Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Sposób połączenie www - bukkit Minecraft.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odświeżam skrypt sklepu dla minecraft'a. Stąd moje pytanie co proponujecie: użyć rcon'a czy pluginu np.: 'Websend'. Który sposób jest bezpieczniejszy. ?

Pomogłem? Daj Like'a

:)

Opublikowano

RCON jest łatwiejszy do wykonania + odrazu jest wbudowany w minecraft_server (Vanillia)

WebSend jest za to bezpieczniejszy ale minusem jest to że jest osobnym pluginem czyli na Vanilli (Silnik od Mojang'u) nic nie zrobisz.

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Kiedyś miałem rconową konsolkę , jak znajde to najwyzej podrzuce ci linka do DL.

Tylko konsola rcon miala by 1 minus - nie wyswietla czatu itd, tylko odpowiedzi na to co wpiszemy , np wpisujemy "say aaa" konsola wyswietli wylaczenie "[server] aaa"

Opublikowano

Można pobierać logi serwera na bieżąco i zrobić konsolę na www. A komendy wysyłane na RCON ;)

Opublikowano

Można pobierać logi serwera na bieżąco i zrobić konsolę na www. A komendy wysyłane na RCON ;)

A co jak server.log będzie ważył 50mb ?

Opublikowano

A co jak server.log będzie ważył 50mb ?

To będzie lagować. Najlepiej na ftp wgrać jakiś pliczek czyszczący.

Opublikowano

W przypadku rcona trzeba znac tylko haslo i port.

W przypadku websenda nasz skrypt laczacy sie (np. sklep sms) musi miec takie ip jakie wystepuje w configu (mowie tu o ip serwera www)

Opublikowano

@up

Obejrzyj kod Websendu i ocen czy jest bezpieczniejszy , w rcon mozesz sobie w maszynie oczywiscie ustawic dany port z jakim ip ma sie lacyzc :)

Opublikowano

@up

Obejrzyj kod Websendu i ocen czy jest bezpieczniejszy , w rcon mozesz sobie w maszynie oczywiscie ustawic dany port z jakim ip ma sie lacyzc :)

Zauważ że większość serwerów jest postawionych na hostingach , taka osoba nie ma dostępu do SSH. (wyjątek stanowi SoRED.pl który daje dostęp do SSH)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...