od R albo Q. Na jungle pierwsze W z prostej przyczyny - hp regen, a E dla easy gangów, ja pierwsze ewoluuje na jungli zawsze E, potem W a na końcu Q. Dla prostego przykładu.

- Gangujesz mida

- Rzucasz się z E

- Nie trafiasz, walisz W

- Jest slow,

- Teraz wystarczy jeden stun i ofiara pada :)

Co do buildu, to już zależy, ja najczęściej buduje:

- Joańskie, - Triforce, - Manamune, - Black clever, - BloodTrister

Jednakże co do manamune , to pojęcia są względnie różne, jedni wolą mieć więcej many a np: inni zamiast tego budują frozen malet, albo ice thorn, więc to zależnie od twojego udpodobania :P

- Mid, moim zdaniem kha zix nie nadaję się już tak bardzo na junglę, co prawda kiedyś przed zedem był to jeden z fajniejszych miderów teraz go nie polecam ;) Na jungle wychodzi on najlepiej .... :

Mam nadzieję, że ci pomogłem :P

Rozkminiłem, że chodzi ci iż Kha nie jest teraz dobry na midzie,a po prostu na Jungli. - Dzięki ,zaraz przetestuję twoje rady oraz oczywiście build. Jestem zwolennikiem łezki i dużego poziomu many także pójdę twoim buildem :)

EDIT: Ale skoro nie widzę tutaj Latarni czy nadal Maczeta łowcy (Podstawowy item na jungler'a) tutaj wchodzi w grę?

Opublikowano

Teraz się nie opłaca iść Kha Zixem w łezkę. Mana wystarcza spokojnie, nie wiem po co trzaskać tą manę cały czas.

Na jungli ewolucja: E Q R

Na jungli max: R Q W E

Na midzie ewolucja: Q E R

Na midzie max: R Q W E

Jeśli gankujesz postać z dashami/odskokiem to nigdy nie używaj swojego doskoku pierwszego.

Nie wal E byle gdzie, E również robi damage i wypadałoby trafić

Jak stoisz i bijesz farmę po udanym ganku to nie używaj E, E jest tylko na specjalne okazje :D

Po wbiciu się najpierw W. Da to slowa po którym możesz dać Q i JESZCZE możesz uderzyć hita.

Opublikowano

Na Khazixie jest taki fajny bug , nie wiem czy można to tak nazwać że, jak grasz na smartcastach i walniesz E+W w tym samym momencie to on w locie wali W które bije normalnie z miejsca :P

A po 2. Na Kha'zixa nie buduje żadnego szitu typu : Latarnia itp itd ... od razu pierwsze bl, albo frozenmalet

45025232242689268053.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...