Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trochę pytań amatora.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemka, mam kilka, a raczej sporo pytań dotyczących Globalnego Serwera WOW'a.
Nadmienię, że gram Hunter'em ( Night Elf ) na Burning Legion.
Za wow'a zabieram się po raz pierwszy. Dlatego moje pytania będą dotyczyć głównie mechaniki i rzeczy, które na 1 rzut oka nie są dla mnie jasne. Dlatego proszę o dosyć szczegółowe odpowiedzi, ewentualnie o linki do poradników bądź tematów.

Nabiłem sobie 20 level na Trial'u i dziś zakupiłem Battle Chest'a. Nabiłem z kolegami 23 level'e. Załatwiłem jakimś cudem Mount'a i staram się ogarnąć jakieś poradniki do Hunter'a. Chodzi mi głównej o jakieś opisy, które statystyki się najbardziej przydatne. Oraz jakie wybrać specjalizacje i gdzie znaleźć trenerów od nich. ( może ma ktoś do podlinkowania jakiś lepszy poradnik )

Pierwsze pytanie..
Opłaca się robić wszystkie dostępne questy czy lepiej je omijać i Exp'ic oraz Farmić gold'a na Instancjach?

Drugie..
Czy i ewent. kiedy można zmienić swojego głównego peta. ( chodzi mi o tego białego "kota" )

Trzecie..
Na jakiej zasadzie działają walki petów? ( mam questa na wygranie chociaż jednej, ale jestem na tyle ******, że nie potrafię pokonać biednej wiewiórki.. ) Na jakiej zasadzie działa ich łapanie i które zwierzęta można zdobywać jako pety? I jak jest z ich karmieniem? ( gdzieś coś o tym przeczytałem, nwm czy to ciągle aktualne )

Czwarte...
Czy zawsze jest tak trudno znaleźć ludzi na instancję ? Chodzi mi o kolejki po 10min+. Czasem w ogólnie nie idzie dobrać teamu. Chociaż by dzisiaj około godziny 20 po oczekiwaniu około 20min odpuściłem sobie. ( szukałem w party z 2 kolegami )

Piąte..
Słyszałem, że na 30 lvl'u można wybrać 2 specjalizacje. Teraz gram Marksmanship, pytanie.. Co wybrać jako drugie ? ( co polecacie )

Szóste..

Czy można posiadać 2 bestie ? To znaczy, po podstawowego peta posiadam "gwizdek", odblokowałem także ten 2. Pytanie do czego służy i jak można go wykorzystać.

Siódme.

Czy podczas kupowania Mount'a można podejrzeć jego "umaszczenie"? W jaki sposób można zdobyć mount'a innego, niż rasowego, dostępnego u handlarza.

Ósme..

Czy jeśli kolega posiada formę podróżnicza, to jest chyba renifer. Czy można jeździć na nim jak na Moun'cie ?

Dziewiąte..

Którą z 3 specjalizacji kota wybrać do mojej specjalizacji ? ( chodzi mi o umiejętności pet'a )

Dziesiąte.. I na szczęście ostatnie.

Jakie podstawowe addon'y polecacie? Coś co może pomogło, albo umiliło by grę.

Jeszcze raz piszę, że jestem naprawdę bardzo początkujący, dlatego dla niektórych te pytania mogą wydać się dziwne.

Edytowane przez DawidTson
Opublikowano

1: Opłaca się zarówno expić w otwartym świecie robiąc questy, i zarówno na DF'ach. Tyle że na DF'ach masz więcej expa.

2: Peta będziesz mógł zmienić na 10tym poziomie doświadczenia, dostaniesz skill do tego jako hunter. Od siebie jednak polecam kota, bo duży DPS robi, i do questów na elity dobry do tankowania.

3: Grałeś w pokemony na gameboyu jakimś? Na takiej zasadzie to działa.

4: To zależy na jakim realmie grasz, bo BL jest mocno opanowany przez Polaków + często wyszukuje ci ludzi z innych realmów na DF'a czy BG.

5: Tak na 30stym LVL'u możesz kupić Dual Speca, co jest przydatne jeśli grasz PvP i PvE. Ewentualnie jako healer lub tank też.

6: Tak można, tyle że reszta petów będzie w stable keeperach.

7: Nie można podejrzeć, a inne mounty niż rasowe wymagają wbicia reputacji exalted, lub szczęścia w loocie np. Struś z Magister's Terrace wymaga sporo farta, tak samo z koniem z Stratholme.

8: Nie będziesz mógł na koledze jeździć jak na normalnym mouncie, ponieważ to on steruje swoją postacią.

9: Zależy co preferujesz.

10: Najbardziej podstawowym addonem na teraz, to według mnie jest Omen i Deadly Boss Mode. Omen przyda ci się w instach, pokazuje ci kiedy przebijasz aggro tankowi. Z kolei DBM pokazuje ci kiedy dany boss używa jakiegoś spella.

Opublikowano

Okej raczej większość wyjaśniłeś, wielkie dzięki.

Jeszcze takie małe dopytanie się apropos pytania 8.

8: W jaki sposób można na niego wsiąść?