Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolczyk w brwi.

elik1028

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam zamiar zrobić sobie kolczyk w brwi i mam parę pytań:

1. Ile to mniej więcej kosztuje?

2. Czy mogę go ściągać i wyciągać?

3. Czy jeśli zrobię sobie go i powiedzmy po 20 latach ściągnę, to na jego miejscu będę miał jakieś blizny?

4. Czy przy robieniu kolczyku w brwi są jakieś głupie przesądy, tak jak przy robieniu kolczyków w uchu?

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

1. Koło 100 zł, zależy od salonu.

2. Tak

3. Nie wiem

4. Ja się z niczym takim nie spotkałem

Opublikowano

3. Czy jeśli zrobię sobie go i powiedzmy po 20 latach ściągnę, to na jego miejscu będę miał jakieś blizny?

4. Czy przy robieniu kolczyku w brwi są jakieś głupie przesądy, tak jak przy robieniu kolczyków w uchu?

1. Do 130zł z kolczykiem.

2. Możesz, ale dziurka ci szybko zarośnie, będziesz musiał na nowo przebijać.

3. Jak ściągniesz po 20 latach, nie będziesz miał żadnej blizny, dziurka się zagoi do kilku dni.

4. Zrób sobie w lewej. ;-)

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

1. Do 130zł z kolczykiem.

2. Możesz, ale dziurka ci szybko zarośnie, będziesz musiał na nowo przebijać.

3. Jak ściągniesz po 20 latach, nie będziesz miał żadnej blizny, dziurka się zagoi do kilku dni.

4. Zrób sobie w lewej. ;-)

Nie zagoi sie w przeciagu paru dni ; > Ja w lewym uchu mam dziure juz pare ladnych lat ale nie nosze kolczyka. Bedzie dziura i tak juz zostanie na zawsze

Opublikowano

Nie zagoi sie w przeciagu paru dni ; > Ja w lewym uchu mam dziure juz pare ladnych lat ale nie nosze kolczyka. Bedzie dziura i tak juz zostanie na zawsze

Zależy, znajomy ucho trzy razy przebijał, w ciągu 10 lat. Na brwiach się nie znam, za bardzo.. Za to język szybko zarasta, mi po dniu, jak zgubiłem kolczyk..

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

1. Zależy od salonu i piercera. Dobry salon, kwestia 100zł, ale masz pewność że wszystko sterylnie itp.

Broń boże nie idź do kosmetyczki i nie daj się kłuć pistoletem ;_;

2. Ściągać możesz już zazwyczaj po 3 tyg, zależy jak się goi.

Zresztą wszystko powinien ci opowiedzieć piercer przed przekłuciem (czym pielęgnować, jak się zajmować itp.).

3. Blizna może ci zostać, ale malutka, pewnie nie będzie się w ogóle rzucać w oczy.

4. Jebać przesądy. Robisz to dla siebie, tak? Ciebie ma to zadowalać, a nie innych.

tumblr_o19rjjpQB21udwsc5o3_540.gif

.icon_eq.gif

Opublikowano

Ale uważaj bo jak masz kolczyka w brwi i dostaniesz strzała to będzie pełno farby ;)

Members | ProUser | Gold Member

Opublikowano

Zależy, znajomy ucho trzy razy przebijał, w ciągu 10 lat. Na brwiach się nie znam, za bardzo.. Za to język szybko zarasta, mi po dniu, jak zgubiłem kolczyk..

To wszystko zalezy od organizmu.

Tez nie mam kolczyka w brwi ( nie jestem glupi xD bez obrazy )

Jesli organizm przez cale zycie " walczyl " z kolczykiem ( bez sladow ropy itp itd ) to szybko sie zarosnie, jak szybko kolczyk sie przyjmie to dziura moze zostac na lata.

Ale sa tacy jak ty, po paru dniach sie zarosnie. Po 2 jezyk sie strasznie szybko regeneruje, przetniesz lub ugryziesz jezyk do krwi to po dniu lub 2 juz sladu nie bedzie.

Pisze te posty zeby wbic wiecej cyferek xD

Opublikowano

Jebać przesądy. Robisz to dla siebie, tak? Ciebie ma to zadowalać, a nie innych.

W sumie tak. ;)

Ale uważaj bo jak masz kolczyka w brwi i dostaniesz strzała to będzie pełno farby ;)

Jakoś dam radę, po za tym jak przebijałem uszy, to nawet krwi nie było, więc mam nadzieje że tu aż tak źle nie będzie. :)

Pisze te posty zeby wbic wiecej cyferek xD

To radze ci nie pisz.

Mam jeszcze jedno pytanie, mogę go sobie zrobić ja sam, czyli na domowy sposób, czy lepiej żeby zrobił to specjalista?

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Wiesz że homofob to też pedał?

Nie jestem homofobem (co jest zresztą chorobą niemającą nic wspólnego z poglądami) tylko głosicielem słusznego poglądu propagowanego przez samą naturę, że mężczyzna to powinen być mężczyzna. Kolczyki są dla kobiet. Im dalej od uszu tym gorzej.
Opublikowano

Nie jestem homofobem (co jest zresztą chorobą niemającą nic wspólnego z poglądami) tylko głosicielem słusznego poglądu propagowanego przez samą naturę, że mężczyzna to powinen być mężczyzna. Kolczyki są dla kobiet. Im dalej od uszu tym gorzej.

Jak pisał wcześniej robi to dla siebie więc sądzę, że twoje zdanie w ogóle go nie obchodzi.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Nie jesteś gościem któremu brakuje tolerancji.

Myślisz że noszenie kolczyków jest tylko dla kobiet, a tak nie jest, bo to tylko wymysł XX wieku.

Kiedyś kolczyki nosili indianie i inne egzotyczne narodowości.

Prawdę mówiąc nienawidzę braku tolerancji.

Jak pisał wcześniej robi to dla siebie więc sądzę, że twoje zdanie w ogóle go nie obchodzi.

I maż racje.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

doprawdy?

Nawet jeśli go nie obchodzi moje zdanie to mi nie zależy na tym, żeby go obchodziło. Forum jest od dyskutowania to też wyrażam swoje zdanie na ten temat.

Opublikowano

Jeśli chcesz wiedzieć to z tymi przesądami, to mi chodziło bardziej o ogólne przesądy, a nie o przesąd paru jednostek cywilnych.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Myślisz że noszenie kolczyków jest tylko dla kobiet, a tak nie jest, bo to tylko wymysł XX wieku.

No i według mnie to jest dobry wymysł.

Kiedyś kolczyki nosili indianie i inne egzotyczne narodowości.

Nie pełniły formy estetycznej tylko hierarchiczną, czy coś w tym stylu.

Jeśli chcesz wiedzieć to z tymi przesądami, to mi chodziło bardziej o ogólne przesądy, a nie o przesąd paru jednostek cywilnych.

Okej, w takim razie rozumiem.
Opublikowano

No i według mnie to jest dobry wymysł.

Widzisz, a według mnie to jest tylko gówno w ludzkich mózgach.

Nie pełniły formy estetycznej tylko hierarchiczną, czy coś w tym stylu.

Właśnie dlatego pisze że kolczyki to nie wymysł kobiet i że nie są tylko dla kobiet.

Robiąc sobie kolczyka mam nadzieje że będę się wyróżniał i nie będę klonem zasranego XX wieku.

Chcesz sie samo okaleczać?

???

Ta jasne.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

doprawdy?

Nawet jeśli go nie obchodzi moje zdanie to mi nie zależy na tym, żeby go obchodziło. Forum jest od dyskutowania to też wyrażam swoje zdanie na ten temat.

Ale takie coś nazywa się spam wiesz?

Co do kolczyka to byłem świadkiem jak koleś dostał strzała i momentalnie zalał się krwią, widziałem go za kilka tygodni i miał straszną bliznę więc uważaj ^^

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Ale takie coś nazywa się spam wiesz?

To nie jest spam, to, że warny za odpowiedzi odbiegające od tematu to według moderatorów 'spam' to już nie ode mnie zależy. Ktoś tu czegoś nie odróżnia.
Opublikowano

Co do kolczyka to byłem świadkiem jak koleś dostał strzała i momentalnie zalał się krwią, widziałem go za kilka tygodni i miał straszną bliznę więc uważaj ^^

Spoczko ^_^

Dbmy4Vg.png?1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...