Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO] SEZON 4 OFICJALNIE ROZPOCZĘTY!

Eryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ranked_play_banner.jpg?itok=OC1aflk8

Sezon - 2014 już się rozpoczął, a Liga została zresetowana. Większość zmian została wprowadzona na bazie obserwacji gier rankingowych z poprzedniego sezonu. Gdy tworzyliśmy ligi bardzo chcieliśmy uniknąć sytuacji, w które gracze baliby się dolnej części tabeli. Unikaliby gry by tylko nie stracić obecnego rankingu. Efekt był jednak zupełnie inny. Zauważyliśmy, że gracze z V dywizji rzucali się w wir walki w obłędzie ponieważ byli świadomi immunitetu.

Nieładnie.

W tegorocznym sezonie, gracze mogą spaść ligę niżej jeśli przez pewien czas będą ciągle przegrywać i reprezentując przy tym niższy poziom niż ich obecna liga. Zostaniecie odpowiednio poinformowani przed faktem, jeśli miałoby dość do spadku rankingu, jednak wierzymy, że poprawi to poziom rozgrywki w piątych dywizjach.

Usunęliśmy również „zastoje” w otrzymywanym LP, przez które dochodziło do sytuacji, w których gracze przez jakiś czas otrzymywali małe ilości punktów ligowych. Te zastoje nadal będą miały miejsce w Diamencie I (ponieważ Pretendentami mogą być tylko najlepsi gracze), ale pozostałe szczeble będą otrzymywać stały przychód LP od tej pory.

Dobra. Czas wybrać się i rozpocząć mecze klasyfikacyjne.

-Pwyff

• Rankingowe - Solo, Duet, Drużynowe. Ich statystyki zostały zrestartowane z początkiem Sezonu - 2014
    • Rozegrajcie 10 gier w rankingu indywidualnym bądź w duecie, lub 5 gier drużynowo by zostać umieszczonymi w ligach.
    • Nieaktywność rankingowa zostanie zrestartowana i na nowo włączona z początkiem sezonu.
  • Zmienione sposoby naliczania punktów ligowych, więc gracze nie odczują nagłego spadku otrzymywania LP w dywizjach I (poza Diamentem)
  • Dodana została ochrona przed spadkami ze szczebli ligowych.
    • Gdy dotrzecie na nowy szczebel ligowy, będziecie chronieni przez kilka gier w V dywizji przed spadnięciem do niższej ligi.
    • Po rozegraniu tych gier, jeśli wasz MMR spadnie o całą ligę niżej otrzymacie powiadomienie o możliwości spadnięcia szczebel ligowy niżej. (NP: Gracz Złota - V zaczynający grać na poziomie Srebra - V otrzyma informację o możliwym spadku)
    • Jeśli gra nadal będzie kontynuowana na takim poziomie z 0 LP na koncie, gracz zosanie przeniesiony do I dywizji niższego szczebla.
  • Pula gracz w lidze - Pretendentów została zwiększona z 50 do 200

źródło:

http://eune.leagueoflegends.com/pl/news/game-updates/patch/opis-patcha-41#01-16-hotfix
Opublikowano

Wreszcie koniec z męczeniem się w silverze I i innych low ligach. Teraz jak będzie się miało faze na granie to nawet w kilka dni wbije się do golda.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Czyli jak wygram np 5/10 x tych gier rankingowych. To jaka dywizje mi przydzielili? W s3 byłem w Silver 3 1490 MMR

Pasjonat
Opublikowano

Ja zawsze miałem wysokie MMR i nigdy nie dostawałem mniej niż 12 pjt za wina, więc nie odczuję różnicy.

.

Opublikowano

Super, no to czas na rankedy i do pretendenta skoro 200 miejsc jest :P

Opublikowano

What ? Mialbyc soft reset... Mam sie martwic o swoja Lige? Kurwa Bylem w Platynie III I Mam to stracic? Chuj, wygrywam wszystkie z rzedu i wbijam Diamond xD

Powodzenia innym Mpcforumowiczom

Dozo na Field of Justice

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

What ? Mialbyc soft reset... Mam sie martwic o swoja Lige? Kurwa Bylem w Platynie III I Mam to stracic? Chuj, wygrywam wszystkie z rzedu i wbijam Diamond xD

Powodzenia innym Mpcforumowiczom

Dozo na Field of Justice

Nie da się ;P.

@t

Byłem w plat 4, pewnie mnie wywali do silvera xD. No cóż, powodzenia w nowym sezonie ;)

279981407253602336505.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...