Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps gdy nagrywam frapsem

Desire.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, zaczne od tego ze w mc mam 500-1000 fps, gdy nagrywam frapsem w 60 fps mam 120-300 fps
ale gdy nagrywam w 120 mam 110 fps i co pare sekund sciny ;/

co moge na to poradzic?

mój pc
i5-4670 3,4 ghz
gtx 760
16 ram do mc przypisane 6

tumblr_mlf0klQ4XC1soug7ro10_250.gif

Opublikowano

Może jakiś program do przeczyszczenia systemu na poczatek? Polecam advanced systemcare, jeden z nielicznych programów który pomaga.

1390305976-U336505.png

Opublikowano

Zacznijmy od tego ,ze fraps jest bardzoo wymagajacy , polecam Mirillis Action , jest mniej wymagajacy. Kolejna sprawa jest to ,ze nagrywanie w wiekszej ilosci FPS niz 30 jest nieoplacalne poniewaz jakosc filmu sie nie zmienia a wazy on duzo wiiecej.

Opublikowano

jak dla mnie action to gówno, nie podoba mi się jakosc (wyblakłe kolory etc.) i zalezy mi na 120 fps
chce nagrywać pvp i zależy mi na płynnosci wiec 30 fps to nie za dobry pomysł :)

Opublikowano

Okej , ja nie widze roznicy kolorow w Action a Fraps. Niestety nie wiem co zrobic abys mial te plynne 120fps . Mysle ,ze w 60fps pvp rowniez bedzie plynne chociaz moge sie mylic . Nadal polecalbym Ci przeniesc sie na Action :)

Opublikowano

I w actionie jest jeszcze 1 problem - crashuje jave... czyli klepie sie chce w łączyć nagrywanie, wywala mc i wtedy logout podczas walki..

a i ja wole grac na f11 a w actionie mozna tylko okno..

Opublikowano

co to znaczy ustawić płynnosc XDDDD #znawca
Mi zależy na tych 120. bo w innych grach bardziej wymagajacych (cod bo 2) nagrywam normalnie ;/

Opublikowano

@up

ludzkie oko widzi maksymalnie 60 klatek na sekundę, a więc ? po 2 ten temat chyba podchodzi pod "szpan".

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Jest roznica miedzy 60 fps a 120 fps czy 120fps a 280fps... jaka? Otoz chodzi o to, ze caly czas mamy nastepna klatke (teoretycznie) wiec sie zmienia. Gdy mamy np. 60fps to widac zalamania tych klatek, gdy juz mamy np. te 120fps to wtedy mamy naprawde plynny obraz, i po renderingu z powrootem do np. 30fps nie mamy takich zalaman, skokow obrazu

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

@up

co nie zmienia tego, że ludzkie oko widzi maksymalnie 60 klatek na sekundę :)

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

@jestem polakiem ... #cebulak
Temat do szpanu? gdybym nie napisał specyfikacji pc to 1 post by był 'jaki masz komputer'
w vegasie jest takie cos jak resampling który wygląda o niebo lepiej przy 120 fps.
btw nie ma to jak popisywac sie wiedza z bezużytecznej czy innego gówna :)

Opublikowano

Czyść rejestr w ccleanerze/zdefragmentuj dysk/advenced system care

Jaki windows? 64 bity czy 32 ?

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

nie nagrywaj frapsem , kup actiona będziesz miał 3x więcej FPS'ów !

==================== |KAVOGAMING====================
.:.:.:. Jeżeli masz do mnie pytanie ,bądź chcesz mi na coś odpowiedzieć .:.:.:. 
.:.:.:. Wpisz @KaVoGaming ,a odpowiem Ci jak najszybciej potrafię! .:.:.:.  
==================== |KAVOGAMING====================

Opublikowano

Oj lisie, błędnie prawisz... Ludzkie oko przestaje zauważać różnicę po 30+, A poza tym, autor pisze jakieś totalne bzdury, Action wcale nie crashuje javy, i nie ma wyblakłego obrazu. W ten sposób można od razu zamknąć temat bo autor odrzuca wszelką pomoc.

@edit Poza tym, można nagrać w 120 fpsach czy tam ile chcesz, ale po renderingu w vegasie do np 29.27 klatek na sec. Nie zauważysz różnicy a film będzie ważył mniej, wystarczy troche pomyśleć.

Opublikowano

@enganed
mi action crashuje jave.
i się gówno znasz jesli mówisz ze to nic nie daje.
Nie ma dla mnie różnicy ile ma film.

a tak btw od zawsze używałem frapsa i nie chce zadnego actiona.

Opublikowano

Jak napisałem... Autor odrzuca wszelką pomoc, więc.. Po co w ogóle napisałeś ten temat? Ludzie próbują ci pomóc, wypowiadają się osoby doświadczone a ty na każdą odpowiedź chamsko odpowiadasz, skoro sam jesteś takim ekspertem to rozwiąż ten problem samodzielnie geniuszu.

@enganed
mi action crashuje jave.
i się gówno znasz jesli mówisz ze to nic nie daje.
Nie ma dla mnie różnicy ile ma film.

a tak btw od zawsze używałem frapsa i nie chce zadnego actiona.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

1280x720 nie ma problemu daj half-size

On chce robić slowmo więc i tak jest różnica

Jesli nie rozróżniacie 120 od 30 to idźcie do okulisty hejterzy.

Dowód? i5 4670k , gtx750ti 4gb w mc 120fps na wd blacku 1tb

Opublikowano

To jest FRAPS! on zawsze zwalnia przy nagrywaniu! nie ma metody aby to naprawić jest tylko opcja zmiany programu.

Mirilis Action polecam także dobrze jest kupić ten program za marne 50zł 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...