Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum, Elektryk vs Kucharz vs Elektronik

ZielonoMii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jako iż kończę w tym roku gimnazjum to chciałbym się udać do Technikum, ale nie wiem jakiego do wyboru:

-Elektryk

-Elektronik

-Kucharz

Większe zamiłowanie mam do Kucharza, lubię gotować i to mnie "jara", ale Elektryk też wydaje się być ciekawy. Po Technikum Gastronomicznym miałbym prace od razu (Siostra by załatwiła). Może ktoś opisać gdzie lepiej się pracuje, ile się zarabia, w jakich warunkach, gdzie łatwiej o prace. Dodam że nie zamierzam nigdzie iść po Technikum, chcę po nim od razu do pracy.

Z góry dziękuję ;).

1691169.jpeg

Metin to nie wszystko. 

Opublikowano

Elektryk w miarę ciekawa praca, tworzenie instalacji elektrycznej i różne takie sprawy. Jak w Twojej miejscowości jest mało dobrych ludzi którzy potrafią takie rzeczy robić, to mógłbyś na tym zyskać, oczywiście jak będziesz dobrym i nie odstawiał fuszerki.

Opublikowano

Tylko elektryk , jesli chodzi o elektronika to juz nikt nie naprawia urzadzen a je wymienia a gastronom slabo platna

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

ja elektryka nie polecam zwłaszcza jak nie znajdziesz sobie dobrej posadki czyli (tylko domowe instalacje)

ja niestety się wybrałem do zawodówki elektrycznej to jak mam praktyki w pobliskiej firmie która robi przydomowe, oświetlenie uliczne itp. to większość czasu siedzę na łopacie

bierz kucharza miałem iść ale coś mnie skusiło na elektryka (JAKI JA BYŁEM GŁUPI)

1377774857-U369478.png

/\

|

Lepszej sygny w życiu nie miałem :D

Opublikowano

Jeśli masz talencik do gotowania, a do tego wybór TECHNIKUM na kucharza, to nie masz nad czym się zastanawiać. Sama przyjemnosć z pracy nie wspominajac o zarobkach, na które będą głównie mialy wpływ Twoje umiejętnośći tym samym miejsce zatrudnienia.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Tak jak koledzy wyżej.

Elektronik- napływ chińskiej elektroniki, jedynie co do projektowanie układów i płytek drukowanych. Mało pracy w zawodzie. Robota fajna, jednakże trzeba mieć anielską cierpliwość, znać sporo własności fizycznych oraz mieć po prostu dryg do tego.

Elektryk - miałem przyjemność odbywać praktyki [mechatronik], m.in. zajmowaliśmy się instalacjami, montażem/konserwacja/remontem oraz łączeniem układów. Na prawdę lajtowa praca, a co do ofert- jest ich w miarę sporo, od elektromechaników do automatyków.

Kucharz - najmniej ci powiem o tym zawodzie, jednak myślę, że w tych czasach też ciężko o pracę, a ty masz znajomości. Mógłbyś to wykorzystać.

Uczony jest człowiekiem, który wie o rzeczach nieznanych innym i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy.
~ Albert Einstein

Opublikowano

Polecam gastronomie. Ja poszedłem na teleinformatyka i nic nie umie z zawodowych (jak reszta rówieśników :D)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Jeśli masz do tego zamiłowanie i jesteś w tym dobrym to możesz znaleźć pracę w dobrym hotelu czy restauracji i będziesz dobrze stał :) pytanie tlyko czy chcesz w gastronomii cały czas pracować bo to nie jest łatwa praca. Elektryk raczej nie , elektronik ? piszecie że teraz się nie naprawia ? bym się kłócił bo jednak jak telefon się wam zepsuje to staracie się najpierw dowiedzieć ile kosztuje naprawa zanim kupicie nowy a wiadomo że taki elektronik by mógł wam to naprawić.

Opublikowano

Jak masz zamiłowanie do gotowania, to idz na kucharza :) a tym bardziej jeśli ktoś Ci jest w stanie załatwić prace to tym bardziej. Elektryk też dobra praca tylko musisz się dobrze wkręcić ale niestety z tym trudno (doskonale wiem o tym bo sam jestem elektrykiem).

Opublikowano

Talencik do gotowania - Kucharz
Ludzie muszą jeść ;) praca zawsze się znajdzie, chociażby na zmywaku ale jakoś trzeba zaczynać.

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...