Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem/Pytanie] Zwiększenie ilości spawnujących się mobów agresywnych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Chciałbym was prosić o pomoc i zwrócić się z zapytaniem odnośnie tak samego mc, jak i pluginu, który dałby mi kontrolę nad ilością spawnujących się mobów agresywnych.

Sprawa wygląda w ten sposób, że posiadam serwer, na którym z założenia miał być tryb arcytrudny, jeżeli chodzi o potwory, ustawiłem hard, w planach było dodanie czegoś co zwiększy siłę potworów, ale pojawił się inny problem.

Otóż potwory przestały się respić, pojawiają się czasem, ale tak rzadko, że można spokojnie zostawić w najciemniejszym miejscu postać, iść zrobić kawę i wrócić, by grać dalej, a w tym czasie się nie zginie. Korzystam z bukkita 1.6.4 dostępnego na hoście FiberHost.

Dodam, że jaskinie są prawie czyste, 1 potwór co 300 kratek. Pytanie odnosi się do tego, czy istnieje jakiś sposób by ręcznie zwiększyć ilość mobków? Chciałbym dodać ilości 2x większe, niż na standardowym hardzie w mc. I druga rzecz, czy zna ktoś z was plugin działający pod wyżej wymienionym bukkitem dodającego tylko opcję edycji tak ilości spawnowanych mobków, jak i ich HP?

Szukałem tego bardzo długo, ale nic nie znalazłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...