Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nadchodzący Patch

Lenartowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, małe info nt. nadchodzącego Patcha.

Screenshot-2014-01-13-21.13.23.png

Cały progress, postaci, świat zostanie skasowany. (Tzw. Wipe) Ma to być już ostatni raz.

Nadchodząca aktualizacja naprawi kilka błędów, oraz doda kilka rzeczy.

Lista rzeczy które zostaną dodane:

-Nowe tryby gry! : Permamentna śmierć, oraz "Drop-everything-on-death" (Padniesz, tracisz itemy, nie wiem jak to normalnie przetłumaczyć...)
- Rewolwery, Karabin Impulsowy (Pulse Rifle M41A znany np. Obcy)
- Strażnicy będą nosić mundury (Ludzie)
- Więcej czapek
- Więcej losowych zdarzeń (Dynamicznych eventów, czy jak kto nazywa.
- Oraz więcej rzeczy o ile Twórcom starczy czasu i zrobią je na czas.

Lista poprawionych błędów.

- Poprawa wielu ( nie chce mi się każdego tłumaczyć) Crashów związanych z DirectX, MSVCRT.dll, itp. itd.
- Naprawiono błąd przez który gracze spawnowali się pod ziemią
- Poprawiono błąd przez który gracze spawnowali się poza statkiem, gdy zapisali grę będąc na fotelu kapitana.
- Prawy Shift nie działał jako Shift, teraz już działa ;)
- Sloty Tech nie zawsze działały
- Przyspieszono Okno Craftingu ( nie ogarniam...)
- Postaci już nie migają gdy leżą w łóżku
- Poprawiono dźwięki niektórych broni
- Kolejne poprawy wydajności

Zdajcie sobie sprawę że mogłem coś pomylić, przeoczyć, źle przetłumaczyć.

Źródło:

http://playstarbound.com/info-about-the-upcoming-patch/

Tłumaczenie: Ja.

Aktualizacja ma wejść w życie za około tydzień (dokładna data nie jest podana)

Oczywisty zakaz kopiowania tego pseudo tłumaczenia, na inne strony, bez mojej zgody.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

świetnie że gra się rozwija, mam w planach ją kupić, jak tylko jakaś kasa mi wpadnie

Opublikowano

wiesz co ? Oficjalnie chyba nie.
Ale zawsze możesz spróbować skopiować (i schować gdzieś) pliki postaci. A po patchu skopiować je do folderu z postaciami
Jednakże... mogą okazać się nie kompatybilne i postać tak czy siak przepadnie ( w najlepszym wypadku możesz mieć pozamieniane itemy albo jakieś nowe, czy tam brak czegoś)

pliki postaci znajdują się tu:

X:\Steam\SteamApps\common\Starbound\player

jak znaleźć postać na której nam zależy

Wbijasz do gry, wchodzisz na daną postać, zapisujesz.
Data plików powinna być jak najbliższa dacie zapisania ;)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Prawdopodobnie wprowadzają coś co nie działa na starych save'ach. No cóż, po prostu nie będę walczył z bossem tylko eksplorował.

Opublikowano

Kiedy dokładnie, zapowiadane jest wejście tego patcha?

Aktualizacja ma wejść w życie za około tydzień (dokładna data nie jest podana)

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Wczoraj na stronie starbound napisali że dzisiaj (wczoraj) patch nie wyjdzie. Ludzie już w jeden dzień około 600 komentarzy napisali a patcha dalej nie widać. Nie mam co robić bo mi postać usuną.

Edit

Patch jest gotowy do wydania tylko go testują.

Opublikowano

Szkoda że znowu postacie usuwają... dalej wszystko od nowa. Mam nadzieję że to już na prawdę ostatni raz.

To się nazywa beta.

W każdej chwili mogą właściwie nawet zawiesić projekt i wyjebać całą grę.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Update właśnie wyszedł.

Obecny build nazywa się Furious Coala ;)

Niestety postaci faktycznie się nie ostały :<

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...