Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka rzeczy dla początkującego

TrollFaces

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Kupiłem 2 nowe postacie bo były tanie (260 waluty IS), nie wiem czy dobrze zrobiłem czy zmarnowałem walute IS (nie wiem jak się nazywa ta waluta w IS)

2.Jaki jest max lv w lolu i w ile się wbija i co daje taki większy lv?

3.Aktualnie mam 5lv i gram na jakieś mapce w lesie z 5 osobami, powoli jest to nudne czy są jakieś inne mapki, tryby?

4.Ogólnie nadal nie wiem o co w tej grze chodzi, po przeczytaniu poradników itd. czy mógłby ktoś wytłumaczyć w skrócie tak po swojemu? Do tej pory wiem tylko że się wbija levele i się chodzi do lasu z 5 osobową drużyną.

TrollololololololololooO!

Opublikowano

1. RP, wykorzystałeś pewnie RP. Jak każdy nowy gracz pewnie wydałeś na głupoty :)

2. Max lvl to 30. Wbija się go zależnie od ilości gier zagranych przez Cb. Większy lvl daje Ci dodatkowe punkty specjalizacji, dobiera Ci lepszch przeciwników, odblokowuje Ci miejsca na runy

3. Są, masz dominiony, gdzie musisz zajmować bazy. Są aramy gdzie bijecie się 5vs5 na jednej linii, są rankedy... co prawda są one standardowymi 5vs5 na podstawowej mapie ale są o wiele bardziej ciekawe, bo toczą się o ranking

4. Wybierasz postać zależnie od tego gdzie idziesz. Mid/Top/Bot. Na mida chodzą magowie, na topa tanki, na bota adcarry z supportem. Wybierasz postać i idziesz dobijać te małe potworki. Ważne jest to, aby je dobijać tzn. robić ostatni cios (lasthit). Wtedy dostaniesz złoto, za złoto kupujesz itemy. Musisz obijać przeciwnika na linii a kiedy wiesz, że możesz go zabić to to robisz. Zabijasz resztę farmy (minionów, tych małych) i cofasz, bo nie masz full hp. Musisz pushować (niszczyć, pchać) wieże na liniach, bo spushowanie nexusa daje Ci wygraną. Jak zabiliście w późnej fazie gry większość przeciwników to zróbcie Barona Nashora, tego dużego potwora bo daje dużo bonusów ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...